سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024

امروز تحقیق در حوزه حرف اول را می زند، حوزه باید سطح علمی اش روز افزون افزایش دهد و در برابر افکار متحجرانه و ضد انقلاب نفوذ ناپذیر باشد.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، آیت‌الله واعظ طبسی در همایش تجلیل از نخبگان حوزه علمیه خراسان گفت: امروز چشم جوانان جهان به حوزه های علمیه است بویژه نسل جوان مبتکر، خلاق، نو اندیش و مراقب در رعایت اصول و مبانی می باشد.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه تحول برای زندگی انسان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، خاطر نشان کرد: باید با توجه به نیاز دنیا از ظرفیت ها، استعدادها و نبوغ خود در جهت نوآوری، خلاقیت و تولید علم استفاده نمود.

وی با تاکید بر اینکه این واژه هادر مقام عمل و کار دشوار است و نیاز به اجتهاد و کوشش زیادی دارد اظهار داشت: این نوآوری ها جز با اعمال نیروی فکری و کار جمعی کارشناسانه نتیجه بخش نخواهد بود.

آیت الله واعظ طبسی در ادامه با اشاره به اینکه تعلیم وتعلم در ایجاد تحول نقش دارد، گفت: صرف آموزش و دستیابی به مدارج بالای علمی بدون پشتوانه تقوا و پرورش و تهذیب نفس، غرور آفرین و موجب سقوط می شود.

وی تصریح کرد: تعالیم حیات بخش علمی، فکری و تربیتی، همراه با دلی با صفا و پاک می تواند منشاء تحول در مکتب ها و دیدگاه های فکری سیاسی شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان مهمترین رسالت حوزه های علمیه را آموزش و تربیت دانست و تاکید کرد: باید برای این منظور ظرفیت ها و زمینه های آن نیز فراهم شود.

وی خطاب به نوآوران و نخبگان حوزوی گفت: توجه به این نکته ارزشمند است که خلاقیت باید دارای اصالت مبانی و اختصاصی باشد.

آیت الله واعظ طبسی افزود: باید مبانی تحقیق به خوبی قدرت برهان و استدلال در مقابل دیگری را داشته باشد و حرفی باشد که افکار عمومی نخبگان را به خود جلب نماید.

وی با اشاره به اینکه نقد مبانی دیگران معنی دیگری دارد و به معنای تحقیق نیست، اظهار داشت: آوردن مجموعه افکار متاخرین، نوعی تلفیق نه تحقیق.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان در بیان خلاقیت گفت: خلاقیت و نوآوری یعنی بیان مطلبی که دارای اصالتی مبنا و اختصاصی است و دیگران یا در آن  مورد سخن نگفته یا فرد در مقابل آن سخن مطالبی ایراد کرده باشد.

وی با بیان این مطلب که قطعا نیاز بشر تحقیق است و نقشی اساسی دارد، اظهار داشت: بدون اتکاء و توجه به خدای متعال، هیچ کار بزرگی که افکار عمومی را متوجه خودسازد، عملی نمی شود و بین مسائل علمی، سیاسی، اقتصادی و ... نیز فرقی ندارد.

نماینده ولی فقیه در خراسان در ادامه به عنوان مثال گفت: در مورد طرح هدفمند کردن یارانه ها که موضوع حساسی است و می تواند موجب شکوفایی اقتصادی بر اساس پایه های اسلامی باشد، گفته می شود دو یا سه سال فکر و تحقیق شده و اگر این نبود یا کم باشد، قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد.

ایشان علت وجود مشکلات در دانشگاه ها را ارائه مبانی غربی یا وجود اساتید بی اطلاع یا مغرض به نظام اسلامی دانست و افزود: مبانی غربی را نیز باید برای پیشبرد بینش خود استفاده کرد.

آیت الله واعظ طبسی به استقلال حوزه در جامعه اشاره کرد و با بیان اینکه این استقلال باید با ملاک و معیار نشان داده شود، خاطر نشان کرد: حوزه مستقل حوزه ای است که در برابر جریان های فکری متحجرانه وضد نظام نفوذ ناپذیر باشد.

وی با تاکید بر اینکه تربیت طلبه در اهمیت خاص قرار دارد و برای آن باید به سطوح توجه داشت، اضافه کرد: حوزه علمیه خراسان از گذشته بخاطر وجود اساتید برجسته خود، در ادبیات عرب و تمام سطوح تحصیلی اش، شاخص و معروف بوده است.

ایشان با بیان اینکه نمی شود با استفاده از نوار و سی دی به مراتب عالی حوزوی و اجتهاد رسید، خطاب به طلاب گفت: باید سر درس نشست و اشکال کرد و جواب گرفت.

آیت الله واعظ طبسی آزادی در نقد و انتقاد و نیز مباحثه را از ویژگی های همیشگی در حوزه های علمیه عنوان کرد و بیان داشت: این نوع تحصیل، فکر را باز می کند و موجب تربیت و زمینه ساز تحقیق می باشد.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان به بیان اینکه سر درس نشستن موجب ارتباط فکری و علمی در روح و جان طلبه می شود، تصریح کرد: امتحان دادن به این نوع درس خواندن که با سی دی و نوار باشد، شاخص خوبی برای سنجش نیست.

آیت الله واعظ طبسی در ادامه بر به روز بودن حوزه ها تاکید کرد و اذعان داشت: اگر امروز سطح اطلاعات حوزویان نسبت به آنچه در دنیا بدست سیاستمداران و سلطه گران سیاسی و فرهنگی انجام می شود، نباشد یا پایین باشد، حوزه های علمیه آسیب می بیند.

وی حوزه ای یگانه، متحد، برابر و برادر را قابل پیشرفت دانست و گفت: حوزه ای که با تضاد و تزاحم روبرو باشد، منحل می شود.

مدیر عالی حوزه های علمیه خراسان اضافه کرد: در اینگونه حوزه ای کسانی که ملتزم به اخلاق اسلامی نباشند، رشد می کنند و چهره هایی تربیت خواهند شد که در اختیار بیگانه باشند و به عنوان متفکر معرفی شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اذعان بر اینکه مدرک مبنا نباید باشد، گفت: باید تحصیل و درس را به عنوان یک اصل، مبنا قرار داد زیرا لازمه آن حضور در کلاس بحث و مطالعه می باشد.

ایشان در ادامه به بحث تحول اشاره کرد و گفت: تحول به معنی تشکیل هسته و مجموعه ای متفکر برای ارزیابی و بررسی اولویت ها به منظور رسیدن سریعتر به سطوح بالاتر می باشد.

عضو خبرگان رهبری در ادامه به سوم خرداد ماه و سالروز آزادسازی خرمشهر اشاره کرد و آن را یکی از معجزه های الهی دانست و گفت: در کنار تکیه به مبانی اسلامی و اعتقادات، حضور فرماندهانی خلاق موجب ایجاد این پیروزی و تحسین و اعجاب دیگر در سراسر دنیا شد.

آیت الله واعظ طبسی افزود: اگر این پیروزی در کنار توجه به ایمان، تقوا و اخلاق نبود نتیجه مادی در بر می داشت.

وی به بیانیه تهران نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این بیانیه یک حرکت واقدام ابتکاری از سوی جمهوری اسلامی بوده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی از مواضع خود عقب نکشیده بلکه در بیانیه تهران به بیان مواضع، به منظور نشان دادن حسن نظر و جلب اعتماد عمومی همه دولت ها، با توجه به شرایط جمهوری اسلامی ایران، یادآور شده باگذشت از این مواضع، می توان به مواضعی که در این بیانیه آمده رسید.

عضو خبرگان رهبری گفت: این یک پیشنهاد از سوی ایران بوده و اینکه دنیا دست پاچه شده بخاطر این است که ایران این بیانیه را پذیرفته است.

آیت الله واعظ طبسی یادآور شد: غرب نمی خواهد ایران به شکوفایی علمی، پیشرفت و نوآوری برسد، اما از این مطلب غافل است که مساله هسته ای در کشورما بومی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر دنیا حرفی بجز حرف زور و بی منطقی نداشته باشد، ما نیز صدها گزینه در دست جوانان خود داریم که وارد عرصه شویم.

ایشان خطاب به کشورهای غربی و آمریکا گفت: احتمال این را بدهید که ملت هوشمند، مقاوم و بزرگ ایران با پایبندی به منافع خود و نظام و کشورشان برعقیده خود پافشاری نموده و مقاومت می کنند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha