به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، سید صالح الحیدری رئیس دیوان شیعی عراق در خطبه نماز جمعه یکپارچه میان شیعه و سنی که در بنای یادبود شهید در بغداد برگزار شد گفت: هر زمان که عراق در معرض حمله طایفی و خونریزی بوده، دیوان وقف شیعی و سنی یک موضع داشته اند. ما همواره از میان سخنان موجود بهترین را انتخاب کرده ایم و به آنها میگوییم که عراق راضی به فتنه طایفی نیست و دشمنان ما نمیتوانند میان شیعه و سنی تفرقه ایجاد کنند و ما همواره به خاطر خیر عراق و مردم آن، با هم متحد و یکپارچه هستیم و البته اوقاف شیعه و سنی در این موضع خود تنها نیستند و گروه های زیاد دیگری نیز چنین موضعی دارند.
* دیدگاه آیت الله العظمی سیستانی درباره درگیری های اخیر
وی افزود: نظر مرجعیت دینی به ویژه حضرت آیت الله سیستانی این است که درگیری دینی میان شیعه و سنی در عراق وجود ندارد بلکه این یک بحران سیاسی است و برخی احزاب برای دست یابی به مقاصد سیاسی خود جنگ طایفی به راه می اندازند و برخی ها هم هستند که برای رسیدن به اهداف خود از دامن زدن به خشونت ابایی ندارند.
حیدری در ادامه گفت: همان طور که مراجع خواستار وحدت اسلامی در چهارچوب وحدت ملی هستند، ما هم امروز به همه جهان اعلام می کنیم که شیعه و سنی یک دل و یک هدف و یک جهت و عبادت دارند و میگوییم: وقوع فتنه طایفی به هیچ وجه در عراق ممکن نیست. البته برخی خیّران عراق نیز واکنش هایی داشته اند و به هر حال ما نباید به فتنه و دشمنی کشیده شویم بلکه باید به خاطر عراق و مردم آن دست به دست هم بدهیم و در برابر اهل تکفیر و القاعده که دست آنها به خون مردم عراق آغشته است بایستیم و به آنها بگوییم هرگز به این فتنه وارد نمیشویم. ما امروز به نمایندگی از تمام مردم عراق برای اعلام وحدت و همبستگی خود در اینجا جمع شده ایم.
* امید را به این امت بازگردانیم
وی افزود: خشونت های این روزها و حمله به کودکان و پیران و زنان باردار ما را بر آن میدارد تا حرکتی بکنیم و با تکیه بر فرهنگ محمدی اسلامی، امید را به این امت بازگردانیم؛ چرا که امت امروز منتظر شنیدن ندای برادری و دوستی و صلح از ما میباشد. امت منتظر توجه به خود و منافع و امور خود میباشد. و ما نیز این پیام را از سخن پیامبر اعظم(ص) الهام میگیریم که فرمود: خیر دنیا و آخرت را برای شما آورده ام.
رئیس دیوان وقف شیعی عراق در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ما نیازمند این هستیم که گفتمان اسلامی ما فرصت را از افراطیون و منحرفان و ترور و خونریزی بگیرد. ما نیازمند دوری از تکفیر و بی احترامی به نظرات دیگران هستیم و در این شرایط باید همگی به گفتمان اسلامی به عنوان راه حل اصیل وحدت امت متمسک شده و یکپارچه و یکدل در برابر فتنه گران بایستیم و بگوییم شیعه و سنی و عرب و کرد و سایر طوایف با هم برادر هستند و ما همگی همچون یک پیکر هستیم. پس خداوندا برکات خود را بر عراق و مردم آن فرو فرست و شهدای ما را بیامرز و گناهان ما را ببخش که تو شنوا و اجابتگری.
لازم به ذکر است که این روزها عراق شاهد تنش های امنیتی و حملات انفجاری به شهروندان توسط خودروهای بمب گذاری شده و عملیات سازماندهی شده، ترور شخصیت های امنیتی و ربودن آنها میباشد. نوری مالکی پس از وقوع این انفجارها تغییراتی در صفوف فرماندهان و افسران رده بالای امنیتی ایجاد کرده است.
مالکی یکشنبه گذشته در سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره تکرار حمله به مساجد و نمازگزاران برخی مناطق عراق، خواستار برپایی نماز یکپارچه میان شیعه و سنی شد تا این پیام را به همگان برساند که شیعه و سنی با هم متحد هستند. چرا که نماز یکپارچه واقعی باید بتواند تمام مسلمانان را با تمام طوایف در یک مسجد جمع کند و من خواستار برپایی چنین نماز یکپارچه ای در یکی از مساجد بغداد به صورت دائمی هستم.
با افزایش تنش های سیاسی، بغداد و تعدادی از استان ها از روز چهار شنبه 25 اردیبهشت شاهد یک سلسله انفجار خودروهای بمب گذاری شده و بسته های انفجاری بوده که از خشونت بار ترین ماه های عراق بود و منجر به کشته و زخمی شدن ده ها نفر شد که اکثر آنها از شهروندان عادی بوده اند.
روز جمعه شهر بغداد و شماری از استان های عراق شاهد حمله به مساجد و حسینیه ها بود که ده ها کشته و زخمی بر جای گذاشت. خشونت بار ترین این حملات در استان کرکوک اتفاق افتاد که حسینیه ها مورد حمله قرار گرفت و منجر به کشته و زخمی شدن 150 نفر شد. همچنین انفجار بمب در مسجد ساریه در بعقوبه پس از نماز جمعه هفته گذشته منجر به کشته و زخمی شدن بیش از صد نفر از نمازگزاران شد. شهر حله نیز شاهد انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در نزدیک یک مسجد و یک حسینیه بود که منجر به کشته و زخمی شدن 90 نفر شد که بیشتر آنها از نمازگزاران بودند.