شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۰:۳۹
دستورالعمل‌های رهبری ریشه در روایات معصومین(ع) دارد

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به دستورالعمل های مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، گفت: فرمایشات ایشان، دستورالعمل کاری همه ماست؛ زیرا ریشه در روایات معصومین(ع) دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه, آیت الله حسینی بوشهری در همایش نخبگان بسیجی استان قم که صبح امروز در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با ذکر این مطلب که اقتصاد، نقش مهمی در حفظ جامعه دارد، اظهار داشت: اسلام، نگاه ویژه ای به اقتصاد دارد و توجه به ابعاد مختلف آن، نقش مهمی در رفع آسیب ها خواهد داشت.

وی افزود: اسلام الگوی اقتصادی مترقی را پیش روی بشر نهاده است که در تمام عرصه ها پیام، مطلب و چشم انداز چند بعدی است. عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که در قرآن و روایات از پیامبر(ص) و ائمه(ع) بر اهمیت پیگیری مباحث اقتصادی تاکید شده است، ادامه داد: اولیای دین همواره مردم را به کار، تولید و اصلاح الگوی مصرف توصیه کرده اند؛ زیرا اگر جامعه اسلامی از نظر اقتصادی خودکفا و پویا شود، دین داری شکوفایی خواهد داشت.

تاکید بر لزوم خودکفایی اقتصادی

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به خودکفایی کشور در عرصه های مختلف، عنوان کرد: درست است که در حوزه علم، مسائل نظامی و ... به توفیقات چشمگیری دست یافته ایم، ولی نباید فراموش کرد که خودکفایی در عرصه اقتصادی از مهم ترین عرصه هایی است که اگر در آن به خودکفایی نرسیم و شکوفا نشویم، بسیاری از دستاوردها از بین می رود.

عضو جامعه مدرسین حوزه یادآور شد: دشمن تمام توان خود را برای فروپاشی اقتصاد ایران اسلامی به کار گرفته است و ما نیز باید با برنامه ریزی دقیق، در مقابل آن بایستیم تا فشار کمتری به مردم وارد شود.

وی با اشاره به این که در زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) شکوفایی اقتصادی به حدی است که دیگر کسی محتاج زکات نیست، خاطرنشان کرد: از آن جایی که نظام اسلامی زمینه ساز این حرکت است، باید در این راه گام برداشت و به رفع مشکلات اقتصادی مردم بپردازیم.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: جامعه تنبل و بیکار مورد پسند پیامبر(ص) و ائمه(ع) نیست؛ بنابراین جامعه دینی باید جامعه ای خودکفا و نیرومند از هر نظر باشد.

فرمایشات رهبری دستورالعمل کاری ماست

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به دستورالعمل های مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دستورالعمل کاری همه ماست؛ زیرا ریشه در روایات معصومین(ع) و رهنمودهای امام راحل دارد.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با بیان این که اقتصاد مقاومتی مسئله ای است که باید از روز اول انقلاب به آن می پرداختیم، اما با شروع جنگ تحمیلی به تاخیر افتاد، تاکید کرد: امروز بهترین زمان برای شکوفایی اقتصاد کشور است که باید از تحریم ها، فرصت های ایده آلی ساخت تا دشمنان از تحریم ها پشیمان شوند و بگویند که "ای کاش ایران را تحریم نمی کردیم تا به این حد از پیشرفت و قدرت نمی رسید".

اقتصاد مقاومتی؛ اقتصادی پویا و هدفمند

عضو خبرگان رهبری یادآور شد: اقتصاد مقاومتی در واقع اقتصادی پویا، هدفمند و با برنامه است که به دنبال رفع موانع اقتصادی از جامعه است و نباید آن را با اقتصاد ریاضتی مقایسه کرد.

امام جمعه قم افزود: کنترل فتنه های دشمن، کاهش وابستگی ها، پویای اقتصادی، تکیه بر فرصت های ملی و استفاده از تمام ظرفیت های خودکفایی از اقتصاد مقاومتی است؛ در حالی که اقتصاد ریاضتی در مواقعی است که کشور با کسری بودجه فراوان مواجه است و راه خروج ندارد و مجبور به افزایش مالیات ها و استقراض گسترده می شود.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به موانع پیش روی اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: در عرصه اقتصاد مقاومتی باید با دو مانع داخلی و خارجی مقابله کنیم؛ خارجی ها علیه ما تحریم کرده اند و ما باید تلاش کنیم که هم تحریم ها را دور بزنیم و هم از اجماع بین المللی علیه خود جلوگیری کنیم؛ در داخل نیز باید از اظهارنظرهای ناآگاهانه ای که موجب تشنج می شود پرهیز شود.

نتیجه اقتصاد غربی، ریاضت اقتصادی است

 وی تاکید کرد: اقتصاد دانانی که علم آنها بر پایه اقتصاد غربی است نمی توانند به پیشرفت نظام اسلامی و حل مشکلات کمک کنند؛ زیرا نتیجه اقتصاد غربی، ریاضت اقتصادی است؛ براین اساس باید از کارشناسان آشنا با اقتصاد اسلامی استفاده کرد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که فعالیت های اقتصادی باید با طرح و برنامه ریزی و به صورت هدفمند و همسو انجام شود، ابراز داشت: باید جلوی وارادات کالاهای غیرضروری و کم کیفیت خارجی که مانع رشد کیفی کالاهای داخلی است، گرفته شود.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی مصرف، خاطرنشان کرد: اگر مصرف را با الگوی صحیح آن انجام ندهیم، تولید متوقف می شود؛ فرهنگ تولید و مصرف در جامعه باید نهادینه شود و تولید کنندگان ما صرفاً به دنبال تولید کالاهای باکیفیت باشند.

راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی

آیت الله حسینی بوشهری در پایان، حمایت از شرکت های دانش بنیان، تداوم سیاست های مرتبط با خودکفایی، تبدیل تهدیدها به فرصت ها، کاهش اتکا به نفت، بالا بردن مشارکت مردمی در حوزه های اقتصادی، حمایت از کارگاه های محلی و خانگی، ترویج فرهنگ ساده زیستی بین مسئولین و مردم و جلوگیری از بروکراسی زائد اداری از جمله دیگر ملزومات تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha