شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

لازمه یک مجموعه کارآمد و آینده‌نگر، داشتن چشم‌انداز است تا به دور از روزمره‌گی بتواند به قله‌های بلند دست یابد.

معاون پژوهشی مدرسه علمیه امام صادق (ع) دماوند در گفتگو با سرویس استانهای مرکز خبر حوزه با اشاره به ضرورت آموزش پژوهش‌محور اظهار داشت: پژوهش در این مدرسه بازوی توانمند برنامه‌های آموزشی است.

حجت‌الاسلام کلانی با تاکید بر اهمیت توجه و همكاري مناسب مديران مدارس با معاونین پژوهشی افزود: بهترين طرح هاي پژوهشي در مدرسه اي كه مدير آن دغدغه پژوهشي نداشته باشد، موفق نخواهد بود.

وی در خصوص موفقیت فصلنامه پژوهشی مرآت گفت: تاکنون سه سال از انتشار این فصلنامه داخلی، كه سال گذشته حائز رتبه اوّل كشوري شده است، می گذرد که محصول تلاش قابل تحسين دست اندركاران نشريه در فضاي پژوهشی مدارس علمیه كشور مي باشد؛ البته قبل از آن نشريه‌هاي متعددي با عناوين مختلف علمي ـ سياسي  در فضاي داخلي مدرسه منتشر مي شدند و زمینه را جهت تولد فصلنامه مرآت به وجود آورده بودند.

معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق (ع) با اشاره به تاثیر مثبت انتشار محصولات فرهنگی، افزود: اعتماد به نفس طلاب براي انجام كار پژوهشي و عدم هراس از نوشتن، ثمره تولید نشريات و محصولات فرهنگی داخلي حوزه می باشد که در این رابطه می توان به تاثیرگذاری نشریه داخلی مرآت بر ارتقای اعتماد به نفس طلاب این مدرسه اشاره نمود، به گونه‌ای که در جشنواره سوم علامه حلي مدرسه امام صادق (ع) با ارسال 49 مقاله حائز رتبه اول تعداد مقالات در استان تهران گرديد.

حجت‌الاسلام کلانی در خصوص نقش معاونت پژوهش در ارتقای فرهنگ پژوهشي در حوزه، ابراز داشت: نقش معاونان پژوهشي می‌تواند مجري خوبي براي اجرای برنامه‌هاي تعيين شده اتاق فكر مركز باشند و چون حلقه وصل مركز با طلاب و كارگزار اصلي آموزش و ايجاد مهارت پژوهشي مي باشند، لذا استفاده از نظرات آنها مي تواندكارگشا و موجب ارتقاي توان پژوهشي حوزه‌های علمیه شود.

وی افزود: پژوهش در مدرسه امام صادق(ع) بازوي توانمند برنامه‌هاي آموزشي جهت عميق‌تر شدن مباحث درسي مي‌باشد؛ به گونه‌اي كه اساتيد مدرسه با توجه به برنامه فعلي آموزش، 5 نمره درسی را براي تحقيق در نظر گرفته اند که این موضوع می تواند كمك شايانی به ارتقاي برنامه آموزشي و پژوهشی حوزه نماید.

حجت الاسلام کلانی در خصوص نواقص و کاستی های پژوهشی در مدارس، اظهار داشت: از بزرگترين كاستي‌ها در امر پژوهش نداشتن جايگاه و تعريف خاص آن در برنامه‌ي آموزشي مي باشد.

وی ادامه داد: نداشتن نيروي انساني مناسب و آموزش ديده به عنوان معاونان پژوهش مدارس از كاستي‌هاي ديگر قابل ذكر مي باشد؛ چرا که آنان الگوي پژوهشي طلاب مي باشند و عدم توانمندی آنان مي تواند موجب سر خوردگي طلاب جوان گردد.

معاون پژوهشی مدرسه امام صادق‌(ع) در ادامه نداشتن برنامه مدوّن را از جمله آفات پژوهش دانسته و افزود: هنوز براي طلاب و حتي بسياري از معاونان پژوهش مشخص نيست كه مطالبه معاونت پژوهش مركز از آنها چه مي باشد و قرار است چه برنامه كلي (بومي شده ) در سطح كشور اجرا گردد و مورد سنجش و ارزيابي قرار گيرد تا توانايي پژوهشي آنان در فرايند زمان و حين ارتقاء ارزيابي گردد.

*چشم‌انداز، لازمه یک مجموعه کارآمد و آینده‌نگر

وی با بیان این‌که لازمه يك مجموعه كار آمد و آينده نگر داشتن چشم انداز است تا به دور از روز مرّه گي، بتواند به قله هاي بلند دست يابد، افزود: با توجه به ابلاغ برنامه چشم انداز 1404 توسط رهبر حكيم انقلاب و پايان يافتن تهيه نقشه جامع علمي كشور توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي، معاونت پژوهش مركز می‌تواند نقشه و چشم انداز پژوهشي حوزه هاي كشور را تهيه و بر اساس آن دور نماي حركت رو به رشد پژوهشي را مشخص تر و اميدي براي ره پويان عرصه پژوهشي ايجاد نماید.

*مهارت‌افزایی طلاب ممتاز در یک باشگاه طلاب جوان پژوهشگر

حجت‌الاسلام کلانی در پایان یکی از  بهترين روش ها براي تشويق طلاب در امر نوشتن و عرصه محصولات پژوهشي، را جشنواره علّامه حلّي عنوان نموده و افزود: این جشنواره ضمن برانگيختن انگيزه طلاب براي نوشتن می تواند عرصه  مناسبي براي عرضه محصولات پژوهشي آنان باشد و نقش مؤثري در تشويق و گسترش فضاي پژوهشي در مدارس كشور فراهم آورد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha