به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، امروز 20 آذرماه، در دیدار مدیر عامل و کارکنان خبرگزاری رسا که در دفتر مدیریت حوزه برگزار شد با تسلیت سالروز شهادت امام زینالعابدین(ع) اظهار داشت: این امام همام در قالب یک رسانه بزرگ در عرصه کربلا ظهور پیدا کرد.
وی افزود: پیام رسانان حادثه عاشورا تبدیل به یک پیامرسان قدرتمند شده و در مدت کوتاهی دشمن را مجبور به عقبنشینی کرده و به زانو در آوردند.
وی ادامه داد: این مسئله نشان میدهد که پیروزی تنها در عرصه داشتن نیروهای مسلح و امکانات تسلیحاتی نیست و اگر خبررسان دارای منطق قوی باشد میتواند در مقابل دهها سلاح پیشرفته مقابله کند و به پیروزی نهایی برسد.313/6
آیتالله حسینیبوشهری خاطرنشان کرد: حوزه علمیه امروز در جایگاهی قرار گرفته است که همه به سهم خود باید نقاط ضعف آن را رصد کند و به شایستگی به نقاط قوت بپردازد.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به لزوم ارزیابی فعالیت های رسانه ای، رصد نقاط ضعف را لازم دانسته و گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری اگر از بررسی نقاط ضعف غفلت کنیم، دچار غرور کاذب میشویم و اگر همه به نقاط قوت بپردازیم و به وضع موجود بسنده کنیم، کاری از پیش نمیبریم.
امام جمعه قم ادامه داد: اگر نقاط قوت را نادیده بگیریم و به بزرگنمایی نقاط ضعف بپردازیم ناامیدی مطلق بر وجود ما و فضای جامعه و مخاطبان سایهافکن میشود.
عضو جامعه مدرسین حوزه تاکید کرد: باید با برقراری توازن در رصد نقاط ضعف و قوت، با نگاه خیرخواهانه و دلسوزانه با ضعفها برخورد شود و آنها را به نقطه قوت تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه کار رسانه رسیدگی به این دو نکته کلیدی است اذعان نمود:رسانههای حوزوی باید نقاط ضعف و قوت را برای مسئولان و دستاندرکاران حوزه که در عرصههای مختلف کاری درگیر هستند و شاید فراغت و فرصت لازم برای بررسی همه جانبه را ندارند بیان کنند.
آیتالله حسینیبوشهری خاطرنشان کرد: رسانه میتواند به عنوان دیدهبان بیدار مسئولان، مسایل را خوب و با دقت و سرعت و رعایت امانتداری رصد و پیگیری کند ؛ زیرا این سه بعد شأن رسانه است.
وی با بیان این که رسانه باید به عنوان یک ناصح، مشفق و خیرخواه، مسایل را در اختیار مدیران قرار دهد افزود: رسانه باید پیشنهاداتی که در میدان عمل به آن رسیده و فکر میکند راه گشا است را ارایه دهد.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: رسانهها باید بازوان پرتوان بالقوه و بالفعل حوزه باشند و به سرعت بخشی حرکت جهانی آن کمک کنند.
امام جمعه قم با بیان این که رسالت حوزه محدود به یک شهر و کشور نیست، بلکه فراملی است، گفت: اگر نگاه ما بر اساس اندیشه جهانی استوار نباشد و هوشمندانه افقهای بلند و مسایل جهانی را نبینیم و ندانیم، ناتوان خواهیم بود.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری، اگر هندسه جهانی را مدنظر قرار ندهیم و سهم خود را از تحولات جهانی نبینیم و حوزویان و دانشگاهیان تلاش نداشته باشند، در رسیدن به اهداف خود موفق نخواهیم بود.
آیتالله حسینیبوشهری به مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه اشاره کرد و گفت: در دوره جدید ایدههایی را به همراه آوردهام و مدیریت 12 ساله تجربه خوبی برای من بوده است و با فراغتی که برای من پیش آمد، نقاط ضعف و قوت را شناسایی کردهام.
مدیر حوزههای علمیه افزود: پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری اولویت کاری من است و برای عملیاتی کردن آن جدی هستم و پافشاری میکنم.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه کمیتهای تشکیل شده که هر هفته جلسات آن برگزار میشود و مطالبات در بخش های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم بندی و عملیاتی میشوند.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: با دفتر مقام معظم رهبری صحبت شده، آنها هم برای هر کمکی اعلام آمادگی کردهاند.
آیتالله حسینیبوشهری اضافه کرد: نگاه مراجع به سمت تحول حوزه است و همه بزرگان به این نتیجه رسیدهاند که اگر متوقف بمانیم، رقیب ما صحنه را از دست ما خواهد گرفت؛ بنابراین باید فرصت را غنیمت بشماریم.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه همچنین به نقش رسانه ها در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: امروز نقش رسانه در اقتصاد، سیاست و مسایل مختلف اجتماعی سایه افکنده و به زبان دیپلماسی دنیا و زبان گویای ملتها تبدیل شده است و اگر غفلت کنیم و از این فرصت استفاده نکنیم به خود جفا کردهایم.
در ابتدای این دیدار، مدیر عامل خبرگزاری رسا با ارائه گزارشی از فعالیتهای این رسانه دینی، گفت: امروز رسانه ظرفیت بسیار خوبی برای تبلیغ اندیشه ناب تشیع در اختیار حوزه قرار داده و پیشرفتهای خوبی حاصل شده است.
حجت الاسلام محمد مهدی محققی افزود: مجموعه مرکز مدیریت حوزه های علمیه و سطوح دیگر حوزه از ظرفیت رسانه ها به خوبی استفاده میکنند.
نظر شما