به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله احمد بهشتی، امروز سه شنبه 19دی در سلسله نشست های علمی "نسبت حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی" که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با اشاره به این که اسلام مسایل ناقص فلسفه یونانی را تکمیل کرد، ابراز داشت: مسایلی وجود دارد که برای فلاسفه مسطور است، اما برای کسانی که راسخین حکمت متعالیه هستند، پوشیده نیست، ابوعلی سینا متوجه فکر متعالیه شد و مرحوم خواجه نیز آن را توضیح داد.
وی با اشاره به این که حکمت متعالی تحت تاثیر حکمت وحیانی است، تاکید کرد: از مساله حکمت متعالیه بحث امامت، نبوت، معاد و سیاست بیرون آمد، اما در فلسفه یونان این بحث ها مطرح نشد.
رییس دانشگاه قم با بیان این که ما حکمت متعالی کم داریم، ادامه داد: حضرت امام حکیم متأله ای بود که توانست انقلاب اسلامی را هدایت و رهبری کند.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به این که حکمت متعالیه از وجود آغاز کرده و به تشکیک وجود و وحدت وجود می رسد، خاطرنشان کرد: حکمت متعالیه، انسان را نه به لحاظ فردی و اجتماعی یک موجود راکد و متوقف نمی بیند که یک جایی متوقف شود، بلکه انسان را اینگونه می بیند که باید همیشه متحول باشد.
آیت الله بهشتی افزود: حکمت متعالی به ناچار به سیاست به معنای تدبیر و اداره جامعه منتهی می شود ولذا این مبحث پیش می آید که آیا سیاست تافته جدابافته ای از دیانت و شریعت است؟ و اگر رابطه دارند رابطه آنان چگونه است؟
وی با اشاره به شعار شهید مدرس در فعالیت های سیاسی، تاکید کرد: شعار شهید مدرس این بوده که "سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست"، ایشان اهل فلسفه و حکمت بود و در مدرسه عالیه شهید مطهری فعلی تدریس داشته است و با سرمایه حکمت متعالیه به میدان آمده و در برابر استکبار و استثمار ایستادگی کرده و جان خود را در این راه داد..
رییس دانشگاه قم با اشاره به نظریه صدرالمتألهین درباره رابطه سیاست با دیانت و شریعت، اظهار داشت: سیاستی که از شریعت دور باشد و فاصله بگیرد، این سیاست جسد بی سر است و ارزش و اعتباری ندارد، شریعت به منزله روح و سیاست به منزله جسد است، اگر این روح در این جسد حلول کند، این سیاست همان سیاست متعالیه می شود، اما اگر این روح در این جسد حلول نکند و بر این جسد اشراف پیدا نکند، این سیاست، سیاست متعالیه نیست سیاست متدالیه است و از نظر صدرالمتألهین هیچ اعتباری ندارد.
تاکید بر استمرار جریان پویای انقلاب اسلامی
عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که انقلاب اسلامی همراه با جهاد نفس بود، تصریح کرد: این جریان پویا همچنان باید ادامه پیدا کند، با پیروزی انقلاب اسلامی برخی فکر می کردند کار تمام شده؛ در صورتی که اول کار بود.
آیت الله بهشتی افزود: ما در نیمه راه هستیم و باید این راه را ادامه دهیم، حضرت امام(ره) در وصیت نامه خود بسیاری از مطالب آینده را گوشزد کردند که چگونه حرکت کنید تا این انقلاب همچنان انقلاب باشد.
انتهای پیام/