دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
حجت‌الاسلام اعرافی

انقلاب اسلامی ایران همواره با موانع و بن‌بست‌هایی روبرو بوده و امام (ره) و رهبر معظم انقلاب توانستند با حکمت و درایت، از بن‌بست‌ها عبور کنند و ما هم برای مواجهه‌ علمی و فرهنگی با گفتمان غرب، نیازمند گفتمان انقلابی هستیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا اعرافی، پیش از ظهر امروز در ششمین گردهمایی دانش‌آموخته جامعةالمصطفی‌(ص) در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم به تبیین ویژگی‌های یک مبلغ برتر در عرصه بین‌الملل پرداخت.

وی با اشاره به آموزه‌های حضرت علی‌(ع) در نهج‌البلاغه، خاطرنشان کرد: کل این عالم و نظام هستی، کلاس درس بزرگی است که باید از آن درس عبرت گرفت، چرا که این عالم فناپذیر است و هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد و روزی تمدن‌هایی که در این عالم جلوه‌گری می‌کنند، از بین خواهند رفت.

مبلغین جریان ساز

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان ویژگی‌ها و صفات اخلاقی یک مبلغ، تأکید کرد: صداهای متنوعی در این جهان وجود دارد و موانع زیادی جلوی انتشار معارف اسلامی و مکتب اهل‌بیت‌(ع) را گرفته‌اند و اگر مبلغان عرصه بین‌الملل بخواهند در این جریان‌ها هضم نشوند و جریان‌ساز شوند، باید در درون آنها اتفاقاتی بیافتد و ملکات و ویژگی‌هایی را کسب نمایند.

رئیس جامعةالمصطفی(ص) ادامه داد: اگر بخواهیم پیام پیامبر‌ اسلام ‌(ص) و اولیای دین را در عصر حاضر به مخاطبان منتقل کنیم، باید انسان‌های بزرگی باشیم، چراکه اسلام و گفتمان حیات‌بخش آن به انسان‌های بزرگ و دارای سعه صدر نیازمند است.

حرکت براساس عقل و حکمت

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که تسلط بر نفس و این که انسان مدیر خویش باشد، از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مبلغ دینی و جریان ساز است، تصریح کرد: باید دنیای درون مبلغ قوی و مستحکم باشد و عقل و حکمت بر او سیطره داشته باشد و اگر خود را مدیریت نکند، عوامیل بیرونی و تمایلات نفسانی و مادی او را با خود می برد.

حجت‌الاسلام  و المسلمین اعرافی، خودپنداری مثبت و عزت نفس را از دیگر ویژگی‌های یک عالم دین و مبلغ اسلامی برشمرد و تأکید کرد: اگر به توانایی‌های خود واقف نباشیم و خود را آن‌گونه که باید بشناسیم، نشناخته باشیم و به استعدادهایی که خدای متعال در درون همه ما به ودیعه گذاشته، توجه نکنیم، نمی‌توانیم در عرصه تبلیغ دین موفق باشیم.

ضرورت الگو گیری از سیره امام(ره)

وی با اشاره به سیره امام خمینی (ره) در نظام اسلامی و مبارزه با ظلم و استکبار، گفت: امام خمینی(ره) به حق بارزترین و بهترین جلوه این ویژگی‌ها و صفات و ملکات اخلاقی است، چرا که ایشان با شناخت توانایی‌های خود، اعتماد به نفس و ایمان و توکل به خدای متعال توانست منشاء بزرگترین تحول در دنیا باشد و همه قدرت‌های شرق و غرب را شکست دهد؛ بنابراین مبلغین باید از سیره امام راحل (ره) الگو بگیرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، صبر و مقاومت را عامل بعدی موفقیت یک مبلغ دانسته و بیان داشت: ذخایر قرآنی و روایی نشان از اهمیت این عامل اثرگذار در برابر تهاجمات اجتماعی و قدرت‌های بزرگ دارد. اگر صبر و استقامت دربرابر مشکلات و ناملایمات نباشد، اثربخشی لازم در مخاطبین امکان‌پذیر نخواهد بود و مبلغ آن‌چنان که شایسته است، مثمرثمر نخواهد بود.

حکمت و درایت امام(ره) و رهبری

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به گفتمان انقلاب اسلامی، افزود: انقلاب اسلامی ایران همواره با موانع و بن‌بست‌هایی روبرو بوده است و امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب توانستند با حکمت و درایت، از این بن‌بست‌ها عبور کنند و کشتی بزرگ انقلاب را راهبری و هدایت نمایند که این خود نیازمند توانایی، شجاعت و توانایی خاص است.

رییس جامعة المصطفی(ص) با اشاره به هیمنه پوشالی گفتمان غرب، تاکید کرد: گفتمان غرب با همه تشکیلات خود، هیمنه بزرگی دارد و قدرت‌های ظاهری آنان در حجم بالایی به همه عالم منتشر می‌شود و ما برای مواجهه‌های علمی و فرهنگی با این گفتمان، نیازمند شرایطی خاص و تلاش در ایجاد ویژگی‌های مثبت و کارآمد در درون خود هستیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha