به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی، امروز پنجشنبه 9خرداد در پانزدهمین اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم، در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با اشاره به برگزاری پیش نشست های این اجلاسیه، تصریح کرد: ارتقای علمی نظام آموزشی حوزهها نیازمند تقویت مولفههای گوناگون مانند ظرفیت آموزشی، برنامه آموزشی، متون، نظام ارزشیابی، پذیرش و مدارک علمی است، به همین منظور دبیرخانهای دائمی در معاونت آموزش تشکیل و سه کمیته در شورای گسترش راهاندازی شدند.
وی با بیان این که معاونتهای آموزش و تبلیغ در این سه کمیته هماهنگ با یکدیگر کار میکنند،تاکید کرد: تیم کارشناسی متشکل از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه هم در این کمیتهها حضور دارند.
* پذیرش 15 هزار و 570 طلبه در سال جدید
معاون آموزش حوزه های علمیه در ادامه با اشاره به این که سال گذشته 372 مدرسه اجازه پذیرش دریافت کردند، ابراز داشت: امسال هم 419 مدرسه مجوز پذیرش دارند و 15 هزار و 570 طلبه میتوانند وارد حوزههای علمیه شوند.
* افزایش 100 در صدی پذیرش رشتههای تخصصی
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی از افزایش 100 در صدی پذیرش رشتههای تخصصی خبر داد و عنوان کرد: امسال هشت استان پذیرای طلابی می باشند که مایل به ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی هستند.
وی با بیان این که توسعه مراکز تخصصی در دستور کار مدیریت حوزه قرار دارد، گفت: در بخش برنامه آموزشی حوزهها هم که جزو مطالبات اصلی مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید است، نتایج خوبی حاصل شده و برنامه آموزشی سطح یک حوزه تصویب شده است.
حجت الاسلام والمسلمین فرحانی، تفکیک برنامه بر اساس سطح علمی ورودیهای حوزه و ارائه سه برنامه متناسب، ایجاد مهارتهای اساسی در زمینه پژوهش، تدریس و تبلیغ، تقویت بنیه پژوهشی طلاب در طول برنامه و ارائه تحقیق پایان دوره، کاربردی شدن دروسی مانند بلاغت، صرف و نحو، افزایش دروس قرآنی، اضافه کردن ادعیه و زیارات در دروس و الزامی شدن همه دروس به صورت حضوری را از جمله مواد طرح آموزشی حوزه های علمیه برشمرد.
* تصویب برنامه سطح دو سفیران هدایت
معاون آموزش حوزه های علمیه همچنین از تصویب برنامه سطح دو سفیران هدایت در شورای عالی حوزه علمیه خبر داد و عنوان کرد: امکان انتقال طلاب از برنامههای کوتاه به بلندمدت و بالعکس هم در نظر گرفته شده و آسیبشناسی اقدامات گذشته نیز صورت گرفته است.
* برگزاری 300 جلسه کارشناسی
وی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب در سفر به قم تاکید فرمودند که اصلاح و تحول باید با نظر مراجع و بزرگان انجام شود، گفت: به همین دلیل تاکنون 300 جلسه کارشناسی در این زمینه برگزار شده و سرفصلهای ادبیات و منطق نهایی شدهاند و سایر دروس هم تا پایان سال نهایی میشوند تا بر این اساس سفارش متون جدید ارائه شود.
انتهای پیام/
نظر شما