شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی از برگزاری یادواره طلبه شهیده فهیمه سیاری در حوزه های علمیه سراسر کشور خبر داد.

یحیی عقیلی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اعلام این خبر درباره روند تصمیم‌گیری برای برگزاری کنگره شهید فهیمه سیاری گفت: از جمله فعالیت‌های ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی، شناسایی شهدای روحانیت در انقلاب و دفاع مقدس است که در این راستا با مراکز، نهاد‌ها، سازمان‌ها و افرادکه اطلاعاتی در این عرصه داشتند، نشست هایی برگزار شده است.

رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی با بیان این که در این برنامه، شهدای روحانی بر اساس جنسیت، حضور در دوران دفاع مقدس و انقلاب، تخصص‌های رزمی و ... دسته بندی شدند، ادامه داد: بر اساس آمارهای رسمی تعداد 15 بانوی طلبه شهیده شناسایی شدند که بعد از این مرحله جمع‌آوری اسناد و مدارک و خاطرات زندگی آنها آغاز شد.

وی خاطرنشان کرد: در این مسیر، وقتی درباره شهید فهمیه سیاری تحقیق را آغاز کردیم، متوجه شدیم که ایشان متولد اول خرداد‌ماه 1339 در تهران و تا مقطع راهنمایی در تهران مشغول تحصیل شد که به دلیل شغل پدرشان، دوره دبیرستان را به زنجان رفته و در رشته ریاضی‌فیزیک مشغول تحصیل شدند.

عقیلی با اشاره به حضور برخی از علما و بزرگان حوزه از جمله آیت الله مشکینی در زنجان در قبل از انقلاب، گفت:‌ این شهیده در مجالس آنها شرکت می‌کرد و در این حین با خانواده آیت‌الله مشکینی نیز آشنا شد که به دلیل روحیه‌ مذهبی وی را به ورود به عرصه طلبگی تشویق کردند.

وی درباره ویژگی‌های این شهیده گفت: این بانوی شهیده علاوه بر فعالیت‌های گسترده‌ فرهنگی، اولین پرچمدار راهپیمایی زنان علیه رژیم شاهنشاهی در استان زنجان بود.

رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی درباره تحصیل علوم حوزوی شهیده فهیمه سیاری در قم، اظهار داشت:‌ وی در مدرسه‌ای که با مدیریت شهید قدوسی اداره می‌شد، مشغول تحصیل علوم حوزوی شد و در این مدت از نظر اخلاق و علم، به توفیقات بسیاری دست یافته بود.

عقیلی درباره نحوه اعزام این بانوی شهیده به مناطق جنگی، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و‌ قبل از آغاز رسمی دفاع مقدس در کردستان چندین درگیری از جمله بحث تجزیه طلبی و شیعه و سنی و...، موجب شد که برخی از طلاب و فضلا و فعالان فرهنگی در این مناطق حضور یافته و به تبلیغ بپردازند.

عقیلی با بیان این که ‌در این میان، بسیاری از بانوان با حضور در این منطقه و مدارس آموزش و پرورش، در راستای برطرف کردن مشکلات فرهنگی تلاش کردند،‌ ادامه داد: از سوی آموزش و پرورش کردستان، تعدادی از خواهران طلبه برای کارهای تبلیغی دعوت شدند که از جمله آنها شهیده فهیمه سیاری بود.

وی ادامه داد: این بانوی شهیده قبل از اعزام به جبهه از آیت‌‌الله قدوسی که مدیریت مدرسه را عهده‌دار بود اجازه اعزام می‌خواهد که ایشان نیز به دلیل توانایی درسی شهیده سیاری موافقت نمی کند؛ اما این شهید والامقام بر اساس احساس وظیفه بیان می‌دارد: « آیا شما بهتر از شهادت چیزی دارید که به من هدیه کنید ؟»، شهید قدوسی با شنیدن این حرف می‌گوید نه و موافقت می‌کند.

رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی ادامه داد: ششم آذرماه 59 حکم مأموریت این شهید صادر می‌شود و از قم به کرمانشاه می‌روند،  12 آذرماه از آنجام به سقز و بانه اعزام می شوند. در میانه راه منافقان بر سر راه کاروان اعزامی آنها کمین کرده و آنها را مورد هدف گلوله قرار می‌دهند و در نهایت چند نفر زخمی می‌شوند و تیری هم به چشم چپ شهیده سیاری اصابت می‌کند و به فیض شهادت نایل می آیند.

وی با تأکید بر این که شهیده فهیمه سیاری برای بسیاری از بانوان الگوست،‌ گفت: با توجه به جایگاه این بانوی شهیده،‌ بر اساس برنامه ریزی ها به عنوان شهید بسیج طلاب در سال 91 معرفی و قرار شد در حوزه‌های علمیه سراسر کشور آیین‌هایی بزرگداشت ایشان برگزار شود.

عقیلی با اشاره به برگزاری کنگره زنان شهیده با محوریت طلاب شهیده، در اوایل اسفند‌ماه جاری، ابراز داشت:‌ در راستای برگزاری این کنگره، طی فراخوان مقاله‌ای موضوعات مختلفی از جمله "بررسی نقش زنان و حوزه‌های علمیه در انقلاب اسلامی"،‌ "هشت سال دفاع مقدس و بیداری اسلامی"، "نقش حوزه علمیه و خواهران طلبه در ترویج فرهنگ مقاومت"، "شناسایی خواهران طلبه فعال در انقلاب و  دفاع مقدس"، "راهکارهای عملی تربیت فرزند صالح و مؤمن توسط زنان متعهد و انقلابی"، "نقش زنان و حوزه‌های علمیه در ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و اقتصاد مقاومتی" و "رسالت امروز حوزه‌های علیمه در عرصه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی و  جنگ نرم" در سطح حوزه و دانشگاه ارائه شد.

وی با اشاره برگزاری یادواره شهیده سیاری در چهاربخش دانش آموزی، دانشجویی، طلاب و عمومی(اقشار مختلف) به بخش دانش‌آموزی این آیین بزرگداشت اشاره کرد و گفت:‌ در این بخش زندگی این بانوی شهیده به عنوان الگوی علم و اخلاق و حجاب و رعایت پوشش اسلامی در دوره طاغوت به دانش آموزان معرفی می شود و آنها با نوشتن نامه‌ای خطاب به شهیده سیاری، در این آیین شرکت می‌کنند.

رئیس ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی ادامه داد:‌ همچنین دو برنامه اصلی در قم و زنجان برگزار می‌شود که در این راستا ستادی با حضور بیش از ده نهاد حوزوی و دولتی تشکیل شده است.

عقیلی با اشاره به برگزاری آیین‌های گرامیداشت شهیده سیاری از 12 آذرماه سالروز شهادت، تا ایام‌الله دهه فجر، گفت: کنگره ملی زنان در سطح کشور، اسفند‌ماه سال جاری برگزار می‌شود که در این روز از مقام 7000 خواهر شهید تجلیل می‌شود.

وی در باره نحوه ارسال آثار، ‌گفت: علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا پایان دی‌ماه به پایگاه ستاد کنگره شهدا و ایثارگران روحانی به نشانی http://www.jelveisar.ir و یا به صندوق پستی 17665-174 تهران ارسال ویا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 02133239692، 02135233633و 09121514095تماس نمایند. همچنین دفاتر ستاد یاواره شهدای روحانی در استان نیز آماده دریافت آثار می‌باشد.

313/ 15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha