سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۲۲:۱۶
بانک اطلاعات چهره‌های قرآنی حوزوی راه‌اندازی می‌شود

مسئول اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه از تشکیل بانک اطلاعات چهره‌های قرآنی حوزوی و قرار گرفتن آن بر روی سایت معاونت تهذیب حوزه، خبرداد.

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، با اعلام این خبر گفت: یکی از برنامه‌‌های در دست اقدام مدیریت قرآن و عترت، راه‌اندازی بانک اطلاعات چهره‌های قرآنی شامل اساتید، مدیران، حفاظ و قراء و مدرسان قرآن و حدیث است که در صورت آماده شدن، بر روی سایت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به فعالیت‌های این بخش از معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه، ابراز داشت: مدیریت قرآن و عترت،‌ در سه بخش آموزش، تجوید و ارتباطات و همکاری‌ها اجرا کننده برنامه‌های قرآنی و حدیثی در مدارس علمیه سراسر کشور است.

حجت‌الاسلام‌ حسینی به فعالیت بخش آموزش اشاره کرد و ادامه داد:‌ این بخش برگزار کننده دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت، ‌میان مدت و بلند ‌مدت در زمینه قرآن و حدیث است و تلاش دارد تا عرصه را برای استفاده بهتر طلاب از آموزه‌های قرآن و عترت فراهم آورد.

وی اضافه کرد: دوره‌های کوتاه‌مدت، دوره‌های کارگاهی و مهارتی در محورهای تصحیح قرائت نماز، روش مطالعه و تدبر در قرآن، ‌روش حفظ قرآن،‌ آشنایی با معارف و منابع حدیثی،‌ تجزیه و تحلیل قرآن و ارتقای تجوید در طول سال در حال برگزاری است.

مسئول اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌، دوره‌های تربیت مربی روخوانی، ‌تجوید،‌ حفظ، ترجمه و مفاهیم و دوره مدیریت فعالیت قرآنی را از جمله دوره‌های میان‌مدت ذکر کرد که معمولا در تابستان برگزار می‌شود و اطلاع‌رسانی آن نیز از اسفند‌ماه آغاز می‌شود.

وی افزود: دوره‌های بلند‌مدت نیز در دو بخش مکاتبه‌ای و حضوری برگزار می‌شود؛ در بخش آموزش مکاتبه‌ای، سیر مطالعات تفسیری و حدیثی به طلاب ارائه می‌شود و آنان می‌توانند با مراجعه به سایت معاونت تهذیب به نشانی www.tahzib-howzeh.com علاوه بر آگاهی بیشتر نسبت به دوره، برای شرکت در آن نیز نام‌نویسی کنند.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: در بخش آموزش‌های بلند مدت حضوری نیز این دوره‌ها در مدارسی که امکانات لازم را داشته باشد،‌ در رشته‌های حفظ،‌ترجمه و تدبر و آموزش قرائت قرآن برگزار می‌شود.

* برگزاری مسابقات و نشست‌های قرآنی

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های ترویجی مدیریت قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه گفت: از جمله این فعالیت‌ها، برگزاری مسابقات و نشست‌های قرآنی می‌باشد که در این راستا مسابقات مدرسه‌ای و کشوری در عرصه قرآن و حدیث،‌ حفظ و معارف قرآن برگزار می‌گردد. همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است، هر سه ماه، یک محفل انس با قرآن و عترت در مدارس علمیه برگزار ‌شود.

حجت‌الاسلام حسینی، طرح «انس با ثقلین» را از دیگر برنامه‌های بخش ترویجی برشمرد و افزود: در این راستا، سه دفتر به نام «طلیعه انس»، «طلیعه حکمت» و «طلیعه بندگی» برای مطالعه و آشنایی بیشتر قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به طلاب ارائه می‌شود.

وی به برنامه فعال کردن نمازخانه‌های مدارس علمیه سراسر کشور از سوی مدیریت قرآن و عترت اشاره کرد و ادامه داد: تلاوت نور، آغاز کلاس‌های آموزشی با احادیث و آیات، تابلوهای قرآن وحدیث و فضاسازی در سطح مدرسه با آیات و روایات از دیگر برنامه‌های ترویجی و پیشنهادی در مدارس است.

مسئول اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه، فعالیت شورای قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه را یکی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته برشمرد و اذعان داشت: شورای قرآن و عترت با 4 گروه تخصصی قرائت، حفظ، ترجمه و تفسیر و حدیث، برنامه‌های این اداره را در عرصه‌های آموزشی و ترویجی، مطالعه، بررسی و تصویب می‌کند؛ این مصوبات پس از تأیید معاون تهذیب، به مدارس علمیه سراسر کشور ابلاغ می‌شود.

* ترکیب شورای قرآن و عترت حوزه

وی درباره اعضای این شورا گفت:‌ مدیر مرکز تخصصی تفسیر، مدیر مرکز تخصصی علوم حدیث، معاون تهذیب حوزه، نمایندگانی از معاونت‌های آموزش، پژوهش و تبلیغ و جمعی از اساتید برجسته در رشته‌های قرائت، حفظ، ترجمه و مفاهیم و حدیث، اعضای شورای قرآن و عترت را تشکیل می‌دهند.

حجت‌الاسلام حسینی در ادامه به برنامه‌ای مدیریت قرآن و عترت برای شناسایی حافظان قرآنی اشاره کرد و افزود:‌ یکی از برنامه‌های مهم که بخش آموزش، هرساله عهده‌دار برگزار کردن آن می‌باشد،‌ آزمون سالانه حفظ قرآن و نهج‌البلاغه است که امسال در قالب گردهمایی بزرگ حافظان قرآن و نهج‌البلاغه در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در قم برگزار شد.

وی ادامه داد: در این گردهمایی حدود یک هزار حافظ قرآن هر ساله گردهم می‌آیند و در آزمونی شرکت می‌کنند که بر اساس آن، حمایت‌های مادی و معنوی از آنها صورت می‌گیرد.

مسئول اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه درباره امتیازاتی که به حافظان قرآن و نهج‌البلاغه ارائه می‌شود، ‌گفت: علاوه بر امتیازات معنوی حفظ قرآن و نهج‌البلاغه و موفقیت‌هایی که آنها در سایه حفظ آنها در درس، تحصیل، تهذیب، تبلیغ و پژوهش دارند،‌ با توجه به مصوبه شورای عالی حوزه‌های علمیه،‌ بر اساس میزان حفظ قرآن و نهج‌البلاغه، شهریه بیشتری به آنها تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین از سوی مرکز خدمات حوزه،‌ امتیازات و جوایزی به آنها اعطاء می‌شود و درباره اسکان آنها در شهرک مهدیه قم نیز امتیازات خاصی در نظر گرفته شده است.

حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در بخش ترویج مدیریت قرآن و عترت، اظهار داشت: با فعالیت این مدیریت در حوزه، هر ساله شاهد حضور پر رنگ حوزه ‌در نمایشگاه قرآن هستیم که در آن فعالیت‌ها و محصولات این اداره به نمایش گذاشته می‌شود.

وی همچنین به برنامه‌های آتی مدیریت قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزه اشاره کرد و گفت: هدف این بخش از حوزه، ‌ارتقای قرآنی و حدیثی طلاب است که امید است درصد انس و آشنایی و آگاهی طلاب نسبت به قرآن و حدیث، روز به روز بیشتر شود، از این رو برنامه‌های گوناگونی را در عرصه‌های مختلف برای آنها در نظر گرفته‌ایم.

* اجرای طرح دروس 10 ساله قرآن و حدیث

حجت‌الاسلام حسینی افزود: از جمله برنامه‌های آتی در نظر گرفته شده، طرح دروس ده‌ساله قرآن و حدیث است که بر اساس آن، روزانه یک ساعت از زمان تحصیل طلاب به فراگیری قرآن و حدیث اختصاص خواهد یافت؛ البته درباره اقدامات تربیتی طلاب نیز مطالعاتی در درست انجام است که بتوانیم منابعی را برای آنها در این عرصه ارائه کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha