خانم نرجس سادات موسوی طلب مدیر مدرسه علمیه معصومیه تفرش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک بیان کرد: یکی از راه های شناخت اوضاع زمانی ائمه علیهم السلام بررسی القاب منسوب به ایشان است،امام کاظم (ع) دو لقب معروف داشتند؛ کاظم و صابر ،این القاب نشان می دهد که زمان ایشان خیلی دشوار و سخت بوده است.
وی گفت: اهل بیت(ع) با حفظ اسامی دینی، مبارزه فرهنگی میکردند و محکم ایستادگی کردند تا جبهه حق و سبک زندگی دینی حفظ شود.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه تفرش افزود: القاب و اسامی معصومین بر اساس کمالات ایشان و یا بر اساس مأموریت آن معصوم است. برای مثال فاطمه فقط یک اسم نیست بلکه فاطمه به معنای قطع کننده است و مأموریت حضرت فاطمه(س) این است که رابطه شیعیانشان را با جهنم قطع کنند.
موسوی طلب اظهار داشت: زمان امام کاظم (ع) زمان بسیار سختی بود و حضرت امام کاظم (ع) بسیار صبور و کاظم بودند. کاظم کسی است که خشم خود را فرو می خورد و به قدری بزرگ است که با هیچ بلایی وجودش متلاطم نمی شود.امام کاظم (ع) در میان ائمه، طولانیترین دوران امامت را داشتند. زمان ایشان بلاها خیلی سنگین بود و ایشان خیلی سختی کشیدند. به قدری فشار و اختناق در زمان ایشان بود که حتی شیعیان جرات نقل احادیث و روایات ایشان را نداشتند. زمان هارون سختترین دوران امام کاظم (ع) بود، چون هارون خیلی تلاش در تحقیر امام کاظم (ع) داشت.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه تفرش تاکید کرد :یکی از مسائلی که در خصوص امام کاظم علیه السلام مطرح می باشد شباهت ایشان به مادرش حضرت فاطمه زهرا (س) است،امام موسی کاظم(ع) دوران امامت پرچالشی را سپری کردند و شباهتهای فراوان میان ایشان و مادر بزرگوارشان، حضرت فاطمه زهرا(س)وجود دارد که، نشان از استمرار خط مقاومت و صبر در خاندان عصمت و طهارت است.
وی در ادامه گفت : روایت معروفی است که امام کاظم علیه السلام میفرماید:» «إِنَّ فَاطِمَةَ صِدیقةَ شَهیدَة» امام برای اینکه ماجرای حضرت زهرا به آیندگان برسد خیلی تلاش کرده است،فضل بن ربیع میگوید هارون برای دیدن موسی بن جعفر آمده بود، (خود فضل بن ربیع مشهور به دشمنی با اهل بیت است ) یک چراغی از آن بالا دستم گرفتم، چراغ را جلو آوردم برای اینکه هارون وضع موسی بن جعفر را ببیند چگونه است. یک مقدار آن پایین را نگاه کرد، گفت: «ما هذه الملحفة» آن پارچه که روی زمین است چیست؟ فضل بن ربیع میگوید: این ملحفه نیست، «هَذَا مُوسَی بْنُ جَعْفَر» بدن او آب شده است.
موسوی طلب تصریح کرد: در روایات مربوط به حضرت صدیقه طاهره هم همین موضوع آمده است:«وَ نَحَلَ جِسْمُهَا وَ ذَابَ لَحْمُهَا وَ صَارَتْ کَالْخَیَالِ» گفته شده حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها هم وقتی روی زمین خوابیده بود، مثل اینکه پارچه روی زمین افتاده است.
وی در پایان خاطر نشان ساخت :یک شباهت دیگر هم بین امام کاظم و مادرشان از زبان سیّد بن طاووس آمده که میگوید:موسی بن جعفر «حَلِیفِ السَّجْدَةِ الطَّوِیلَةِ … وَ الضَّرَاعَاتِ الْمُتَّصِلَةِ … وَ الْجَنَازَةِ الْمُنَادَی عَلَیْهَا بِذُلِّ الِاسْتِخْفَافِ» وقتی میخواستند تو را تشییع کنند به تو جسارت کردند، با بیادبی گفتند «هذا امام الرَّفض» این نوعی دشنام است، و تشییع امام هم مثل مادرشان خیلی غریبانه بود.
نظر شما