شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: حوزه های علمیه باید ادبیات تخصصی و دانش لازم عصر ظهور را برای جامعه تعریف کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری امروز سه شنبه (10اردیبهشت)در نوزدهمین اجلاس سراسری رزمندگان اسلام که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) برگزار شد، با اشاره به جایگاه فرهنگ انتظار و مهدویت در جامعه ابراز داشت: اندیشه مهدویت و توجه دادن به شخصیت حضرت بقیة الله و مأموریت ایشان در عالم به عنوان یک افق روشن در همه ادیان الهی آمده است.

وی افزود: همه عوالم در پرتو این نور مقدس نورانی می شوند، در عصر ظهور این نور الهی به مرحله ظهور می رسد و حجاب از آن برداشته می شود.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: همه جوامع موعود با زمان ظهور اختلاف دارند، اما تجلی غیب در عالم شهود از طریق خلیفة الله الاعظم است، آرمان شهری که حکمای موحد نیز گفته اند قابل مقایسه با عصر ظهوری که در قرآن و روایات آمده نیست.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی ادامه داد: ائمه اطهار(ع) بر امیدافزایی عصر ظهور و اینکه این عصر باید محور برنامه ریزی شخصی واجتماعی و تاریخی باشد، تاکید می کردند.

وی تاکید کرد: حرکت تاریخی و اجتماعی جامعه شیعه باید بر محور عصرظهور تطبیق شود، نباید حرکت اجتماعی ما بدون افق و آرمان اتفاق بیفتد.

استاد حوزه علمیه قم گفت: محور زندگی انسان منتظر، «عصر ظهور و تحقق اهداف حضرت» است و این محور باید در حرکت و زندگی اجتماعی نیز محقق شود.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی ابراز داشت: جامعه ای که تن به مدیریت اولیای طاغوت می دهد جامعه منتظر نیست، اولین قدم در وادی انتظار، احتراز از بسط و گسترش و تحقق مدیریت و ولایت اولیای طاغوت و پرچمداران تمدن طاغوتی است.

وی بیان داشت:فرد و جامعه منتظر و حرکت مستمر تاریخی تشیع، باید طبق برنامه ریزی حرکت کند و نباید برنامه ریزی های اجتماعی و تاریخی جامعه شیعه در «تبری» خلاصه شود.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری تاکید کرد: برای رسیدن به جامعه بر محور عصر ظهور باید دانش های تخصصی عصر ظهور تولید شود، نظیر آنکه مقام معظم رهبری از آن نام می برند مثل الگوی پیشرفت اسلامی که برنامه کلانی است که می خواهد برنامه ها را به سمت هدف هدایت کند.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در ادامه اظهار داشت: کسانی که خیال می کنند حضرت با ظهورشان ژاپن و اروپای اسلامی را تاسیس می کنند بزرگترین انحراف را ایجاد کردند و این همانی است که سکولاریست های مسلمان آن را دنبال می کنند که ترکیب دین و تمدن مادی بر ایجاد تمدنی بر محور آرمان های مادی است.

وی افزود: دومین تعریف غلط این است که ما مأموریت خودمان را در رسیدن به جامعه آرمانی در حد حاشیه گیری و تبری تعریف کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری تاکید کرد: انحراف دیگر آن است که ما در حرکت به سمت عصر ظهور محور ارتباط جامعه با ولایت حقه را تغییر دهیم که اگر اتفاق بیفتد انحراف خطرناکی است.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: اگر تدبیر اجتماعی بر محور انتظار و با ارکان تبری و برنامه ریزی و سازندگی اتفاق بیفتد، نقش ما نقش تاثیرگذاری است.

وی گفت: حوزه های علمیه نیز باید ادبیات تخصصی و دانش لازم عصر ظهور را برای جامعه تعریف کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha