چهارشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۰
نهادینه نشدن تقوی سبب نا امنی‌های اخلاقی است

اگر امروز به طور مکرر از رسانه‌های کشور اخبار مربوط به ناهنجاری‌ها یا ناامنی‌ها ی اخلاقی را می‌شنویم بخاطر این است که تقوی در جامعه نهادینه نشده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد ارسطا طی سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: طبق آیات قرآن کریم، روزه تنها اختصاص به مسلمانان نداشته و شامل امت‌های قبل از اسلام نیز می‌شده است" يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ " اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد"  (183 بقره)

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: نکته دومی که از این آیه قابل برداشت است، این است که هدف از روزه ایجاد روح تقوی در فرد و جامعه می‌باشد.

رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با تقسیم بندی اعمال به دو دسته مقبول و صحیح، ادامه داد: آنچه که در کتب فقهی در شرایط روزه گفته می‌شود تنها برای صحت آن است؛ در حالی که قبولی روزه مسئله دیگری است.

وی بابیان این مطلب که روزه وقتی قبول است که باعث افزایش تقوی فردی و جمعی گردد،تصریح کرد: روزه آحاد یک جامعه نیز وقتی مقبول است که موجب بالا رفتن میزان تقوی در میان مردم گردد.

معاون آموزش دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به کاهش آمار جرم و جنایت در ماه مبارک رمضان، اذعان داشت: امروز شاهدیم که طبق آمارهای رسمی جرایم در ماه ضیافت الهی کاهش، ولی بعد از آن افزایش می‌یابد، آیا این مهم معنایش این نیست که روزه در جامعه ما تاثیر گذاشته یا اثر آن مقطعی است؟

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر امروز به طور مکرر از رسانه‌های کشور اخبار مربوط به ناهنجاری‌ها یا ناامنی‌های اخلاقی را می‌شنویم، بخاطر این است که تقوی در جامعه نهادینه نشده است.

حجه الاسلام والمسلمین ارسطا اضافه کرد: همان طور که یک فرد وظیفه دارد، تقوی را بوسیله روزه در خودتقویت کند، مسئولین نیز وظیفه دارند راهکارهای افزایش تقوی در جامعه مخصوصا در ماه مبارک رمضان را ایجاد کنند.

وی، افزایش تقوی در جامعه را یکی از مسایل فقهی و مقاصد شریعت اسلام دانسته و یادآور شد:طبق آیه 183 سوره بقره، دولت اسلامی باید به اشکال مختلف در جهت تامین این هدف الهی در جامعه تلاش کند.

*هیچ کس با اهل بیت(ع) قابل مقایسه نیست

رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه سخنان خود با بیان روایتی از امام صادق(ع)، به تبیین جایگاه والای اهل بیت(ع) و اهمیت ماه مبارک رمضان پرداخته و ابراز داشت: از برخی روایات فهمیده می‌شود که موقعیت ماه رمضان نسبت به ماه‌های دیگر همچون موقعیت اهل بیت(ع) نسبت به دیگران است؛ یعنی همان طور که ماه مبارک رمضان قابل قیاس با دیگر ماه‌های سال و حتی ماه‌های حرام(دارای حرمت و احترام) نمی باشد، هیچ فردی نیز قابل قیاس با اهل بیت(ع) و آل پیامبر اکرم(ص) نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha