حجت الاسلام والمسلمین عباس گنجعلی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در گرگان با اشاره به این که در این مدرسه علمیه 58 طلبه مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: طلاب این مدرسه علمیه از پایههای اول تا پنجم بوده و شش استاد وظیفه تدریس این طلاب را بر عهده دارند.
وی با اشاره به برنامههای این مدرسه علمیه افزود: برگزاری مراسم صبحگاه در هر روز، قرائت حدیث در صبحگاه، برگزاری کلاس تجزیه و ترکیب همه روزه بعد از نماز صبح، برگزاری دعای توسل و زیارت عاشورا، برگزاری درس اخلاق در هفته، تدریس کتاب حق الیقین آیت الله وحید خراسانی در شبهای دوشنبه و سهشنبه برخی از برنامههای این مدرسه علمیه است.
مدیر مدرسه علمیه آیت الله خامنه ای علی آباد با بیان این که به دنبال اهداف جدیدی برای این سال تحصیلی هستیم، خاطرنشان ساخت: افزون براین که برنامهریزی کرده ایم تا طلاب سالی موفق تر را نسبت به سال گذشته داشته باشند، به دنبال تقویت برنامههای اخلاقی مدرسه نیز بوده و اردوهایی زیارتی و تفریحی نیز برای طلاب در نظر گرفته ایم.
حجت الاسلام والمسلمین گنجعلی با اشاره به این که پژوهش امری مهم برای طلاب است، گفت: متأسفانه به دلیل تعداد زیاد کتب درسی، مدارس علمیه به راحتی نمیتوانند در مباحث پژوهشی وارد شده و این خسرانی برای طلاب است.
این استاد حوزه ادامه داد: پژوهش برای طلاب بسیار راهگشا است، زیرا طلاب در پژوهش متوجه نکاتی خواهند شد که تا به امروز به آن پی نبردهاند.
حجت الاسلام والمسلیمن گنجعلی با اشاره به مشکلات مدرسه علمیه آیت الله خامنه ای علی آباد، بیان داشت: کمبود فضای آموزشی، مشکلات مالی، نبود کتابخانه و سالن مطالعه مناسب، نداشتن منزل برای اساتید برخی از مشکلات این مدرسه علمیه است.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی از مسائلی که باید در حوزه علمیه استان وجود داشته باشد، حضور مسؤولان مدارس علمیه در جلسات شورای حوزه استان است؛ چراکه با حضور مسؤولان در این جلسات، مشکلات مدارس بیشتر بیان شده و سریعتر مرتفع خواهد شد.
مدیر مدرسه علمیه آیت الله خامنهای علیآباد، در توصیهای به طلاب جوان، ابراز داشت: طلاب باید با شناخت کامل وارد حوزه های علمیه شده تا بتوانند موفق باشند.
این استاد حوزه افزود: طلاب حوزه باید جدیت و همت بالا را در دستور کار خود قرار داده و در رأس همه امور تزکیه نفس را انجام دهند؛ چراکه با تزکیه نفس علم سودمند خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین گنجعلی با اشاره به ضرورت ارتباط طلاب با مردم و جوانان خاطرنشان کرد: اگر طلبه ای می تواند در مردم أثر مثبت گذاشته و خدمت کند، باید با ارتباط خود را بیشتر کند و یکی از مباحثی که باید در این زمینه به آن دقت شود، خودسازی طلاب است؛ چراکه این مسأله در درجه اول قرار دارد.
وی با بیان معیارها و ملاکهای یک طلبه موفق تصریح کرد: جدیت در تحصیل، رعایت تقوا، عدم ورود در مسائل جناحی، آگاهی به زمان و مسائل روز برخی از معیارهای یک طلبه موفق است.
مدیر مدرسه علمیه آیت الله خامنه ای علی آباد تکریم استادان را بسیار مهم دانست و در رابطه با نقش قرآن کریم در زندگی طلاب، بیان داشت: قرآن هم از نظر ظاهری و هم معنوی باید در میان طلاب زنده باشد و از برنامههایی که ما در این مدرسه علمیه برای طلاب داریم، برنامه قرائت قرآن و تجزیه و ترکیب آیات قرآن کریم است.
این استاد حوزه، در پاسخ به این سؤال که روحانیان چگونه می توانند در جلوگیری از تهاجم فرهنگی تأثیرگذار باشند، گفت: مشکلاتی در جامعه همانند مشکلات اقتصادی وجود دارد که مسؤولان باید برای آن مصحلت اندیشی کرده و جلوی آن را بگیرند؛ زیرا همین مشکلات باعث میشود تا مردم به مباحث دینی توجه نکرده و چنین ناهنجاریهایی در جامعه رخ دهد.
حجت الاسلام گنجعلی اظهار داشت: راه اندازی مدیریتهای استانی بسیار مفید بوده؛ اما به نظر بنده مسؤولان مدارس علمیه باید در جلسات شورای حوزه علمیه استان حضور پیدا کنند تا بتوانند مشکلات مدارس را حل و فصل کنند.
وی در پایان تأکید کرد: کمبود استاد از مباحثی است که ما از آن رنج می بریم و باید استادان مجرب و توانمند به استان آمده تا بتوانیم از وجود آنان استفاده کنیم.
نظر شما