سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۲:۲۴
اجازه  ندهیم سبک زندگی ما توسط دیگران برنامه ریزی شود

اگر درباره سبک زندگی اسلامی اقدامی انجام نگیرد مسلما تنها نامی از آن باقی می‌ماند؛ ما نباید اجازه دهیم تا سبک زندگیمان توسط دیگران برنامه‌ریزی شود.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ‌کرمی،عصر امروز در سی و سومین نشست از همایش خانواده های  حوزویان که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در سخنانی به  بررسی موضوع اصول کاربردی همسرداری در سبک زندگی اسلامی پرداخت.

رییس دانشگاه پیام نور قم، با بیان این که موضوع همسرداری در سبک زندگی اسلامی از موضوعاتی است که متأسفانه افراد به اندازه کافی نسبت به آن شناخت نداشتند، گفت: یک بانویی که در منزل به عنوان همسر یا مادر حضور دارد، باید جایگاهش را بداند؛ در غیر این صورت گرفتار افکار منحرف می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی با بیان این که جایگاه و شخصیت مشخص می‌کند که فرد دارای چه منش و بینشی است، گفت: در اسلام عالی‌ترین جایگاه زن جایگاه حضرت زهرا(س) است، از این رو در تعالیم اسلامی زن باید تلاش کند تا به این جایگاه دست یابد.

رییس دانشگاه پیام نور قم نخستین وظیفه زن در سبک اسلامی را ترویج اسلام دانست و اظهار داشت: اگر خود زن نور نداشته باشد، نمی‌تواند نور فکری و عقیدتی را مشعل‌داری کند.

وی حضرت فاطمه(س) را الگویی کامل برای همگان به ویژه زنان معرفی کرد و گفت: «زهرا» به معنی نورانیت است، الگو بودن حضرت فاطمه زهرا(س) به این معنی است که دیگران نیز باید دارای نورانیت باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی با بیان این‌که حضرت زهرا(س) بهترین شاخص زن مسلمانان با سبک زندگی اسلامی هستند، ابراز داشت: زن در اسلام از یک جایگاه نورانی برخوردار است، باید جایگاه خود را بشناسند و به دیگران نیز این نورانیت را منتقل کنند.

وی اضافه کرد: از نظر اسلام زن علاوه بر تربیت فرزندان، باید تقویت کننده ایمان، آرمان‌ها و جهت دهنده تکالیف دینی شوهران خود باشند، البته شوهران نیز باید استرس و نگرانی را از همسران خود دور کنند.

رییس دانشگاه پیام ‌نور قم، آرام بخشی به محیط خانه را از دیگر وظایف بانوان دانست و گفت: بانوانی که وظیفه هدایت خانه را برعهده دارند، باید مسیر حرکت خانواده را در جهتی قرار دهند که این خانواده به آرامش برسد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در سفر اخیرشان به استان خراسان شمالی درباره سبک زندگی اسلامی، ابراز داشت: تا یک موضوعی ملی و یا فرا ملی نباشد و ماندگاری بیست و یا سی ساله نداشته باشد، مقام معظم رهبری بر روی آن دست نمی‌گذارد.

وی با بیان این که سبک زندگی ما اسلامی نیست، گفت: اگر درباره سبک اسلامی اقدامی انجام نگیرد مسلما تنها نامی از سبک زندگی اسلامی باقی می‌ماند؛ ما نباید اجازه دهیم تا سبک زندگیمان توسط دیگران برنامه‌ریزی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی در ادامه درباره ویژگی‌ها و توانایی‌های زنان در خانواده سخن گفت و اظهار داشت: خلقت زن به گونه‌ای است که توانایی اصلاح ناهماهنگی‌ها، استرس و عدم آرامش روان را کنترل کند، البته متأسفانه امروزه جایگاه زن و مرد دچار مشکل شده و به جایگاه آن‌ها به نوع اسلامی نگاه نمی‌شود.

وی ابراز داشت: جایگاه زن همانند جایگاه انبیای الهی تربیتی و پرورشی است، همان گونه که انبیا (ع)انسان را پرورش می‌دادند، بانوان نیز وظیفه دارند تا انسانی که فرمانبردار خدا باشد، تربیت کنند.

رییس دانشگاه پیام نور قم، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از بانوان خود جایگاه خود را نمی‌شناسند و در شرایطی که خود فرد حرمت و منزلت خود را حفظ نکند، نباید توقع داشته باشد که دیگران جایگاه او را حفظ کنند.

وی درباره وظایف و تکالیف بانوان در خانه گفت:‌ نخستین وظیفه زن شناختن تکلیف خود و در ادامه همسرداری، فرزندداری و اصلاح جامعه است؛ جایگاه زن و مرد نباید در زندگی تضعیف شود تا سبک زندگی اسلامی به غیر اسلامی و دینی تبدیل شود.

 خاطرنشان می‌شود در پایان نشست، کارشناس مربوطه به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داد.

انتهای پیام// 313/ 15

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha