شنبه ۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۹
ندای قوی جمهوری اسلامی تقریب بین مذاهب است

تقریب میان مذاهب اسلامی یکی از نداهای قوی جمهوری اسلامی ایران است، رهبری انقلاب نیز اعتقاد راسخ و نگاه جدی به وحدت اسلامی دارند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مبلغی رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ،در نشستی با جمعی از شخصیت های برجسته علمی، دینی و سیاسی هندوستان، علوم اسلامی را سرمایه مهم مسلمانان دانست و بر همکاری و همگرایی برای توسعه این علوم تاکید کرد.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:  در سایه توسعه علوم اسلامی، صیانت از عقیده در فضای اسلامی نیز تحقق می یابد و از این رهگذر، اولین شرط برای تحقق وحدتیدر خدمت اسلام فراهم می شود.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی ادامه داد:  با تضعیف علوم اسلامی،شیعه و سنی هر دو تضعیف می شوند و از مسلمانی چیزی جز نام آن، باقی نمی ماند.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی تاکید کرد: گاهی به دلیل گوش فرادادن به نداهای تفرقه آمیز دشمنان، برخی مسلمانان نه تنها برای توسعه علوم اسلامی همکاری نمی کنند، بلکه در جهت تضعیف موجودی ها و داشته های کنونی علوم اسلامی نیز گام برمی دارند.

* هشداری پیش‌روی شیعه و سنی

وی یادآور شد: شیعه و سنی باید این هشدار را جدی بگیرند که اگر به فکر اتحاد نباشند، نسل های جدید از مخاطب بودن برای علوم اسلامی دور خواهند شد و به سمت بینش های غیراسلامی گرایش پیدا می کنند و به بیان دیگر تفرقه، زمینه ساز فاصله گرفتن نسل های جدید و جوان شیعه و سنی از علوم اسلامی است و این یک خطر مشترک است.

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: مسلمانان باید اختلافات فکری و عقیدتی خود را که ذیل پاره ای از مسائل علوم اسلامی مشاهده می شوداز طریق گفت و گوی علمی دنبال و از رویارویی و ستیز با همدیگر که کل علوم اسلامی را در معرض خطر قرار می دهد، پرهیز کنند.

 حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی خاطر نشان کرد متاسفانه گاهی مسلمانان به دلیل عدم آگاهی نسبت به شرایط حساس جهانی و منطقه ای، به نداهای تفرقه آمیز دشمنان گوش فرا می دهند و وارد مسائلی می شوند که جهان اسلام را به خود مشغول می سازد.

* اعتقاد به خدا؛ قوی ترین عنصر اعتقادی مشترک ادیان

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آیه" قُلْ يا أَهْلَ الْكِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ كَلِمَةٍ سَواءٍ .. گفت: در قرآن کریم خطاب به پیامبر اسلام (ص) آمده است که به اهل کتاب بگویید بیایید بر کلمه "سواء" تاکید کنیم و مقصود از "کلمه سواء" ، توحید و اعتقاد به خداوند است.

وی  اعتقاد به خدوند متعال قوی ترین عنصر اعتقادی میان ادیان دانسته و افزود: طبق این آیه شریفه باید اهل کتاب با مسلمانان بر این مشترک خود، تکیه کنند.  این تکیه کردن به این معناست که همه بدانند بر گرد محور "اعتقاد به  خداوند"شکل گرفته اند و احساس خاص به خدا مربوط بودن را به صورت مشترک پیدا کنند و عمل مشترک مناسب هم ایجاد کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی یادآورشد:  وقتی مسلمان می‌توانند با اهل کتاب همکاری الهی کنند چگونه خود نباید با هم همکاری و وحدت داشته باشند!

وی ادامه داد: این در حالی است که برخی از اهل کتاب، اعتقاد آنها به خداوند اعتقاد بی پیرایه ای نیست به عنوان نمونه، اعتقاد به خداوند در فکر تثلیثی مسیحیت، شرک آلود است؛ولی درون همین اعتقاد شرک آلود، یک هسته توحیدی مشترک با مسلمانان  وجود دارد  که خود خداوند است.

استاد حوزه علمیه قم یادآورشد: اگر کلمه "سواء"را باید از دل عقائد شرک آلود اهل کتاب بیرون بکشیم تا ما و آنان بر محور آن هسته جدا شده از پیرایه های نادرست، گرد هم آییم، به طریق اولی،تمرکز مذاهب بر هسته قوی توحیدی نهفته در بطن قرائت های مختلفی که از توحید دارند، یک ضرورت است.

وی خاطرنشان ساخت: اگر طبق این آیه، با اهل کتاب باید تقریب داشته باشیم، مسلمانان باید به طریق اولی با خود تقریب داشته باشند، اگر فی مابین اهل کتاب و مسلمانان یک "سواء" است، میان مسلمانان دهها کلمه سواء وجود دارد.

* تفسیر نادرست وهابیت از توحید

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: وهابیت تفسیر غیر خود را نسبت به توحیدنادرست می‌خواند؛ در حالی که خود آنها تفسیری نادرست از توحید ارایه می دهند. ما  بر این باور هستیم که این مسائل در یک فضای علمی بحث شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی تأکید کرد: اشکال وهابیت این است که هر جمعیت دارای تفسیر مخالف با برداشت نادرست آنها را خارج از دایره امت اسلام می دانند و حتی برای گفت‌و‌گو با آنان، قابلیت قایل نیستند.

وی خاطرنشان کرد: تقریب میان مذاهب اسلامی یکی از نداهای قوی جمهوری اسلامی ایران است، رهبری انقلاب نیز اعتقاد راسخ و نگاه جدی به وحدت اسلامی دارند.

رییس پژهشگاه مطالعات تقریبی همچنین یادآورشد: کشور هندوستان از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و مسلمانان و علمای این کشور، می توانند نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در جهت تلطیف فضای شیعه و سنی در این کشور داشته باشند.

در این نشست همچنین برخی شخصیت‌های هندی خواهان گسترش فعالیت های تقریبی و برگزاری نشست های تقریب در این کشور شدند.

خاطرنشان می شود، در این نشست مولانا "قاری فضل الرحمن مظاهری" امام جمعه، خطیب و رییس موسسه ملی هند کلکته، مولانا "عمر فاروق ثقفی" امام جمعه و رییس موسسه تقریب مذاهب و ادیان کلکته، پرفسور "غلام یحیی انجم" رییس دانشکده معارف اسلامی و علوم اجتماعی همدرد دهلی، مولانا "معین الحق علیمی" رییس دارالعلوم علمیه و عضو شورای اشرفیه مبارکپور در اعظم گر حضور داشتند.

مولانا "دلشاد مظاهری" رییس مدرسه عالی مظفریه و رییس موسسه خیریه وآاموزشی ساهارانپور، "سراج مدنی نظامی" رییس مرکز صوفی های دهلی، مولانا "احمد قاسمی" رییس مدرسه جامعه البنات و رییس بیمارستان شفا در جونپور و "غلام محمد مهدی" سرقاضی شیعیان و امام جمعه یکی از شهرستان های هندوستان از دیگر میهمانان شرکت کننده در این دیدار بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha