شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

خبرگزاری حوزه / بخش مشاوره بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، از جمله بخش‌هایی است که شاهد حضور افراد و خانواد‌ه‌های مختلف برای گرفتن مشاوره،‌ از کارشناسان حوزوی است.

برای یافتن پاسخ این سؤال که چرا این افراد به مشاوران روحانی مراجعه می‌کنند،‌ به سراغ آن‌ها رفتیم و نظرشان را در این باره جویا شدیم.

*اظهارات دو دانشجو

در یکی از میزهای مشاوره، بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، دو دانشجوی دانشگاه تهران در حال مشاوره با یک مشاور روحانی بودند.

آقای محمد جلیلی یکی از جوانان تحصیل‌ کرده حوزه و دانشگاه در تهران که به همراه یکی از دوستان دانشجوی خود به بخش مشاوره مراجعه کرده بود، در خصوص علت مراجعه خود به یک روحانی برای امر مشاوره، گفت: چون می‌خواستیم در باب دین سؤال کنیم، به یک متخصص در این زمینه مراجعه کردیم، چرا که علمای دین تسلط بیشتری به این امر دارند.

*روحانیت محرم مردم‌اند

وی مشاوره روحانیون را منحصر در زمینه‌های مذهبی نمی داند و با بیان این که آن‌ها در زمینه‌های اجتماعی و ... نیز قابل مراجعه می‌باشند،‌ گفت: روحانیت نسبت به یک استاد دانشگاه و یا یک معلم، ارحجیت بیشتری برای مراجعه و گرفتن  مشاوره دارد و این به دلیل آن حالت تعهدی است که مردم نسبت به قشر روحانی احساس می‌کنند و به همین دلیل می‌توان گفت؛ روحانی و مشاور آرامش روانی بیشتری برای مخاطب ایجاد می‌کند.

این دانشجوی دانشگاه تهران، با بیان این که بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، متمایز از سایر بخش‌های نمایشگاه است،‌ گفت: من اگر چه تحصیلات حوزه و دانشگاه دارم،‌اما ارادت خاص قلبی نسبت به حوزه و روحانیت داشته و این قشر را دوست دارم،‌از این روست که می‌توانم رابطه خوب و صمیمانه تری را، در امور مختلف از جمله گرفتن مشاوره در زمینه‌های گوناگون با این قشر برقرار کنم.

وی افزود: قطعا مردم نیز احساس قرابت خاصی نسبت به روحانیت داشته و در مواجه با آن‌ها، راحت‌تر می‌توانند به پاسخ مطلوب سؤالات ذهنی شان دست یابند.

آقای مهدی شیری، نیز بعد از سخنان دوست خود در خصوص علت مراجعه به یک مشاور روحانی می‌گوید: هر کاری متخصصی دارد و متخصص دین ما هم علما هستند،‌ از این رو برای گرفتن پاسخ سؤالات مان در این زمینه به یک روحانی مراجعه کردیم.

*بخش حوزوی آرام‌بخش است

این دانشجوی دانشگاه تهران با بیان این که آرامشی که دین به ما می‌دهد، مسلما نمی توانیم در مسائل دیگر تجربه کنیم، به نگاه خود به بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: موضوع نمایشگاه قرآن به خودی خود، آرامش بخش است و در غرفه‌ها و بخش‌هایی نیز که تشکیل شده، نورانی ترین قسمت بخش حوزوی نمایشگاه و غرفه‌های موجود در آن است، چرا که تعالیم قرآن و انتشار تفسیر آن، از این محل و از طریق این جایگاه است.

*گفتگو با کارشناسان

حجت الاسلام حسین صفری از اساتید حوزه و دانشگاه و کارشناس مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات دینی،‌ گفت: آن چه برای ما مشاوران مهم است، پاسخ به سؤال پرسشگر به صورت مطلوب و شایسته است که برای رسیدن به این مهم ابتدا باید ببینیم نیاز پرسشگر در چه زمینه ای بوده و پس از آن در مقام اقناع پرسشگر بر آییم.

حجت الاسلام صفری می‌افزاید: با توجه به توسعه رسانه‌ها و گسترش آگاهی‌های مردم در زمینه‌های مختلف، می‌طلبد که پاسخ گویی به سؤالات مردم نیز تخصصی باشد و از این جهت دقت داریم که رضایت مراجعین خود را جلب و پاسخ‌های شایسته ای به سؤالات آن‌ها دهیم.

در ادامه به سراغ میز مشاوره، دیگری در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن رفتیم که در آن، آقای مسعود  کرامتیان دانشجوی دانشگاه شهید مطهری تهران در حال مشاوره با حجت الاسلام علی شاه علی زاده، عضو گروه تفسیر و پژوهشگر پژوهشکده دارالحدیث و از مشاوران حوزوی بود.

آقای مسعود کرامتیان در خصوص علت مراجعه خود به بخش مشاوره بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: حقیقتا این جا مرکزی است که بحث‌ها به صورت متمرکز بررسی شده و روحانیون مشاور به خوبی به سؤالات پاسخ می‌گویند.

*روحانیون مستند پاسخ می‌دهند

وی با بیان این که روحانیون به سؤالات مراجعان خود به صورت مستند پاسخ می‌گویند و مستند بودن پاسخ‌ها، برای دانشجویان و دانش پژوهان مسئله ای بسیار مهم است،‌ گفت: قطعا قشر روحانی که با معارف اهل بیت(ع) آشنا هستند،‌ بهتر می‌توانند پاسخ گوی سؤالات جوانان و نوجوانانی باشند که یک روحیه معنوی و گرایش به دین در آن‌‌ها نهفته است.

این دانشجوی دانشگاه شهید مطهری تهران، بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را برترین بخش نسبت به سایر بخش‌های نمایشگاه دانست و گفت: تخصص افرادی که در این بخش جمع شده و اکثراً از تحصیل کردگان علوم حوزوی هستند، برای مخاطبان بسیار مهم است و علاوه بر آن بخش حوزوی در نشر مکتوب و الکترونیک معارف قرآن و اهل بیت(ع) گام‌هایی برداشته که قابل توجه است.

وی در پایان سخنان خود گفت: اگر چه اکثر خدمات ارائه شده توسط بخش‌های مختلف نمایشگاه قرآن مطلوب است، اما محصولات و خدماتی که در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن به بازدیدکنندگان ارائه می‌شود، ‌نسبت به سایر بخش‌ها ، بهتر و مفیدتر است.

*مردم به روحانیت اطمینان دارند

پس از سخنان این دانشجوی جوان،‌ حجت الاسلام علی شاه علی زاده، عضو گروه تفسیر و پژوهشگر پژوهشکده دارالحدیث و از مشاوران حوزه، اظهار داشت:‌ دلیل روی آوردن افراد به بخش مشاوره بخش حوزوی نمایشگاه قرآن، به خاطر اطمینانی است که به لباس روحانیت و این جایگاه مقدس دارند.

وی با بیان این که مردم با دیدن لباس روحانیت بر تن یک روحانی، احساس امنیت می‌کنند، گفت: این احساس امنیت از دو وجه است، که یکی از آن‌ها اطمینان از مستند بودن حرف‌های او و این که او از خودش چیزی اضافه نمی کند و دیگر این که اگر مشاوره ای با او انجام شد، آن را پیش خود نگاه می‌دارد.

این مشاور حوزوی در پاسخ به این سؤال که مشورت‌هایی که مردم از شما می‌گیرند، بیشتر پیرامون چه موضوعاتی است، گفت: استقبال مردم و جوانان از بخش حوزوی و گرفتن مشاوره، در مسائل مختلف از جمله خانواده، اعتقادی، اخلاقی، روابط دوستان، احکام و ... است و البته مراجعین آن طور که خودشان بیان می‌کنند، توقع دارند پاسخ به سؤالات شان، با استفاده از معارف قرآن و اهل بیت(ع) داده شود.

*اظهارات یک استاد دانشگاه

یکی از اساتید دانشگاه تهران که در حال مشاوره با حجت الاسلام احمد فلاح بود در خصوص علت مراجعه خود به یک روحانی برای امر مشاوره، گفت: چون سؤال من یک سؤال مذهبی است، خواستم از یک روحانی کمک بگیرم که در این زمینه متخصص هستند.

وی در خصوص فعالیت روحانیون در بخش‌های مشاوره‌های اجتماعی از قبیل خانواده و ...، می‌گوید: در این زمینه برخوردی با روحانیون نداشتم، اما طبیعی است که حضور روحانیون در این عرصه می‌تواند مؤثر باشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: باتوجه به ویژگی خاص و حسن نیتی که در روحانیون وجود دارد و  آن‌ها صادقانه می‌خواهند به مراجعان خود کمک کنند، اگر یک روحانی علاوه بر انجام کارهای مشاوره در حوزه خاص احکام شرعی، مطالعات و تخصصی در زمینه‌های اجتماعی داشته باشد، می‌تواند کمک حال مردم باشد.

آقای اقنوم مشاوره روحانیون به مردم را مثبت می‌داند و می‌گوید: به نظر می‌رسد، اگر سطح این مشاوره‌ها بالاتر باشد و روحانیون مشاوره دهنده با داشتن مطالعات بیشتر به این کار اقدام کنند، بهتر است، اگر چه همین اندازه نیز مثبت است.

*پاسخ بدون منت

حجت الاسلام احمد فلاح، نیز گفت: مشاوره در این جا رایگان است و از طرف د یگر روحانیون آدم‌هایی نیستند که منتی برای ارائه کار خود داشته باشند؛ عمدتا مردم در پرسش و پاسخ‌ها به جواب‌های خوبی می‌رسند که این موجب می‌شود دوباره به این بخش مراجعه و بقیه را هم تشویق کنند.

وی افزود: برخی از مردمی که برای مشاوره به بخش حوزوی مراجعه می‌کنند، تا اندازه‌ای از مشاوره خود رضایت دارند و انتظار دارند مراکز مشاوره،‌ زیر نظر روحانیت در جای جای شهر وجود داشته باشد.

حجت الاسلام فلاح افزود:‌ به نظر بنده نیز باید از ظرفیت نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که اکثر مراجعان آن از متدینین هستند، برای امر مقدس ازدواج استفاده کرد.

خانم منصوره جعفری که در حال مشاوره با سرکار خانم مهری متینی یکتا از اساتید حوزه علمیه خواهران بود،‌ گفت:  چون سؤال شرعی داشتم و دیدم که در این مکان نسبت به آن پاسخ گو هستند به آن مراجعه کردم و الحمدالله خیلی راضی بودم چرا که خیلی واضح توضیح دادند.

خانم یکتا کارشناس مشاوره گفت: توفیق دارم چند سالی در جایگاه مشاوره در بخش حوزوی نمایشگاه قرآن فعالیت کنم و مراجعه اقشار مختلف مردم را به آن می‌بینم.

وی افزود:‌اعتباری که مردم به موقعیت و شرایط ما حوزویان داشته و اعتمادی که به ما می‌کنند، باعث شده تا خصوصی ترین شرایط زندگی خود را برای ما بیان و در خصوص آن از ما مشاوره بگیرند.

این کارشناس حوزه‌های علمیه خواهران گفت: وقتی می‌خواهیم پاسخ گوی مسائل اجتماعی و شرعی مراجعان خود باشیم، حتما سعی می‌کنیم هم از قرآن و هم از سیره معصومین(ع) استفاده کنیم،‌ چرا که مردم نیز این توقع را از ما دارند.

خانم رقیه قلی نژاد،‌ که یک دانشجو است در خصوص علت مراجعه خود به یک مشاور وابسته به حوزه علمیه می‌گوید: من فکر می‌کنم که در این جا راحت تر می‌توانم حرفم را بزنم.

این دانشجو تصریح می‌کند: جذاب ترین بخش بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، همین بخش مشاوره حوزه است و قطعا خیلی می‌تواند اثر گذار در فرهنگ عمومی باشد.

وی می‌افزاید: اکثریت افراد جامعه یک دید مثبت و خوبی به حوزه و روحانیت دارند و با اطمینان خاطر به سراغ آن‌ها می‌روند و علاوه بر آن که در این بخش، احساس غربت نمی‌کنیم،‌ بلکه احساس حضور در یک جمع خودمانی و صمیمتی به ما دست می‌دهد.

گزارش: صادق چهره‌قانی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha