به گزارش سرويس استانهاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين جواد مروی، از اساتيد حوزه علميه قم در کارگاه آموزشی دانشافزایی اساتید تمام وقت مدارس علمیه خراسان در مدرسه عالی نواب با تاکید بر این که طلبه علوم دینی باید جامعیت داشته و بتواند در هر عرصه ای پاسخگو باشد، گفت: یکی از این امور ارائه آشنایی و آگاهی دادن نسبت به خرافی گری وهابیت است.
وی با بیان این که اگر خرافات سلفی و وهابیت را برای مردم بیان کنیم، موجب آگاهی و واکسینه شدن مردم میشود، یادآورشد: یکی دیگر از مواردی که باید مورد دقت و توجه قرار گیرد، مطالعه و بیان مطالب کسانی است که از وهابیت برگشته و مستبصر شده اند و این نشانه به بنبست رسیدن وهابیت است.
این محقق و پژوهشگر با اشاره به نام تعدادی از افرادی که از عقايد وهابیت برگشته اند، ابرازداشت: بعضی از مطالبی که امروز توسط این افراد بیان و یا به نگارش درمیآید به شدت علیه وهابیت میباشد و نکات بسیار خوبی را تبیین میکنند.
حجت الاسلام والمسلمين جواد مروی با اشاره به شبههای در خصوص دعا و این که شیعیان به دعا اهميت مي دهد و نه قرآن، ضمن بیان فضیلتها و اهمیت آن، تصریح کرد: به عنوان مثال بزرگترین عالم دعایی شیعه، سید بن طاووس است که دختران او حافظ قرآن کریم بوده اند و این امر نشان دهنده این است که شیعه هم به قرآن و هم دعا توجه دارد.
اين استاد حوزه به کتابی که درباره عدم وجود حضرت مهدی(عج) منتظر، توسط «مانع القصیمی» نوشته شده اشاره نمود و پاسخ داد: این نویسنده امروز در کتابی دیگر به اشتباه خود اشاره كرده و از نظریّهاش برگشته و یک کتاب جدید با عنوان «تحدیقُ النظر باخبار الامام المنتظر» (عج) را نوشته كه وجود حضرت مهدي(عج) را اثبات مي كند.
بر پایه گزارش حجت الاسلام والمسلمین توحیدی نیز در این کارگاه با بیان این که وهابیت برای دین اسلام و مسلمانان خطر دارد، گفت: آنان اسلام را دینی خشن و عامل کشتار و جنگ معرفی میکند و غرب نيز به دنبال القاء همین موضوع است.
این استاد حوزه به عدم اعتقاد وهابیت به تقليد و تفاوت فقهي آنها با اهل سنت شامل حنبلی، مالکی، حنفی و شافعی اشاره کرد و گفت: وهابیون در زمینه اعتقادی با اهل سنت تفاوت دارند.
حجت الاسلام والمسلمین توحیدی به سومین دیدگاه آنان در بدعت اشاره و خاطرنشان كرد: وهابيون بر خلاف اهل سنت اموري مانند برگزاری مجالس بزرگداشت پیامبر اکرم (ص) و بزرگان دینی را بدعت میدانند.
وی به مخالفت با طریقتهای عرفانی که در میان مذاهب اربعه رایج است و وهابیون شدیدا با این طریقتها مخالفاند و آنها را بدعت میدانند، اشاره و تصريح كرد: این امر به این معنی نیست که طریقتهای عرفانی اهل سنت را قبول داریم؛ بلکه منظور این است که تفاوت اهل سنت را با وهابیون بیان کنیم.
اين محقق و پژوهشگر، گفت: اگر مطلبی مخالف با کتاب الهی و سنت رسول خدا(ص) و اهل بيت(ع) باشد، مورد تأیید شیعه نیست.
حجت الاسلام توحيدي با اشاره به این که برای برخورد با وهابیت باید به جدايي و تفاوت عموم اهل سنت از وهابیون توجه داشت، گفت: این تفاوتهای فقهی و کلامی و نیز انتقادهای شدید بزرگان مذاهب اربعه از وهابیت و بالعکس را باید براي مردم تببین نماییم.
وی بابیان این که باید چگونگی برخورد با این پدیده را دانست، اظهارداشت: اولین نکته این است که اهل سنت را باید از وهابیت جدا نمود زیرا در جنبههای مختلف با یکدیگر تفاوت دارند.
اين استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که وهابیون درصددند تا اهل سنت دنیا را در راستای اهداف خود قرار دهند، گفت: اگر بخواهیم از خطر وهابیت جلوگیری شود، باید عموم اهل سنت بدانند که وهابیون هم مخالف شیعه و هم مخالف اهل سنت هستند.
وی با اشاره به اين كه وهابیون در ابتدا حضور خود و براي رسيدن به اهدافشان، تعدادی از اهل سنت شهرهای عربستان را به قتل رساندهاند، ابرازداشت: باید این جنایت وهابیها را برای مردم به خصوص عموم اهل سنت تبیین کرد.
این محقق کلامی با بیان این که امروز در ميان جوامع اسلامي، وهابیت زدگی ايجاد شده است، يادآور شد: باید تالیفات و سخنانی که علمای اهل سنت علیه وهابیت بیان داشته اند را به عموم مردم و اهل تسنن معرفی نمود.