دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۲
یادکردی از میراث بان عظیم الشأن تفکر شیعه

از زندگی نورانی و دوران حیات طیبه آیت الله العظمی مرعشی نجفی خاطرات خطیر و مشاهدات منیر بسیاری بر جای مانده و در ذهن و دل و دیده این مردمان هنوز به روشنی و صفا می درخشد.

خبرگزاری حوزه/ مرحوم آیت الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی بی تردید از برجسته ترین و محبوب ترین مراجع تقلید عصر حاضر و از علمای ربانی و متقی و متفکران کم‌نظیر علوم و معارف اسلامی در حوزه جهان اسلام بود که سالهای بسیاری از عمر خویش صرف جد و جهد در کسب معارف دینی و نیز عمر طولانی خویش را در راه میراث بانی از اندوخته­ها و منابع غنی اندیشه شیعی نمود که نماد آن را می توان در کتابخانه شریف و عظیم و سترگ ایشان مشاهده کرد.

این مرجع عالیقدر نه تنها به عنوان چهره ای صرفا علمی و فکری بلکه الگویی برای مراوده داهیانه و پدرگونه برای همه اقشار جامعه بود و بسان بزرگی دلسوز و امینی خیرخواه، آحاد مردم را در آغوش محبت و صفای خود می گرفت و تیماردار جراحتهای روحی و کمبودهای عاطفی شان می شد.

و چه شأنی بالاتر و والاتر از این، برای یک «مرجع» دینی؟

از زندگی نورانی و دوران حیات طیبه آیت الله العظمی مرعشی نجفی خاطرات خطیر و مشاهدات منیر بسیاری بر جای مانده و در ذهن و دل و دیده این مردمان هنوز به روشنی و صفا می درخشد.

از تقید ایشان به زیارت بامدادی هر روزة حرم کریمه اهل بیت(س) گرفته تا اهتمام عجیب و کم نظیر به امر جمع آوری کتاب و صرف هرآنچه درآمد داشت تا آخر عمر، نتوانست به دلیل عدم استطاعات مالی به مکه مکرمه مشرف شود.

باری؛ این مرد الهی در سال ۱۳۱۵ (هجری قمری) در نجف اشرف دیده به دنیا گشود. پدرش سید شمس الدین محمود مرعشی از جمله برجستگان و بزرگان فقهای عصر خویش بود.

 سید شهاب الدین کودک، پس از فراگیری مقدمات علوم اسلامی، در نجف، در درس خارج فقه و اصول آقا ضیاء عراقی، شیخ احمد کاشف الغطا حضور یافت و از خرمن معرفت و علم و عمل این بزرگان وادی فکر و اندیشه بهره گرفت و خوشه چین خرد و فکرتشان گشت.

مرتبت علمی و استعداد شگرف فکری و ممارست و جد و جهدش در راه علم ومعرفت به حدی بود که در سن ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد عظیم و عزیز و مقدس نایل آمد.

این مرجع عظیم الشأن در نجف، کاظمین، کربلا، سامرا، قم، تهران و کرمانشاه تحصیل کرد و از محضر اساتید بزرگ و برجسته ای هم چون حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بهره فراوانی برد.

از جمله مراجع تقلید و بزرگان دینی و آئینی که حضرت مرعشی موفق به اخذ اجازه اجتهاد از آنان شد می توان به آقا سید ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، شیخ عبدالکریم حایری یزدی و دیگر اجله فکر و فخر و حکمت اشاره نمود.

هفتاد سال تدریس و علم آوری و شاگردپروری مرعشی نجفی در حوزه علمیه قم به پرورش شاگردانی به نام و شهیر انجامید که از جمله آنان می توان به حضرات آیات و بزرگانی چون سید محمود طالقانی، مرتضی مطهری، محمد مفتح، سید مهدی غضنفری خوانساری، سید محمدهادی غضنفری خوانساری، محمدرضا مهدوی کنی، محمد صدوقی و دیگر برجستگان حوزه علوم و معارف اسلامی اشاره نمود.

یادگارهای این رادمرد عرصه علم و معرفت چه در حوزه تربیت شاگرد و چه در وادی بناگذاری مراکز علمی و فکری و به ویژه در تأسیس کتابخانه عظیم و بزرگش که حاصل یک عمر مجاهدت علمی و عملی ایشان بود، به روشنی و خیر و برکت، هویداست.

مدرسه مهدیه و مدرسه شهابیه و کتابخانه ایشان که از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های کشور و در ردیف کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه آستان قدس رضوی است و بی تردید از جمله ماندگارترین یادگارهای بر جای مانده از یک مرجع تقلید شیعه است.

یادگارهای این مرد الهی در شهر مقدس قم هر روز در درخششی برجسته و کم‌نظیر در دیدگان مردمان این وادی، یاد و خاطره این مرجع بزرگ تقلید و عالم عارف عامل را زنده تر از پیش و بیشتر از گذشته به هویدایی و سرزندگی، حضور باطنی و ظهور روحانی او را به ذهن و ضمیر همگان و خاصه عشاق علم دینی و معارف آیینی متبادر می کند.

گرامی باد یاد و خاطره این مرجع محبوب و عزیز و درود و رحمت خدا بر روح پرفتوح او؛ راهش پر رهرو و رحش شاد!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha