شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
یادداشت | بلای فضای مجازی بر سر زبان فارسی

حوزه/ فضای مجازی با غلط‌های املایی و شکسته‌نویسی‌های رایج، زبان فارسی را به شدت تهدید می‌کند. اگر این روند ادامه یابد، ممکن است نسل‌های آینده حتی املای صحیح کلمات را ندانند و میراث ادبی ما را زیر سؤال ببرند.

خبرگزاری حوزه | بلایی که فضای مجازی بر سر زبان فارسی آورده و روز به روز چراغ خاموش دارد پیشرفت می‌کند، بیشتر شبیه یک سرطان بدخیم است که اگر زودتر فکری به حال آن نشود، به زودی چیزی از زبان فارسی و به دنبال آن فرهنگ ایران و ایرانی باقی نمی‌ماند.

شاید عمده‌ترین مصیبت، غلط‌های املایی فراوانی است که بسیاری با بی توجهی و با بهانه‌هایی نظیر "می‌دانم درستش این است، صفحه کلیدم این‌طور می‌نویسد و حالا چه اشکالی دارد"، زبان فارسی را طوری تهدید می‌کند که خیلی‌ها حتی با مدارج تحصیلی بالا هم املای صحیح کلمات را نمی‌دانند و وقتی به آنها تذکر می‌دهی با تعجب و ابراز بی اطلاعی آنها مواجه می‌شوی.

استفاده از حرف ز به جای ذ مثل میزاره، استفاده از ب به جای ع مثل عاهان، استفاده از ا به جای وا مثل میخام و شکسته نویسی کلمات و حروف ربط مثل ب به جای "به"، ک به جای "که" زبان فارسی را به شدت تهدید می کند.

نمی‌دانم مسئول این بی سر و سامانی چه کسی است، اما در حد بضاعت خود می‌توانیم در همین حوزه نیز امر به معرف و نهی از منکر کنیم تا ده سال بعد با نسلی مواجه نشویم که گمان کنند املای کلمات به همین شیوه صحیح است و آنچه در کتاب‌های درسی و میراث ماندگار ادبی ما آمده غلط است و دست به ویرایش بزنند و سعدی و فردوسی و... را بی‌سواد بخوانند.

اگر ساده از این مساله عبور کنیم بعید نیست شاهد چنین ادعایی از نسل‌های آینده باشیم.

محمدرضا میرزائی اصفهانی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha