به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام قاضی زاهدی، سه شنبه شب در جمع زائران مسجد مقدس جمکران با اشاره به اهمیت مساله امامت و ماموریت های ائمه اطهار(ع)، اظهارداشت: یکی از اسرار قیام حضرت امام حسین(ع) پس از ده سال، همین مساله اهمیت ماموریت و اسرار امامت است.
وی با بیان این که امام حسین(ع) در زمان امامت امام حسن(ع) تابع ولی زمان خویش بودند، ادامه داد: یکی از دلایل عدم قیام این دو امام در زمان معاویه، در نظر گرفتن شرایط خاص زمانی، مکانی، سیاسی و نوع حکومت گری در آن زمان بود؛ معاویه به رغم تمام بی دینی ها و نیرنگ هایش، به خوبی حفظ ظاهر می کرد و ظواهر دین را به شکل واضح مورد خدشه قرار نمی داد، ولی این مساله در زمان یزید، به هیچ عنوان رعایت نمی شد.
سخنران مسجد مقدس جمکران خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد عهدنامه صلح امام حسن(ع) قرار نبود خلافت، موروثی شود و بعد از معاویه به هیچ عنوان نباید کسی با انتخاب وی به خلافت می رسید، ولی یزید از سوی معاویه انتخاب شد و همین مساله باعث شد که امام حسین(ع) نیز به شدت به این مساله معترض شوند.
وی یادآور شد: یزید فردی فاسق و فاسد بود که به هیچ عنوان سعی هم نمی کرد که ظواهر را رعایت کند؛ او شراب می نوشید و علنا نبوت را انکار می کرد؛ وی سعی می کرد که همانگونه که پدرش عنوان کرده بود که می خواهد نام پیامبر (ص) را از ماذنه ها پایین بکشد، چنین کند و از هیچ روشی برای چنین امری فروگذار نمی کرد.
حجت الاسلام قاضی زاهدی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در زمان معاویه دست به قیام نزدند، بدون شک ناشی از امر الهی و ماموریت امامت ایشان بود؛ دشمنان اسلام و اهل بیت(ع) به شدت علیه این خاندان سم پاشی می کردند و به هر عنوان می خواستند ذهن مردم را نسبت به حقیقت، منحرف کنند.
این محقق و پژوهشگر حوزوی ابراز داشت: معاویه به یزید گفته بود که اگر امام حسین(ع) با تو بیعت نکرد، بازهم نباید با ایشان درگیر شوی، ولی کسی که مغزش با شراب عجین شده باشد جسارت را به حدی می رساند که به امام پیغام می دهد که اگر بیعت نکنید، شما را به قتل می رسانم و با این کار دودمان خود را نیز به باد داد.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) پس از این ماجرا بر سر قبر پیامبر(ص) حاضر شدند و به نوعی اذن حرکت از مدینه به سمت عراق را از ایشان دریافت کردند تا با خون خویش اسلام را نجات دهند؛ امام برای مناسک حج به مکه رفتند و در این حین بود که دریافتند فرستادگان یزید قصد ترور ایشان را در حج دارند که از این مکان حرکت و به سمت عراق نقل مکان کردند؛ این نقل مکان و حرکت نیز اسرار بسیار زیادی دارد که باید در جای خود به بحث گذاشته شود.
وی خاطرنشان کرد اگر امام در آن سرزمین یعنی مکه به وسیله این فرستادگان ترور می شدند چند اتفاق روی می داد که نخستین آن از بین رفتن قداست حریم امن الهی بود که به طور قطع یزید برای از بین بردن این حریم تلاشی پیگیر داشت؛ نکته دوم این بود که اگر حضرت در آن مکان به شهادت می رسیدند، به نوعی کارایی آن شهادتی را که در کربلا می بایست می داشتند را نداشت؛ زیرا باید این قضیه به کربلا کشیده می شد که در تاریخ ماندگار شود و خط روشنی بین حق و باطل ترسیم شود.
سخنران مسجد مقدس جمکران ادامه داد: یزید سعی داشت با افرادی همچون شریح، پس از ترور حضرت چند نفر را به عنوان مظنون دستگیر و پس از چندی آزاد کند و به این ترتیب بزرگترین مانع خود را برای به تاراج بردن اسلام از میان بردارد.
حجت الاسلام قاضی زاهدی خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) سعی کردند به بهترین شکل ممکن چهره کریه بنی امیه را به دنیا نشان دهند و کاری کردند که راه های شناخت خط فاصل بین حقیقت و باطل برای مردم ترسیم شود.
نظر شما