به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، در این دیدار، نه نفر از اعضای این موسسه به سرپرستی حجت الاسلام دکتر شمالی حضور داشتند.
رادیو واتیکان در همین زمینه گزارش داد: گروهی از مسلمانان شیعه با کشیش ها و شخصیت های کاتولیک دیدار کردند و این دیدارها بر پایه گفت و گوی بین ادیان انجام گرفت.
بر پایه این گزارش، در این دیدارها در خصوص دغدغه های مشترک دینی بحث و تبادل نظر شد.
همکاری های علمی و آکادمیک و نیز مسائل اجتماعی همچون بحران های اخلاقی، جایگاه خانواده در دنیای معاصر و موضوع جوانان از مباحثی بود که در این دیدارها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و هیات ایرانی، آمادگی خود را برای مشارکت در زمینه نشست های مشترک علمی اعلام کرد.
معنویت گرایی و گفت و گوی سازنده بین ادیان ابراهیمی از دیگر مباحثی بود که در این دیدارها مورد تاکید قرار گرفت و مقرر شد طرفین از آثار تولید شده در قم و واتیکان بهره مند شوند.
لارم به ذکر است در چند ماه اخیر رفت و آمدها میان قم و واتیکان افزایش یافته است.
تحلیلگران معتقدند با توجه به آنکه شناخت غربی ها و مسیحیت غرب از اسلام نوعا مطابق با نوشته های مستشرقان و آثار مربوط به اهل سنت است، این دیدارها در معرفی مکتب اهل بیت بسیار موثر خواهد بود.
کاردینال توران رئیس شورای پاپی واتیکان که سال گذشته برای اولین بار به ایران سفر کرد، بعد از بازگشت به کشورش طی یادداشتی که ماهنامه کاتولیکی « تِرنتا جورنی » منتشر نمود نوشت: این سفر برای من اهمیت خاصی داشت؛ زیرا برای اولین بار به قم، شهر مقدس شیعی، مقر دانشگاهی و مهد مدارس بزرگ تفکر اسلام شیعی می رفتم. من از مشاهده اهمیتی که به تدریس فلسفه می دهند، لذت بردم. امیدوارم که از تماسها و گفتگوهای پُرمحتوائی که در آنجا داشتم، یک همکاری آکادمیک میان ما بوجود آید. همه این موارد، گام های کوچکی هستند که بنظر من به سمت خوبی می روند.
نظر شما