به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مهدی محمدی نسب، در سومین اجلاس مديران گروه هاي علمي ـ تربيتي جامعة المصطفی که در شهر مقدس مشهد برگزار شد؛ به ارائه گزارشی از مباحث راهبردی و نظام مدیریت راهبردي المصطفی پرداخت و گفت: المصطفي بايد به عنوان يك نظام منسجم براي رسيدن به افق هاي مورد نظر، مجموعه عناصر و اجزاء و شعب خود را فعال كرده و در يك ساختار منسجم حركت كند كه در اين صورت، اين ساختار منسجم سرعت عزيمت را افزايش داده و وصول به قله هاي مورد نظر را به بهترين نحو تأمين مي كند.
دبیر كميته راهبردي سومین اجلاس مديران گروه هاي علمي ـ تربيتي جامعة المصطفی، در تعريف مديريت راهبردي گفت: مديريت راهبردي مجموعه اي از انتخاب هاي بنيادين را شامل میشود كه اهداف بلند مدت مربوط به دانش آموختگان و خدمات ارائه شده حوزه ها در جوامع هدف و نحوه سازماندهي و حفظ يك نظام اداري را بيان مي كند.
وي در ادامه اظهار داشت: ما براي مديريت بهتر و انجام بخشي اين امور، فعاليت هاي المصطفي را در سه سطح طبقه بندي كرديم سطح اول پيكره كلي و سطح كلان فعاليت هاي المصطفي است و سطح دوم نيز سطح منطقه اي است و تمام كشورهايي كه جامعة المصطفي در آنها فعاليت دارد در حدود 20 منطقه سازماندهي شده اند. سطح سوم نيز سطح كشورها است. در هر منطقه اي كشورهايي را سراغ داريم كه اقتضائات و ويژگي هاي متفاوتي دارند كه برنامه ريزي متفاوتي را مي طلبند.
دکتر محمدی نسب افزود: در حال حاضر برنامه ريزي كلان المصطفي در حال انجام است كه در اين بخش بيانيه مأموريت، چشمانداز، ويژگي هاي متمايز، شايستگي هاي محوري و مباني ارزش هاي اساسي، تدوين و تصويب شده است و مراحل نهايي خود را سپري مي كند.
وي در تبيين بيانيه مأموريت المصطفي كه برگرفته از بيانات رهبري است خاطرنشان ساخت: جامعة المصطفي(ص) نهادي است علمي با هويت حوزوي که از طریق كاركردهاي آموزشي، تربيتي، پژوهشي، فرهنگي و تبليغي در عرصه بينالملل فعاليت مينمايد. اين نهاد با تكيه بر نيروي انساني فاضل، متعهد، متخصص، خلاق، داراي هوش فرهنگي و بينش جهاني و بهرهگيري از تجارب، روشها و فنآوريهاي جديد و تاكيد بر حفظ و بهينهسازي روشهاي سنتي حوزوي به منظور پاسخگويي به نياز تشنگان زلال معارف اسلام، هدايت قرآني، سنت نبوي(ص) و مكتب اهل بيت (ع) و ارزشهاي انقلاب اسلامي به تربيت عالمان ديني پارسا، متعهد و زمانشناس در حوزههاي علوم اسلامي و انساني، تبيين، توليد و نشر انديشه ديني و حمایت از حوزههاي علميه و تأثيرگذاران عرصه دين و دانش ميپردازد.
دکتر محمدی نسب با اشاره به متن مصوب چشم انداز جامعة المصطفي گفت: با اتكال به قدرت لايزال الهي، عنايات و توجهات حضرت بقية الله الاعظم (عج)، عزم و تلاش سازماني و در راستاي استقرار فرهنگ اسلام ناب محمّدی، معارف قرآن و اهل بيت، تجديد حيات تمدن اسلامي و بسط علوم اسلامی در گستره جهاني، جامعة المصطفي العالميّه در افق 1404 (هـ/ش) نهادي است بالنده و سرآمد در بين مراكز علمي اسلامي، الهامبخش، با مرجعيت علمي ـ ديني كه از طريق دستاوردهاي انديشهاي در طراز جهاني و دانش آموختگاني عالِم، مهذب، مسئوليتپذير و تاثيرگذار در گفتمانهاي علمي و فرهنگي بينالمللي، حضوري موثر و نقشآفرين در عرصههاي معرفتي و مناطق استراتژيك جهان دارد.
وي در تبيين نحوه مديريت راهبردي در سطح فعاليت هاي منطقه اي المصطفي گفت: شاخصه اول در تقسيم بندي منطقه اي جغرافيا و همجواري كشورها است و شاخصه دوم نيز شاخصه فرهنگي است كه اديان و مذاهب، قوميت و نژاد و زبان كشورها را شامل مي شود و خروجي اين تقسيم بندي مناطقي است كه به لحاظ فرهنگي و نيازهاي موجود همگني بيشتري دارند.
دبیر كميته راهبردي اجلاس مديران گروه هاي علمي تربيتي، اولويت بندي را در برنامه ريزي راهبردي مهم ارزيابي كرده و تصريح كرد: گام دوم در برنامه ريزي راهبردي اولويت بندي است چرا كه المصطفي منابع محدودي در اختيار دارد و طبيعتا براي بهره گيري بيشتر و استفاده بهينه از منابع، مجبور است فعاليت هاي خود را اولويت بندي كند. لذا براي اين كار شاخصه هايي استخراج و تدوين شده است كه بر اساس آنها ترجيهات مشخص مي شود.
وي در ادامه با تأكيد بر مخاطب محوري گفت: يكي از محورهاي مهم در برنامه ريزي راهبردي تعيين مخاطبين است. در واقع يكي از بحث هاي كليدي در كشور ها اين است كه مخاطبين را دسته بندي كرده و بخشي را كه مناسب ترين بخش براي فعاليت هاي ما است به عنوان مخاطب هدف، روي آنها تمركز كنيم و در ادامه سعي كنيم محصولاتي كه براي آنها ارائه مي كنيم مطابق با نيازهاي آن گروه مخاطب باشد و مناسب ترين شيوه هاي حضور را در مناطق هدف داشته باشيم.