به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب، عصر امروزدر جمع خبرنگاران، با اشاره به فعالیت های موسسه آموزشی و پژوهشی، گفت: این موسسه از سال 1354 فعالیت خود را در موسسه در راه حق آغاز کرد و پس از انقلاب اسلامی نیز به اشکال دیگر و تحت حمایت های امام راحل و مقام معظم رهبری ادامه کار داد.
وی افزود: این موسسه پس از انقلاب با عنوان بنیاد فرهنگی امام باقر(ع) فعالیت خود را در حوزه نشر معارف اسلامی ادامه داد تا این که در سال 1374، موسسه در مکان کنونی با عنوان موسسه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، فعالیت خود را در حوزه های علمی و پژوهشی دنبال کرد.
معاون آموزشی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، یکی از اهداف اصلی این موسسه را پاسخگویی به شبهات و نیازهای روز جامعه، نظریه پردازی در حوزههای علوم اسلامی و انسانی ذکر کرد و ابراز داشت: این فعالیتها با پرورش نیروهای مستعد طلبه و کارآمد با آموزش های بنیادین علمی و معرفتی پیگیری می شود.
وی با اشاره به پذیرش دانشجو در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در رشته های مختلف، ادامه داد: در مقطع تحصیلی کارشناسی و ارشد به ترتیب 13رشته و گرایش علمی وجود دارد که این گرایش ها به خصوص در سطح ارشد و دکتری، از جمله ابتکارات علمی موسسه به شمار می روند.
وی با برشمردن رشته و گرایش هایی چون، «تاریخ تشیع اثنی عشری»، «تربیت دینی و دانش اجتماعی مسلمین» در مقطع کارشناسی ارشد و «فلسفه تعلیم و تربیت» و «فلسفه دین» به عنوان ابتکارات این موسسه در تدریس مباحث علمی در سطح ارشد و دکتری، گفت: رشته هایی چون علوم ساسی، مدیریت،کلام، تاریخ، فلسفه تطبیقی و جامعه شناسی روانشناسی از رشته های مقطع کارشناسی این موسسه می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب با اشاره به تقاضای 3 هزار از طلاب سراسر کشور در سال گذشته برای ورود به این موسسه، گفت: در نهایت 500 نفر به صورت حضوری و 240 نفر به صورت غیرحضوری برای تحصیل در این موسسه پذیرفته شدند؛ البته هم اینک یک هزار و 500 دانشپژوه در مؤسسه مشغول تحصیل هستند.
وی در ادامه به راهاندازی 10 دفتر نمایندگی موسسه در شهرهای مختلف اشاره و تصریح کرد: اصفهان، تهران، اردبیل، یزد، کرمان، کرمانشاه، اراک، کاشان، زنجان و بجنورد، شهرهایی هستند که دفتر موسسه در این شهرها دایر شده است.
معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این مطلب که طلاب پس از ورود به موسسه ابتدا معارف قرآنی و معرفتی و فلسفه اسلامی را فرا می گیرند، افزود: طلاب ابتدا باید با این مبانی به صورت کامل آشنا شوند و بعد به بررسی اندیشه های صاحب نظران غربی بپردازند.
وی از برگزاری 17 دوره ای طرح ولایت ویژه دانشجویان در این موسسه خبرداد و خاطرنشان کرد: تا کنون 40 هزار نفر در این طرح شرکت کرده اند؛ در همین زمینه 14 هزار نفر از استادان، دانشجویان و... در سال گذشته از در دوره های معرفتشناسی،
خداشناسی، انسانشناسی، نبوت، مبانی فکری و نظام سیاسی، فلسفه حقوق و اخلاق و ولایت شرکت کردند.
وی در ادامه راهاندازی رشته های «معارف اسلامی و تاریخ اندیشه معاصر» و «معارف اسلامی و عرفان اسلامی» در مقطع کارشناسی و «تاریخ تشیع»، «کلام اسلامی» و «فلسفه دین» در مقطع کارشناسی ارشد را از جمله برنامه های این معاونت ذکر کرد و گفت: در همین راستا رشته هایی چون «فلسفه علوم اجتماعی» و «فلسفه علوم انسانی» در مقطع دکترا نیز پس از بررسی های لازم راه اندازی می شود.
نظر شما