به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام سهرابی یکی از اعضای ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و دفتر آیتالله العظمی سیستانی در این دوره آموزشی گفت: روایات متعدد و متفاوتی درباره نجوم وارد شده است که بررسی آنها به این نتیجه میرسیم پیش گویی و تفأل زدن با ستارگان حرام است.
وی افزود: ائمه اطهار (ع) فرمودهاند "به جز ما و طایفهای اندک، کسی از واقعیت نجوم خبر ندارد".
حجتالاسلام سهرابی در ادامه به بیان ویژگی حرکت زمین و ماه پرداخت و گفت: حرکت وضعی و رجعی زمین خلاف عقربه ساعت و همسو با حرکت طواف در خانه خداست.
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: مدار حرکت ماه به دور زمین دایرهای شکل نبوده و بیضوی است، لذا در طول یک ماه قمری فاصله آن باز مین در حال تغییر است.
حجتالاسلام سهرابی تصریح کرد: ممکن است 3 ماه پشت سر هم ماه 29 روز یا 30 روز باشد به همین دلیل در روایات ازی جدول یا همان تقویم قراردادی هجری نهی شده است.
وی، سپس به مولفههای رویتپذیری هلال اشاره کرد و افزود: هر چقدر مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید بیشتر باشد، احتمال رویت بیشتر است.
این کارشناس استهلال ادامه داد: هر قدر فاصله ماه و خورشید بیشتر باشد، نور بیشتری از ماه به زمین میرسد و طبق رصدهای صورت گرفته در صد سال اخیر اگر فاصله کمتر از 7 درجه باشد، امکان رویت هلال حتی با دوربین نیست.
وی افزود: هر قدر به سمت غرب برویم و به استوا نیز نزدیکتر باشیم، احتمال رویت بیشتر خواهد بود.
حجتالاسلام سهرابی در پایان به برخی مبانی فقهی رویت هلال اشاره کرد و گفت: همافقبودن، رصد با ابزار و رویت در روز از جمله مباحثی است که در فقه مطرح میشود.
در پایان این دوره 6 جلسهای، حاضران با برخی اصول رصد آسمان به صورت عملی آشنا شدند.
انتهای پیام20/313
نظر شما