به گزارش مرکز خبر حوزه، آيتالله تسخيری در همايش بينالمللی" علمای مسلمان" در سنگال با اشاره به اين که تقريب منحصر به جنبههای اخلاقی و تشريعی نيست، افزود: تقريب مذاهب جنبههای گوناگون فکری و تمدنی را شامل میشود و شايسته است تمامی نخبگان و انديشمندان فقهی و فکری نيز در آن مشارکت داشته و تودههای مردم را هم دربرگيرد.
وی همچنين با بيان نقش علما و انديشمندان در روند تقريب، خاطرنشان ساخت: مراکز و نهادهای اسلامی میتوانند با تشويق جنبش تقريب و برگزاری کنفرانسها و گردهمايیها و تکيه بر رسانههای مسؤول و نفی نمودهای ظاهری تفرقه و گسترش فرهنگ تسامح مذهبی نقش مهمی در تحقق تقريب ايفا نمايند.
دبيرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه خودداری از اهانت به مقدسات ديگران، آزادی در گزينش مذاهب، برخورد احترامآميز در گفتوگوها و اجتناب از تکفير و تفسيق و اتهام بدعتگذاری را از جمله اصول و ارزشهای متفکران و انديشمندان تقريبی برشمرد.
بر اساس گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقريب، همايش بينالمللی علمای مسلمان با هدف بررسی نظرات علمای مسلمان درباره وحدت امت اسلامی و راههای بهبود وضعيت دولتها و رشد کشورهای آفريقايی با سخنرانی عبدالله واد رئيس جمهور سنگال و رئيس دورهای سازمان کنفرانس اسلامی و حضور انديشمندان 84 کشور جهان16خرداد آغاز بکار کرد و امروز 18 خرداد در سنگال به کار خود پايان میدهد.
همچنین، در حاشيه این همايش، هيأت ايرانی شرکتکننده با تعدادی از مدعوين همايش پيرامون راههای همکاری دوجانبه در خصوص تقريب مذاهب اسلامی و گسترش آن تبادلنظر کردند.
نظر شما