شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

باید جوانان را طوری با مسئله عفاف و حجاب آگاه کنیم که بدانند حجاب اجبار اجتماعی نیست، بلکه ارزش دینی است.

حجت الاسلام محمدحسین پوریانی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، حجاب را امری بیرونی و ظاهری و عفاف را امری درونی و باطنی دانسته و اظهار داشت: حجاب و عفاف رابطه مستقیم با هم دارند به طوری که هر چه حجاب و پوشش ظاهری بهتر باشد، عفت هم تقویت می‌شود.

وی با اشاره به این که حجاب از ضروریات دین اسلام است،‌افزود: پایبندی به حجاب و عفاف مهمترین معروف، تلقی می‌شود؛ بر این اساس باید با کسانی که قصد تخریب این پدیده را دارند، مقابله کرد.

مدیر مرکز مطالعات اجتماعی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که گرایش به حجاب و عفاف در بشریت امری خطیر بوده و در اکثر ادیان هم مشترک است، گفت: سرشت انسان بر نیکی و پاکی استوار است و به عنوان سفیر الهی در زمین و بین دو بی‌نهایت «تکامل» و «سقوط» قرار دارد و می‌تواند به برترین یا پست‌ترین موجود تبدیل شود.

وی با تأکید بر این که پدیده بدحجابی از جمله عواملی است که انسان را به ورطه سقوط می کشاند، تصریح کرد: حجاب به معنای پوشش اسلامی، دو بعد ایجابی و سلبی دارد که پوشش ظاهری مربوط به بُعد اول و حرام بودن این امر مربوط به بعد سلبی است، لذا این دو بعد باید با یکدیگر باشند تا حجاب در جامعه دینی تحقق یابد.

 حجت الاسلام  پوریانی در ادامه سخنان خود حجاب و عفاف را یک ارزش دینی دانست و عواملی چون نیاز، هنجار و عادت را از زمینه‌های این امر ذکر کرد.

وی، حجاب و عفاف را نیاز معنوی و زیربنای فکری انسان برشمرد و یادآور شد: عفاف وحجاب قاعده رفتار انسان بوده و باید به یک عادت و فرهنگ در جامعه تبدیل شود.

مدیر مرکز مطالعات اجتماعی به دیگر راه‌های گسترش حجاب و عفاف اشاره کرده و ادامه داد:‌ گسترش و تقویت ایمان، ‌معرفی الگوهای نمونه جهت تأثیرپذیری،‌اتخاذ تدابیر مناسب جهت جذب نیروی انسانی شایسته و معتقد به عفاف  و حجاب، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر و احیای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی از جمله راه‌های نرم افزاری گسترش حجاب در کشور می‌باشد.

*حجاب ارزش دینی است نه اجبار اجتماعی

وی، ارتقاء سطح آگاهی آحاد مردم و مخصوصاً جوانان را از عوامل دیگر گسترش حجاب و عفاف دانست و خاطرنشان ساخت: باید حجاب را طوری معرفی کنیم تا جوانان بدانند حجاب ارزش دینی است نه اجبار اجتماعی.

 حجت الاسلام   پوریانی، گرایش به بدحجابی را ثمره ضعف فرهنگی دانست و اضافه کرد: در دین اسلام مکرر بر حفظ حجاب تأکید شده، ولی متأسفانه نتوانسته‌ایم فرهنگ‌سازی لازم در این عرصه را انجام دهیم و لذا باید تمام نهادها به این امر اهتمام داشته باشند.

وی تصریح کرد: باید در مقابل برنامه‌ریزی بلند مدت، برنامه‌‌های کوتاه‌مدت نیز داشته باشیم و با برخورد مُشوقانه افراد را ارشاد نماییم؛ البته اگر کسی به حقوق عمومی مردم تجاوز کرد، باید با او برخورد شود.

*علل کم‌توجهی به پوشش و حجاب

 حجت الاسلام  پوریانی، دگرگونی تغییرات ارزش‌ها و ارائه الگوهای نا به هنجار از سوی برخی رسانه ها و ماهواره ها، تلاش استعمارگران در زدودن پوشش، خلأهای دینی، عدم برنامه‌ریزی در سطح خرد و کلان و پدیده تأخیر سن در ازدواج را از عوامل کم‌توجهی به مسئله حجاب دانسته و تأکید کرد: برگشت به هویت دینی و اسلامی یکی از راهکارهای اصلی است که می‌تواند در گسترش حجاب و عفاف کارگشا باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha