به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله نوری همدانی، امروز در دیدار با اعضای کمیته برگزاری همایش «نگاه نو، اندیشه برتر» با اشاره به تفاوتهای علوم اسلامی با علوم دیگر، اظهار داشتند: در این عرصه، افرادی که برای خدا درس نمیخوانند، نمیتوانند بهرهای از علمشان ببرند؛ این علم در قیامت حجتی برای آنها نبوده و موجب ندامتشان میشود.
ایشان افزودند: افرادی که برای غیر خدا درس میخوانند، دچار خود بزرگبینی شده و نسبت به مردم تکبر میکنند. این افراد بیخود در برابر خدا مغرور شده و از آداب دینی فاصله میگیرد.
حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان این مطلب که علمی انسان را به سعادت میرساند که برای خدا باشد، تصریح کردند: افرادی که این گونه علوم را فرا میگیرند هر چه بر بار علمی آنان افزوده شود، در برابر خدا حقیرتر و نسبت به مردم متواضعتر میشوند. این عالم در پیشگاه خداوند خوفناک است و تلاش میکند که موازین دینی را کامل انجام دهد.
* ویژگیهای طلاب موفق
ایشان در تبیین ویژگیهای طلبه خوب و موفق، همت بلند را از جمله این ویژگیها برشمرده و گفتند: کسی که به عنوان طلبه وارد حوزه میشود، باید دارای همت بلند باشد و بداند بزرگانی چون شیخ طوسی نیز طلبهای مانند آنها بودند، ولی با تلاش و همت فراوان توانستند به این جایگاه برسند.
این مرجع تقلید افزودند: داشتن اراده و تصمیم قاطع و جدیت در کار، از دیگر نیازهای طلاب برای موفقیت است چرا که افراد تنبل و سست نمیتوانند موفقیت چندانی در زندگی خود به دست آورند.
ایشان، داشتن حسن خلق را از دیگر ضروریات طلاب برشمرده و تصریح کردند: طلاب و فضلای حوزه باید بتواند با آداب معاشرت خوب و اخلاق پسندیده، مردم را به سوی خود جذب کنند و آنها را در رسیدن به سعادت راهنمایی کنند.
* طلاب به روز باشند
حضرت آیتالله نوری همدانی با تأکید بر ضرورت به روز بودن طلاب خاطرنشان کردند: دنیای امروز، دنیای علم و پیشرفت است؛ در این شرایط طلبه باید به اندازهای علم و آگاهی داشته باشد که بتوانند تمامی شبهات را پاسخ دهند.
* پیامبر(ص) پایهگذار اصلی، حوزههای علمیه بودند
معظمله در بخش سخنان خود اهتمام به ساختن حوزه علمیه و تربیت طلاب را سنتی برگرفته از سیره حضرت رسول اکرم(ص) و اهلبیت(ع) دانستند و یادآور شدند: این سنت به دست پیامبر اعظم(ص) پایهگذاری شد و پس از ایشان نیز اهلبیت(ع) این کار را ادامه دادند و مکتب اسلام ناب را گسترش دادند.
معظمله با اشاره به اوج تربیت طلاب در عصر امام صادق(ع) بیان کردند: در عصر امام ششم شیعیان، حوزههای علمیه و تربیت علما به اندازهای توسعه یافت که بیش از 4000 نفر از بلاد مختلف در محضر این امام همام به تحصیل علوم اسلامی میپرداختند.
این مرجع تقلید در پایان با تأکید بر استمرار این سنت در میان دیگر علما، اظهار داشتند: در تاریخ اسلام، در بغداد، نجف، لبنان و شهرهای مختلف ایران این سنت ادامه داشته و دارد و حوزههای فراوانی از سوی علما برای تربیت طلاب راهاندای شده است.
نظر شما