* طرح آموزش پژوهشمحور در حوزههای خواهران
به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام علیاکبر حصاری با اشاره به طرحهای در دست اقدام معاونت پژوهش حوزههای علمیه خواهران کشور تصریح کرد: یکی از این طرحها، طرح آموزش پژوهشمحور یا غنیسازی نظام آموزش با پژوهش است که پس از تهیه به شورای برنامهریزی آموزشی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران ارائه شده است.
وی افزود: با تهیه و اجرای این طرح به دنبال آن هستیم که آموزش پژوهشگری سایه به سایه آموزش دروس مختلف علمی در نظام آموزشی حوزههای علمیه خواهران گنجانده شود و طلبه از ابتدای تحصیل دغدغه تتبع در کتب مرجع و دست به قلم شدن و تالیف را داشته باشد.
مسئول دفتر برنامهریزی پژوهشی حوزههای علمیه خواهران اضافه کرد: در غیر این صورت، در سالهای آخر تحصیل و با نزدیک شدن به زمان تدوین تحقیق پایانی یا پایاننامه، روحیه طلبه تضعیف خواهد شد.
وی افزود: بر این اساس در طرح آموزش پژوهشمحور بخشی از ظرفیت آموزشی به فعالیت پژوهشی اختصاص مییابد و پیگیری علمی برخی سرفصلهای درسی به یکی از روشهای پژوهشی انجام میشود.
حجتالاسلام حصاری خاطرنشان کرد: از این طریق در سرفصلهایی که امکان مشارکت مستقیم طلبه در آنها وجود دارد، بسته به ظرفیت طلاب در پایههای مختلف تحصیلی از توان پژوهشی آنها کمک گرفته میشود.
وی این کار را موجب ایجاد تنوع در روشهای آموزشی دانست و خاطرنشان کرد: این روش آمادگی طلاب برای ورود به منابع علمی را فراهم میکند.
مسئول دفتر برنامهریزی پژوهشی حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه عرصه پژوهش تنها یک کارکرد برای فارغالتحصیلان نیست اما میتواند یکی از کارکردهای مهم برای آنان باشد، اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص خانمها در محیط اجتماعی کشور و فقدان بخش مهمی از کارکردهای حوزههای علمیه برادران مانند بهکارگیری در نهادهای مختلف برای آنان، پژوهش یکی از کارکردهای بسیار مهم حوزههای علمیه خواهران است که با رسالت و وظایف خانوادگی بانوان نیز تطبیق دارد.
وی تصریح کرد: عرصه پژوهش حتی از عرصه تبلیغ هم برای طلاب خواهر، امنتر و دارای ضریب تضمین بالاتری است.
بر اساس گزارش حوزه خواهران حجتالاسلام حصاری گفت: در طول تحصیل خواهران طلبه باید قابلیتهای پژوهشی آنها به گونهای به فعلیت برسد که با فارغالتحصیلی در پژوهش کارآمد باشند و از رقابت با پژوهشگران واهمه نداشته باشند.
* اعلام مهلت اعتراض داوطلبان به نتایج آزمون ورودی حوزههای خواهران
مدیر پذیرش و سنجش حوزههای علمیه خواهران گفت: مهلت اعتراض داوطلبان به نتایج آزمون ورودی حوزههای علمیه خواهران از 15 شهریورماه آغاز شده است.
حجتالاسلام محسن محدث با اشاره به اعلام نتایج نهایی آزمون ورودی حوزههای علمیه خواهران در روزهای گذشته تصریح کرد: از روز سهشنبه 15 شهریورماه مهلت اعتراض داوطلبان به نتایج آغاز شده است و این مهلت و به مدت چهار روز تا 18 شهریورماه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه آزمون ورودی حوزههای علمیه خواهران در دو مرحله کتبی و مصاحبه انجام شده است، ادامه داد: راهیافتگان به مرحله مصاحبه، در آزمون کتبی پذیرفته شدهاند و داوطلبان تنها میتوانند به نتایج مصاحبه خود اعتراض کنند.
مدیر پذیرش و سنجش حوزههای علمیه خواهران نحوه اعتراض به آزمون ورودی حوزههای علمیه خواهران را تنها از طریق سامانه پذیرش حوزههای علمیه خواهران به نشانی اینترنتی http://whc.ir/paziresh ذکر کرد و ادامه داد: داوطلبان یک هفته پس از ثبت اعتراض، میتوانند با مراجعه به همین پایگاه پاسخ اعتراض خود را مشاهده نمایند.
بر اساس گزارش حوزههای علمیه خواهران، وی این سامانه را ویژه اعتراض داوطلبان آزمون ورودی سطح دو (کارشناسی) در شیوههای حضوری، نیمهحضوری و پارهوقت و سطح سه (کارشناسی ارشد) در شیوههای حضوری، نیمهحضوری و غیرحضوری برشمرد.
* دوره تربیت ارزیاب نشریات مدارس علمیه خواهران برگزار شد
دوره تربیت ارزیاب نشریات حوزههای علمیه خواهران با حضور سردبیران برخی نشریات مدارس علمیه خواهران در قم برگزار شد.
خانم ناصح مدیر پرورشی حوزههای علمیه خواهران در ارتباط با برگزاری این دوره افزود: این دوره آموزشی که به شکل کارگاهی به اجرا درآمد، طی چهار روز از شنبه 12 تا سهشنبه 15 شهریورماه برگزار شده است.
وی شرکتکنندگان در این دوره را شماری از سردبیران نشریات مدارس علمیه خواهران برشمرد که قبلا در دورههای نشریهنگاری و خبرنگاری شرکت کردهاند.
مدیر پرورشی حوزههای علمیه خواهران گفت: در این دوره مهارتهایی شامل مهارت نگارش، سادهنویسی، کوتاهنویسی، روانی واژهها، مهارت نگارش (نگارش رسانهای)، سوژه و موضوع، صفحهآرایی و ساختار نشریه، خبر، تیتر، ویرایش و قواعد دستوری، منبعشناسی، مقاله مطبوعاتی، یادداشت و سرمقاله، گزارش، مدیریت نشریه، زیبانویسی (آرایههای ادبی)، پرورش متن و خلاقیت و مصاحبه آموزش داده شد.
وی با بیان این که از شرکتکنندگان، آزمون کتبی به عمل خواهد آمد، یادآور شد: علاوه بر آزمون کتبی، با ارزیابی نشریات از سوی شرکتکنندگان، آموختههای آنان مورد سنجش قرار میگیرد.
ناصح این دوره را دومین دوره تربیت ارزیاب نشریات دانست و افزود: در آینده دورههای تکمیلی تربیت ارزیاب نشریات نیز برگزار خواهد شد.
بر اساس گزارش روابط عمومی حوزههای خواهران، وی با بیان این که بسیاری از مدارس علمیه خواهران دارای نشریه داخلی هستند که با استقبال مخاطبان نیز مواجه هستند، اظهار داشت: ارزیابی نشریات از طریق مرکزی واحد در قم امکانپذیر نیست، از این رو مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران دوره تربیت ارزیاب نشریات را برگزار میکند تا این وظیفه را به آنان محول کند.
نظر شما