وی به بررسی مسئله امر به معروف و نهی از منکر از منظر دین پرداخت و افزود: یکی از متون روایی پرجاذبه شیعیان که دارای قابلیت بالای عرضه جهانی است، رسالة الحقوق امام سجاد (ع) میباشد که در آن به صورت شیوا و زیبا به بررسی ابعاد مختلف حقوق در زندگی انسان پرداخته شده است.
*توصیه قرآن به مومنین
مدیر عامل خبرگزاری حوزه با اشاره به این که در این کتاب برای تمام ابعاد زندگی، حد و مرزی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: قرآن کریم به مومنین توصیه می کند که از منظر الهی به جهان نگریسته و از صرف نگاه مادی و دنیایی خارج شوند.
این استاد حوزه تصریح کرد: براساس این نگرش، دنیا با ارزش بوده و باید از آن برای انجام کارهای خوب بهره برد و برای آخرت توشهای ذخیر کرد.
مدیر مسئول هفته نامه افق حوزه با تاکید بر این که در جهانبینی الهی، تمام هستی دارای هدف و حدود میباشد، ابراز داشت: حرکت درمسیر حد و مرزهای الهی، مسیر درست و معروف محسوب میگردد و عدول از حدود الهی منکر است؛ این قضیه قانون کلی اسلام بوده و ما باید علاوه برعمل ، این تفکر را نیز در جامعه مخصوصاً بین جوانان ترویج دهیم.
* در چارچوب مرزهای الهی گام برداریم
حجتالاسلام والمسلمین مولایی با تاکید بر این که نگرش الهی به جهان بسیاری از مشکلات را حل می کند، گفت: اگر بتوانیم به سطحی برسیم که فقط در چارچوب مرزهای الهی گام برداریم، قطعاً سراغ منکرات نرفته و تمام وجود ما الهی شده و دچار انحراف نمی شویم.
وی ادامه داد: هر چند امر به معروف و نهی از منکر واجب الهی است، ولی زمان اجرای آن هنگامی است که حدی از حدود الهی زیرپا گذاشته شود وکسی معروفی را ترک کرده باشد، لذا باید به دنبال علت بروز ناهنجاری ها بوده و در صدد رفع مشکل برآییم.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این که اجرای امر به معروف و نهی از منکر یک مبارزه الهی است که جلوه بیرونی آن تذکر لسانی می باشد، گفت: ما هرگز نباید از تذکر لسانی غفلت کنیم؛ چرا که در مسیر احیای این دو فریضه الهی، یکی از پاکترین انسانهای خداوند یعنی امام حسین (ع) و یاران صدیقش به شهادت رسیدند.
*تاکید بر آسیب شناسی اجرای امربه معروف در جامعه
وی با تاکید بر آسیبشناسی بحث امر به معروف و نهی از منکر یادآور شد: باید ببینیم چقدر توانستهایم مکتب اهلبیت(ع) را به طور شایسته ارایه و زمینهسازی فرهنگسازی نماییم، آیا توانستهایم آن طور که باید و شاید جوانان را با فرهنگ ناب شیعی آشنا کنیم؟
حجتالاسلام والمسلمین مولایی در ادامه با اشاره به این که به برکت انقلاب اسلامی امروز ابزارهای مختلفی را برای تبلیغ دین در اختیار داریم، گفت: متاسفانه علی رغم وجود امکانات، نتوانستهایم فرهنگ خود را به شکل شایسته ای عرضه و با جوانان ارتباط برقرار کنیم.
مدیر عامل خبرگزاری حوزه ادامه داد: امروز در بحث تبلیغ صحیح دین، خلاء هایی وجود دارد و صرفاً به قالبهای سنتی محدود شدهایم؛ در صورتی که دشمنان ما با تمام قوا وارد میدان شدهاند.
*جوانان را دریابیم
حجت الاسلام والمسلمین مولایی در پایان یادآور شد: امروز جوانان ما در معرض بمباران شبهات و القائات دشمنان قرار دارند، اگر ما بتوانیم فرهنگ اهلبیت(ع) را به طور صحیح ارایه دهیم، قطعاً می توانیم همه جهانیان را به سوی معارف ناب شیعی جذب کنیم، لذا نباید فرصت فرهنگسازی و فراگیرسازی معارف ناب اهلبیت(ع) را از دست بدهیم.
نظر شما