سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024

باید با توجه به نیازهای بین المللی از اندیشه عمیق، اصالت‌دار و استاندارد سازی شده بهره ببریم تا بتوانیم به رسالت خود در راستای انتقال معارف اهل بیت‌(ع) به جهانیان عمل کنیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس جامعة‌المصطفی العالمیه در اختتامیه دومین اجلاسیه سراسری مسئولان تشکل‌های فرهنگی که شب گذشته در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با اشاره به نهضت حسینی و جایگاه تبلیغ در قیام امام حسین‌(ع)، فلسفه اصلی کار جامعة‌المصطفی را تبلیغ در همه عرصه‌ها عنوان کرد و گفت: نشر اندیشه و معارف الهی در جهان معاصر مهمترین وظیفه المصطفی است و مخاطب آن، 7 میلیارد بشر روی زمین هستند.

وی افزود: اگر فلسفه اصلی کار جامعة‌المصطفی دعوت و پیام رسانی باشد و مخاطب آن را همه جهان بدانیم، وظیفه ما این است که همه ابزارها و اندیشه و دانش خویش را برای گسترش معارف اهل بیت (ع) در عالم بکار گیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: عاشورای حسینی و نهضت سالار شهیدان اگر از این نگاه و زاویه مورد توجه قرار گیرد درس‌های فراوانی را به جامعه می‌آموزد که در هیچ کتاب و نوشتاری نیست؛ بنابراین درس‌های عاشورایی در میدان تجربه محقق شده و تبلیغ در عاشورا و قیام امام حسین‌(ع) تبلیغی است که با خون و حماسه در آمیخته است و با تجربه واقعی محقق شده است.

رییس جامعة‌المصطفی العالمیه با بیان این که همه آنچه درباره تبلیغ در قرآن دیده ایم، در تجربه عاشورایی مجسم شده است، گفت: دعوت به سوی خدا که در عاشورا مجسم است و این دعوت با خون، حماسه، سخن و بیان بر اساس یک مهندسی و نقشه راه آسمانی ترسیم شده است؛ بر این اساس عاشورا از یک مهندسی فوق العاده جذاب، الهی و بی نظیر بر خوردار است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی ادامه داد: شرط تاثیرگذاری تبلیغ آرامش و اطمینان مبلغ است، تا در طوفان‌های بلا، به تزلزل کشیده نشود و آرام و مطمئن کار تبلیغ دین را انجام دهد.

وی در ادامه به اشاره به این که انقلاب اسلامی ریشه در نهضت نفت و مشروطه و جنبش‌های ملی ایران ندارد، گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی‌(ره) ریشه در عاشورا و غدیر و نهضت‌های بزرگ الهی دارد.

* انقلاب اسلامی؛ حادثه‌ای ماندگار در تاریخ بشریت

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: قدرت ایمان، بیان، خطابه و حماسه چنین کار بزرگی را در جهان اسلام رقم زد و معادلات فکری جهان اسلام را تغییر داد و بهره ای که اسلام و جهان اسلام از سفره عاشورایی بردند، منحصر در تشیع نشد، بلکه همه مسلمانان از این حقیقت ناب و گوهر خالص استفاده کردند و انقلاب اسلامی به حادثه ای ماندگار در تاریخ بشریت تبدیل شد و روز به روز بر شکوه آن افزوده می‌شود.

وی عاشورا را موتور قدرت مندی دانست که در طول تاریخ هرگز از حرکت باز نمی‌ایستد، افزود: ارتباط عاشورا با قرآن و طرح مفاهیم قرآنی در عاشورا از دیگر درس‌های عاشورایی است.

حجت الاسلام والمسملین اعرافی با نگاهی به فعالیت‌های علمی و فرهنگی المصطفی گفت: المصطفی برای پرورش انسان‌های مفید در جوامع بشری دو خط علمی و تربیتی را طی می‌کند، در خط علمی، آموزش‌ها و تحقیقات را تا حد توانایی اجتهاد و استنباط پیش می‌برد و در خط تربیتی به دنبال توانمندی و مهارت در عرصه‌های مختلف هنری، فنی و تبلیغی است.

وی افزود: معتقدیم، توفیق المصطفی در گرو این دو خط مهم و همراه با هم است، بر اساس همین نکته بدون تردید ضمن حفظ کار علمی و آموزشی باید به مسائل اخلاقی و تبلیغی توجه داشت و آموزش‌های کاربردی، قرآنی، راه اندازی کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و ملیتی را جدی گرفت.

رییس جامعة‌المصطفی العالمیه با اشاره به اهمیت وظایف انجمن‌های فرهنگی، بیان داشت: کار انجمن‌ها به منزله کاری بزرگ است هرچند تلاش شده از این کاروان فرهنگی حمایت شود، امّا معتقدیم در این زمینه هنوز عقب ماندگی‌های فراوانی وجود دارد و در سال‌های اخیر همت‌های فراوانی صورت گرفته تا این حرکت مورد توجه قرار گیرد.

وی به آثار انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: این انجمن‌ها یک نوع دوره کار ورزی برای مهارت تبلیغ است و توانمندی‌های تبلیغی وهنری و رسانه ای را تقویت می‌کند، علاوه بر این ابعاد عملاً انجمن‌ها قطب‌های تبلیغی و دارای محصولات تبلیغی هستند که از جمله آنها می‌توان به انتشار 100 مجله و راه اندازی بیش از 100 سایت و وبلاگ اشاره کرد.

* نیازهای بین المللی در دستور کار قرار گیرد

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان اینکه کار انجمن‌ها باید ناظر به مسائل ویژه کشورهای تبعه و یا نیازهای بین المللی باشد، تصریح کرد: باید مسائلی که در سطح جهان مورد توجه است در دستور کار انجمن‌ها قرار گیرد.

وی افزود: فعالیت‌های انجمن‌های المصطفی باید مخاطبان خارجی را جذب کند و متناسب با خارج از کشور باشد تا بتوانیم رسالت خود را در راستای انتقال معارف اهل بیت‌(ع) به جهان معاصر انجام دهیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید از اندیشه عمیق و اصالت دار و استاندارد سازی شده در فعالیت‌ها استفاده کنیم و کار انجمن‌ها با آموزش‌های کاربردی اتصال پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی در پایان با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری، گفت: انجمن‌های فرهنگی المصطفی بایستی فراتر از گرایش‌های خاص منطقه ای، نسخه‌ای برای گفتمان مشترک جهان اسلام باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha