به گزارش مرکز خبرحوزه، مدیر حوزههای علمیه، در دیدار رییس، معاونان و مشاوران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز داشت: وظیفه اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات این است که اسلام ناب و فرهنگ انقلاب را به دنیا معرفی کند و ایفای این وظیفه در گرو فراگیری دانش و انتقال آن به نحو شایسته است و به نظر میرسد که در این زمینه اقدامات کافی نیست.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات در زمینه جذب و اعزام مبلغ گفت: با این حال، هنوز آن وظیفه اصلی به انجام نرسیده است.
آیتالله مقتدایی ادامه داد: در برخی رایزنیهای فرهنگی، توجه لازم به وظیفه اصلی که بر عهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است انجام نمیگیرد.
*اقدامات در شرایط کنونی ناکافی است
وی اقدامات انجام گرفته در شرایط کنونی را ناکافی دانست و اظهار داشت: ظرفیت بالایی در قم وجود دارد، شاهد این مطلب نمایشگاه پژوهشی است که حین سفر مقاممعظمرهبری به قم در سال گذشته برگزار شد، در این نمایشگاه بخشی از این ظرفیتها به نمایش درآمد و عرضه شد و رهبر معظم انقلاب نیز وقت زیادی برای بازدید از این نمایشگاه اختصاص دادند و این دستاوردهای پژوهشی، باعث تعجب و شگفتی ایشان شده بود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه این ظرفیتها به خوبی منعکس و نشان داده نمیشود گفت: این دستاوردهای علمی برای این که به دنیا عرضه شود، باید به زبان روز ترجمه و تبدیل شود.
وی در خصوص اعزام مبلغ به کشورهای مختلف خاطرنشان کرد: چنین افرادی باید دوره هایی را پشت سر گذاشته و علومی را فرا بگیرند، تا از کارآمدی لازم برخوردار شوند.
*مردم دنیا به دنبال بیانات امام و رهبری هستند
رییس هیات امنای جامعةالمصطفیالعالمیه تاکید کرد: بسیاری از مردم جهان، به دنبال بهرهمندی از فرمایشات و بیانات امام و رهبری هستند و باید این منویات و موضعگیریها را که بسیار با ارزش، حکیمانه و منطقی هستند در دسترس علاقمندان جهان قرار داد.
وی ادامه داد: مردم جهان اعم از مسلمان و غیر مسلمان از این منویات استفاده می کنند و ما باید اصول و مبانی فکری خود را در معرض آنها بگذاریم.
آیتالله مقتدایی با اشاره به بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی و خیزش عمومی مردم علیه سرمایهداری در کشورهای غربی گفت: بسیاری از مردم غرب که خروش کردهاند، میگویند الگوی خود را از میدان التحریر مصر گرفتهاند و در میدان التحریر هم همان شعارهای انقلاب ایران سر داده میشود، لذا باید مبانی فکری انقلاب را به آنها معرفی نمود.
*تعامل حوزه و سازمان فرهنگ و ارتباطات بیشتر شود
وی ارتباط و تعامل حوزه علمیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را امری ضروری خواند و تصریح کرد: اعزام مبلغ از وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات است، اما تنها حوزه علمیه است که میتواند بگوید چه کسی توانایی تبلیغ در این عرصه را دارد، لذا همکاری و تعامل در این زمینه بسیار سودمند خواهد بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری به سفر اخیر خود به چند کشور اروپایی اشاره و خاطرنشان کرد: تشرف مردم اروپا به دین مبین اسلام شتاب گرفته است و در تمام مراکز اسلامی در اروپا، دفتر تشرف تأسیس شده است، این موضوع، مسئولیت حوزه علمیه را برای معرفی اسلام به این دنیا سنگینتر کرده است.
وی با بیان اینکه وهابیت با هزینههای سنگین و بودجههای بالا در کشورهای مختلف جهان تبلیغ میکنند گفت: در جلسهای محضر آیتاللهالعظمی سبحانی گزارشی از سفر به اروپا و فعالیت تبلیغی وهابیت عرض کردم و قرار شد ایشان دو جزوه در زمینه احکام و عقاید تدوین کنند تا این جزوه به زبانهای مختلف ترجمه شود و در اختیار علاقمندان به اسلام در کشورهای مختلف قرار بگیرد.
آیتالله مقتدایی با بیان این که باید گروهی از طرف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و گروهی از طرف حوزه علمیه قم پای میز تعامل و مذاکره بنشینند، گفت: این تعاملات باید به تفاهمنامهها منجر شود و تفاهمنامهها نیز باید اجرایی گردد.
وی با اشاره به تاکیدات امام و رهبری برجایگاه حوزه علمیه قم به عنوان حوزه علمیه جهان اسلام ابراز داشت: باید با ایجاد ارتباط و تفاهم، وظیفهای که به دوش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حوزه علمیه قم است به انجام برسد.