دوشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۵
معاون تبلیغ حوزه :دولت موظف است در زیر ساخت‌ها به حوزه کمک کند

دولت موظف است طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در فراهم کردن زیرساخت‌ها به حوزه کمک کند، ولی نباید بهره‌مندی از بودجه‌های دولتی رویه حوزه‌ باشد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نبوی، در نشست مدیران استانی حوزه‌های علمیه که صبح امروز در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد، با اشاره به تاکید رهبری و مراجع عظام در زمینه استقلال حوزه، اظهارداشت: معتقدم روحانیت شیعه اگر در طول تاریخ توانسته در مقابل ظلم‌ها و ستم‌ها بایستد، به دلیل وابسته نبودن به بودجه دولت‌ها بوده است.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه افزود: روحانیت این گونه راحت تر می‌تواند در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور تاثیرگذار باشد و هرچه وابسته باشیم، مجبوریم در چارچوب دولت حرکت کنیم.

وی با تاکید بر این که حوزه علمیه باید مستقل باشد، گفت: مدیران استانی تلاش کنند، بودجه‌های جاری خود را وابسته به دولت نکنند و با برنامه ریزی و طراحی برنامه‌های جدید، خودکفایی و استقلال مالی را برای حوزه‌های استان فراهم کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبوی با بیان این که در برخی مناطق کشور نمی توان بودجه‌های دولتی را صفر کرد و دولت موظف است که کمک مالی نماید، اظهارداشت: تنها چند منطقه مانند سیستان و بلوچستان در کشور وجود دارند که دولت موظف است حوزه‌ها را از نظر مالی کمک کند، سایر استان‌ها باید به استقلال نسبی برسند.

وی افزود: البته برخی استان‌ها نیازمند زیرساخت‌های اصلی و کلان هستند که دولت موظف است طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در فراهم کردن این زیرساخت‌ها اقدام کند، ولی نباید بهره‌مندی از بودجه‌های دولتی رویه حوزه‌های علمیه باشد و این روند می‌بایست به صورت موقت و برای اقدامات زیرساختی حوزه باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبوی در ادامه با اشاره به ارائه شیوه‌های جدید تبلیغی، بیان داشت: نباید انتظار داشت، منبر همه نیازها را پاسخ گو باشد، بلکه باید به سراغ روش‌ها و شیوه‌های جدید تبلیغ معارف اسلامی رفت.

معاون تبلیغ و و آموزش‌های کاربردی با بیان این که تشکیل اداره کل رسانه در این معاونت به همین منظور صورت گرفته است، ادامه داد: راه‌اندازی چند مجله و حضور در عرصه مطبوعات، ارزیابی و نظارت بر آنها، تبلیغ اینترنتی و طراحی ایجاد شبکه ماهواره ای از جمله وظایف این اداره کل می‌باشد.

* بهت زدگی شبکه بی بی‌سی

وی با اشاره به اقدامات گسترده طلاب در عرصه وبلاگ نویسی و تبلیغ اینترنتی، گفت: شبکه بی بی سی از این روند بهت زده شده و در برنامه‌های خود به این مطلب اذعان داشته است؛ به طوری که در جمله ای باور نکردنی در باره این اقدام حوزویان اعلام کرد؛ «طلاب حوزه‌های علمیه، ارتش سایبری خود را به رخ جهانیان کشیدند».

حجت الاسلام والمسلمین نبوی اضافه کرد: حضور طلاب فضای مجازی با اشکال و روش‌های مختلف صورت می‌گیرد، ولی متاسفانه بودجه کافی برای حمایت از آنها وجود ندارد و اکثراً به صورت خودجوش انجام می‌گیرد.

* ضرورت ایجاد شبکه ماهواره‌ای

وی با اشاره به بودجه‌های لازم برای گسترش فعالیت‌های تبلیغی در عرصه‌های جدید، تصریح کرد: برای ایجاد شبکه ماهواره ای سال اول یک میلیارد تومان سرمایه لازم است که در این زمینه مذاکرات لازم صورت گرفته و برای تداوم شبکه سالانه 500 میلیون تومان باید هزینه شود.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه همچنین با اشاره به فعالیت‌های مدارس سفیران در سراسر کشور، گفت: همه فعالیت‌های مدارس سفیران مشابه فعالیت‌های مدارس معمولی حوزه‌ها است و تفاوتی میان امور اساتید، کادر و برنامه‌های مختلف وجود ندارد و همان قوانین و روال کاری در این مدارس جاری است.

وی در پایان با بیان این که سیستم جدید سفیران هدایت امروز به خوبی پاسخ گوی برخی نیازهای جامعه است، افزودند: معتقدم سیستم‌های متفاوت و مفیدی باید در حوزه ایجاد شود و لزومی ندارد مسیر اجتهاد، تک سیستمی باشد، بلکه باید شیوه‌ها و مسیرهای مختلف برای اجتهاد باز شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha