جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ |۲۸ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 1, 2024

براساس توصیه اسلام توجه به فرزندان، وظیفه والدین است و نباید آنها را رها کرد؛ زیرا فرقه های باطل در کمین جوانان و نوجوانان برای به انحراف کشیدن آنان هستند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله سبحانی در مراسم پرفیض شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان، شهادت امام العارفین علی بن ابیطالب(ع) در مسجد مقدس جمکران، گفتنتد: شخصیتی همچون امیرالمومنین(ع) در طول تاریخ بشر یافت نمی شود که محل تولد و شهادتش در خانه خدا باشد.

معظم له، زندگی حضرت امیرالمومنین (ع) را در پنج بخش مرور کردند و گفتند: از زمان ولادت علی(ع) تا بعثت پیغمبر اکرم(ص) بخش اول زندگی حضرت را تشکیل می دهد که نزدیک به ده سال می باشد.

ایشان افزودند: به واسطه قحطی و همچنین بیماری ابوطالب، قرار شد فرزندان ایشان در بین اقوام باشند؛ بنابراین حمزه عموی پیامبر، جعفر را نزد خود آورد و پیامبر اکرم (ص) هم حضرت علی (ع) را؛ البته این  مسئله بهانه ای بود که آن حضرت در کنار پیغمبر(ص) رشد کند تا در آینده رهبری امت اسلام را برعهده گیرد.

*امیرالمومنین(ع) همواره در کنار پیامبر(ص) بودند

معظم له ادامه دادند: از بعثت تا هجرت که 13 سال بطول انجامیده است، بخش دوم زندگی امیرالمومنین (ع) را تشکیل می دهد، در آن زمان حضرت همواره در کنار پیامبر(ص) بوده است؛ به طوری که خود ایشان می فرماید «در غار حرا در کنار پیغمبر بودم که صدایی شنیدم، از رسول خدا(ص) سوال کردم که این صدای کیست؟ رسول الله(ص) فرمودند: علی جان این صدای وحی است و تو چشم برزخی داری، هر آنچه را که من می بینم و می شنوم، تو هم می بینی و می شنوی، اما تفاوت در این است که من نبی هستم و تو نبی نیستی».

حضرت آیت الله سبحانی گفتند: در این مدت کار امیرالمومنین(ع) نوشتن وحی الهی است و در آن زمان اکثر نویسندگان وحی که نامشان در کتاب های ما آمده است، هنوز مسلمان نشده بودند.

معظم له از هجرت تا رحلت پیامبر(ص) را بخش سوم زندگی امام اول شیعیان عنوان کرده و گفتند: در این سالها ایشان هم کاتب وحی و هم مجاهدی بودند که همواره در رکاب پیامبر(ص) قرار داشتند؛ به گونه ای که در 27 غزوه ای که حضرت رسول(ص) شرکت داشتند، تنها در غزوه تبوک، آن هم به سفارش خود پیامبر(ص)، امیرالمومنین(ع) حضور نداشتند.

ایشان بخش چهارم زندگی حضرت را از رحلت پیامبر(ص) تا خلافت ظاهرین عنوان کردند و گفتند: حضرت امیرالمومنین(ع) در طول 25 سال شمشیرخودرا غلاف کردند و به کار و تلاش در جهت آبادانی جامعه و رسیدگی به وضعیت مردم پرداختند و خدمات بسیار ارزشمندی را انجام دادند.

حضرت آیت الله سبحانی بخش پنجم را از خلافت ظاهرین تا شهادت آن حضرت در محراب عنوان کرده و گفتند: در این مدت ایشان سه جنگ عظیم در برابر ناکثین، مارقین و قاسطین داشتند تا بتوانند رسالت اصلی خود را که همانا حفظ اسلام ناب محمدی (ص) بود، را انجام دهند.

*برنامه های جهان در شب قدر تنظیم می شود

حضرت آیت الله سبحانی در ادامه سخنان خود به فضیلت لیالی قدر از منظر قرآن اشاره کرد و با بیان این که « شب قدر است، اگر قدرش بدانیم» گفتند: دو سوره قدر و دخان به صورت روشن و واضح درباره این شب نازل شده است. آنچه از آیات برداشت می شود این است که تمام برنامه های جهان در این شب تنظیم می شود و تنها تنظیم برنامه های بشریت نیست.

* خداوند از کسی سلب اختیار نمی کند

معظم له ادامه دادند: گاهی تصور می شود که تقدیر خدا از ما سلب اختیار می کند؛ در حالی که این گونه نیست، تقدیر خداوند از کسی سلب اختیار نمی کند؛ چون شما انتخاب می کنید و حق تعالی مقدر می نماید، این تقدیر در حقیقت جامع انتخاب گزینه بشریت است.

حضرت آیت الله سبحانی گفتند: تقدیر حق هم تابع انتخاب واختیار ما است، چیزی نیست که در اسلام امری جبری باشد؛ زیرا سرنوشت انسان در اختیار اوست. براین اساس اراده و تصمیم ما، تقدیر ما را تغییر می دهد.

*والدین مراقب باشند

حضرت آیت الله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به خانواده ها، اظهار داشتند: براساس توصیه اسلام توجه به فرزندان، وظیفه والدین است و نباید آنها را رها کرد؛ زیرا فرقه های باطل در کمین جوانان و نوجوانان برای به انحراف کشیدن آنان هستند.

* مراجع و علما، زمینه ساز انس جوانان با امام زمان(عج)

ایشان در پایان با اشاره به حضور گسترده مردم برای عبادت در مسجد مقدس جمکران، اظهار داشتند: به برکت انقلاب اسلامی توجه مردم و بوی‍‍ژه جوانان به حضرت ولی عصر(عج) بسیار بیشتر شده است و این امر محقق نمی شد جز به واسطه زحمات مراجع و علما بوی‍ژه حضرت امام خمینی (ره) و همچنین شهدا که باید در این شب ها از آنان نیز یاد شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha