بخت و اتفاق، مقاومت پیامبران در برابر القائات شیطانی، تعامل قبیله با عقیده در عصر بعثت، مبانی انسان شناسی حکومت دینی از منظر حکمت متعالیه، بررسی رویکر عقلانی معتزله در اعتقادات، تسلسل اراده ها در افعال ارادی و راه حل های آن، جن؛ حقیقت و ویژگی ها.
آثار و نوشتاری به قلم حضرات آیات و حجج اسلام جعفر سبحانی، علی ربانی گلپایگانی، رسول رضوی، محمد عارف محبی، علی واعظی، عبدالله مصباحی، محمدعلی اسماعیلی و رضا باقی زاده در این شماره منعکس شده است.
یکی از مقالات خواندنی و قابل توجه این شماره از مجله کلام اسلامی نوشتاری است از علی واعظی عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور- دانشگاه آمل که با عنوان مبانی انسان شناسی حکومت دینی از منظر حکمت متعالیه منتشر شده است.
مقاله ای که در آن به ریشه های حکمی حکومت دینی از منظر انسانیت انسان پرداخته و وجهی کلامی را در گستره موضوع حکومت داری و دین مداری پیموده.
انسان مراحل مختلف هستی(غیب و شهود، دنیا و آخرت) را تنها با استفاده از دین، با سعادتمندی پشت سر می نهد.
لذا برای وصول به این سعادت باید به دنبال اجرایی کردن دین بود.
عامل اجرای دین در زندگی انسان سیاست است و ملاصدرا سیاست را خادم شریعت دانسته، سیاست بدون شریعت را به بدن بی سر تشبیه می کند.
هدف از سیاست حاکمیت عقل بر غضب و شهوت در زندگی فردی و اجتماعی و نتیجه آن نیز حاکمیت عدالت در جامعه بشری است.
از نظر وی حاکمیت نیازمند شرایط خاص است و هرکسی شایستگی آن را ندارد.
فقط اشخاص خاص با ویژگی هایی خاص می توانند عهده د ار این مسوولیت باشند.
این ویژگی ها تحت عنوان «کمالات اولیه و ثانویه» مورد بحث قرار می گیرد. ملاصدرا «حکومت دینی» را برآیند چنین سیاستی دانسته، مدینه فاضله انسانی را در پرتو آن قابل تحقق می داند.
علاقمندان این نشریه میتوانند با شماره تلفن 02512914047 تماس حاصل نمایند.