شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۱
حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی؛ عرفان حقیقی تنها در فقه وجود دارد

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی گفت: امروز کسانی که خود را عارف و فیلسوف می دانند و با اسلام و قرآن فاصله دارند، کذاب هستند،عرفان حقیقی را تنها از فقه اسلام می توان گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی ،درادامه  همایش حضرت فاطمه زهرا (س)در قرآن ،در مدرسه علمیه نرجس ،  به جایگاه زنان در قرآن و کلام اهل بیت (علیهم اسلام) اشاره کرد و افزود: قرآن کریم زن را اولوالالباب می نامد و امام علی (ع) زن را در حدیثی ناقص العقل بیان کردند و این به معنای ضعف در زنان نیست، بلکه متفاوت است بانوان هیچ کمبودی نسبت به مردان ندارند.

وی ادامه داد: همه حروف قرآن دارای معانی خاصی است ، و اگر امروز از قرآن به خوبی و به شایستگی استفاده نمی شود مقصر  ما هستیم.

 اولین محل یادگیری آموزه های دینی

رئیس ستاد اقامه نماز در ادامه به مثال هایی برای تربیت فرزندان اشاره کرد و افزود:بهترین جایی که فرزندان با نماز و قرآن مأنوس می شوند  خانه است ، سپس مسجد و بعد محل آموزش ویادگیری که در آن سالها فعالیت می کند.

وی در  این باره توضیح داد: مادران بهترین مربیان برای تربیت فرزندان معتقد و متدین در جامعه هستند و اگر مادر خود تربیت دینی شده باشد و تلاش کند تا فرزند خود را با تعالیم اسلامی از همان آغاز کودکی مأنوس کند موفق خواهد بود.

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در بخشی دیگر از سخنانش به اهمیت فعالیت علمی ، معنوی و اجتماعی زن و مرد در جامعه اشاره کرد و گفت: قرآن کریم  در آیات متعدد تکامل زن و مرد را در کنار هم عنوان کرده است و اگر جایی تنها به مومنین اشاره کرده است به زن و مرد اختصاص دارد .

وی در ادامه با طرح این سوال که چرا بانوان باید به عرصه طلبگی وارد شوند ، ادامه داد:مردم در روی کره زمین سه دسته هستند، عده ای تولید کننده، برخی توزیع کننده و گروهی فقط مصرف می کنند بنابراین اگر طلبه بتواند تولید علم کند بسیار عالی است و اگر بتواند آنچه که آموخته به دیگران بیاموزد، چه بسا از تولید بهتر است و گاهی نمی تواند این دو کار را انجام دهد، از علوم دیگران بهره مند می شود ، پس عمر او هدر نرفته است .

 وی در ادامه با بیان اینکه باید از پژوهش های بیهوده در حوزه و دانشگاه پرهیز شود افزود: قر آن نیز افرادی که کار و پژوهش غیر مفید می کنند را نکوهش کرده است، لذا در حوزه های علمیه موضوعات مهم، مورد نیاز فرد و جامعه بررسی شود.

 حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در ادامه توجه به  عفاف و حجاب در دانشگاه ها و اماکن آموزشی را مورد تأکید قرارداد و افزود: من بارها به کسانی که متولی دانشگاه ها بودند  گفته ام حجاب در داخل دانشگاه باید بیشتراز  بیرون باشد، زیرا بی حجابی در دانشگاه موجب تشتت افکار خواهد شد و فساد به همراه خواهد داشت.

*طلاب از استعداد های ذاتی خود  استفاده کنند

وی در بخش  دیگر سخنان خود خطاب به بانوان طلبه گفت: علما وفضلای  حوزه های  علمیه کشور ، اگر امروز توانستند شاگردان بسیاری تربیت کنند، در تبلیغ اسلام ناب موفق بودند، درس حوزه را به خوبی فهمیدند وعمل کردند و هیچ  یک از امکانات امروز مانند لپ تاپ و اینترنت و سایر موارد را نداشتند.

 سخنران نشست ادامه داد: امروز اگر به طلبه ای ماموریت داده می شود تا در فلان جا و مکان  محروم به تبلیغ مکتب اهل بیت بپردازد  به خاطر کمبود امکانات نمی پذیرد و این اشتباه است، بلکه  طلبه ها باید از استعدادها و توانمندی های  علمی خود استفاده کنند .

*ویژگی یک طلبه موفق

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تأکید کرد: طلبه ها باید بتوانند در بهترین زمان ، و حداقل مکان نیز از ابزار تبلیغ که همان قرآن کریم و سخنان اهل بیت (علیهم اسلام ) است به خوبی استفاده کنند و اگر طلبه ای بتواند این کار را انجام دهد مبلغ موفقی است .

وی تصریح کرد: امروز کسانی که خود را عارف  و فیلسوف می دانند و با اسلام و قرآن فاصله دارند، کذاب هستند،عرفان حقیقی را تنها از فقه اسلام می توان گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha