شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

یکی از خدمات قابل توجه اخباریان، دسته بندی و تدوین جوامع حدیثی بود که افق روشنی را در بین حوزویان قرار داده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الا سلام قاسم علی شیخ زاده، مدیر علمی انجمن حدیث مجتمع آموزش عالی فقه در نشست آشنایی با جوامع حدیثی شیعه در سالن شهید مطهری مدرسه حجتیه، اظهار داشت: یکی از راههای پیشرفت در کرسی آزاد اندیشی، بسط و گسترش دادن به مسایل حدیثی است.

وی بیان داشت: باید موضوع شناسی احادیث به یک علم تبدیل شده و با رویکرد جدید به مباحث علمی و حدیثی توجه شود.

مدیر علمی انجمن حدیث مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به مباحث اخباری گری حاکم بر احادیث در گذشته، افزود: اخباری گری یک خدمت بزرگ به جامعه حدیثی ارائه داد و جوامع حدیثی فوق‌العاده ای را به وجود آورد.

حجت الا سلام شیخ زاده در رابطه با روش مقایسه تصریح کرد:روش مقایسه‌ای یکی از روش‌های کاربردی در منابع حدیثی است باید با مقایسه احادیثی که در صحیح بخاری وجود دارد را با احادیث کتاب‌های حدیثی خودمان مقایسه کنیم و ارزش و عظمت حدیث را بدست بیاوریم.

 حجت الا سلام علی عباد رضوی محقق و پژوهشگر حوزوی، دیگر سخنران این نشست علمی بود که در ادامه اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین خدمات مرحوم کلینی در علم الحدیث نوشتن کتاب «کافی» بود که به صورت موضوعی روایات را دسته بندی و تقدیم علا قمند ان به روایات اهل بیت(ع) کرده است.

وی افزود: در طول تاریخ نیاز بشریت به علوم الهی مطرح بوده اما جوامع حدیثی به عنوان منسجم و مدون شکل نگرفته است.

ولی با این حال جوامع روایی بسیاری نوشته شده است که به مرور زمان از بین رفته‌اند و آن‌های هم که هست باید به صورت دسته بندی در اختیار علا قمند ان قرار بگیرد.

حجت الا سلام عباد رضوی یکی از مشکلات امروز حوزه‌های علمیه را عدم توجه به جوامع حدیثی ذکر کرد و گفت:متأسفانه در حوزه‌های علمیه، مشکل اساسی که وجود دارد عدم اعتنا به منابع حدیثی است که باید سطح آگاهی طلاب در این زمینه بالا برود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha