دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

استاد اخلاق حوزه علمیه‌ تصحیح انگیزه ورود به حوزه های علمیه برای طلاب جوان را ضروری دانست و بر تحول علمی در این عرصه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیت الله مجتبی تهرانی استاد اخلاق حوزه های علمیه در مراسم آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه استان تهران، با انتقاد از نبود انگیزه های الهی در ورود برخی افراد به حوزه های علمیه اظهار داشت: والاترین انگیزه برای تحصیل علم، رضای خدا و ترویج احکام الهی است،‌ ولی در بعضی موارد این امر به فراموشی سپرده می شود.

وی ادامه داد: توجه به این مساله مهم، به فضلا، اساتید و طلاب کمک می کند تا از رکود علمی بیرون آیند.

این استاد اخلاق، جدیت در تحصیل را حفظ امانتی الهی دانست که بر دوش طلاب قرار داده شده  است.

وی افزود:‌یکی از آثار تصحیح انگیزه و الهی شدن برای تحصیل و تدریس ، کمر همت بستن به درس خواندن و ترویج دین است، و باید این انگیزه درست را در حوزه ها نهادینه کرد.

آیت الله تهرانی، ساده زیستی روحانیت را امر مورد تاکید امام خمینی(ره) عنوان کرد و یادآور شد: به فرموده ایشان ارزش انسان به خانه و باغ  و ماشین و... نیست، بلکه باید توجه داشت هر اندازه به سمت مادیات برویم به همان اندازه از معنویات دور خواهیم شد؛ امام(ره) خود ساده زندگی می کرد و به ما هم همین درس را داد که باید رعایت کنیم.

وی گفت: باید شئون زندگی و زی طلبگی را حفظ کرد. چون اگر رعایت نکنیم لطمه به روحانیت و اسلام زده ایم.

آیت الله تهرانی با بیان این که رعایت جهات ظاهری برای روحانی ضروری است، گفت: نباید از روحانی عمل ناپسند سر زده و خلاف عرف متعارف رفتار کند.‌

استاد اخلاق حوزه در پایان سخنان خود با توصیه به طلاب جوان برای اصلاح انگیزه و ترویج اسلام تنها با انگیزه نصرت دین الهی گفت: در حوزه های علمیه, تهذیب نفس و اخلاق و آموزش بر مبنای معنویات و احکام شرعی است و باید دقت کرد طلبه هایی که به حوزه ها وارد می شوند آمیخته با همین انگیزه الهی  و معنوی و تنها برای نصرت دین الهی تحصیل و تدریس کنند.

29/313ت

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha