به گزارش خبرگزاری حوزه در پی برخی انتقادات از جنبش حماس که به واسطه خبری مبنی بر سفر احتمالی خالد مشعل به ایران مطرح شد، اتحادیه بین المللی امت واحده طی بیانیهای ضمن تایید اختلاف دیدگاهها بین حماس و جمهوری اسلامی، بر ضرورت انصاف در نقدها تاکید نمود. متن کامل این بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم، "محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم"
هفته گذشته فضای رسانه ای کشور شاهد انتشار برخی مطالب ضد حرکت مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به بهانه خبر سفر احتمالی خالد مشعل رییس دفتر سیاسی این جنبش به تهران بود. بدیهی است نقد سیاستهای این حرکت با نگاه به شرایط منطقه، امری فی نفسه مطلوب است، لکن، آنچه باعث شده اتحادیه بین المللی امت واحده بر خود فرض بداند تا نسبت بدان واکنش نشان دهد، اتهامات بی پایه و اساسی است که به این حرکت در فضای رسانه ای کشور زده شده و کسی را بجز رژیم اشغال گر قدس و شیعیان ضد وحدت -که اساسا با هرگونه حرکت اسلامی سنی مخالف اند و از نظر ایشان سنی خوب، سنی سکولار است- منتفع نخواهد ساخت.
در نوک پیکان این اتهامات، همکاری حماس با گروه های معارض دولت سوریه در پی خروج دفتر سیاسی این حرکت از دمشق است. اتهامی که بارها و بارها از سوی مقامات این حرکت تکذیب شده و از دیگر سو نیز هیچ گونه سند و مدرکی دال بر این اتهام ارائه نشد. جنبش حماس البته نارضایتی خود را از آن چه توسط نظام حاکم در سوریه انجام می شود مخفی نداشته و به همین دلیل هم دفتر سیاسی خود را از دمشق خارج ساخت، لکن تاکید کرده که از هر گونه دخالت در امور این کشور نیز مبری است.
متاسفانه شاهد آنیم که برخی با این تفکر غلط که: "مخالفان نظام سوریه همگی ضد محور مقاومت هستند" حاضر نیستند حتی اختلاف دیدگاه تحلیلی بر سر مساله سوریه را پذیرا باشند و ثمره چند دهه تلاش مستمر در عرصه بین الملل را قربانی چنین نگاه های تنگ نظرانهای کنند؛ حال آنکه چنین تصوری از اساس اشتباه است همان گونه که تصور اینکه "تمامی مخالفین معارضه در سوریه، مدافعان رژیم بعث حاکم بر این کشور هستند" نیز تصوری باطل به شمار می رود. بنابراین گرچه موضع حرکت مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» با موضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع سوریه متفاوت و از نظر ما قابل نقد است اما نباید از یاد برد حرکت حماس اصلیترین جریان «تاثیرگذار» و «معتقد به مقاومت» در میان فلسطینیان است که کماکان سلاحش را بر زمین نگذاشته و در مقابل طرح استعماری «دو دولت» و «دو کشور» ایستاده است. حماس همان حرکتی است که در جریان جنگ 8 روزه غزه ـ که در بحبوحه ناآرامیهای سوریه و جبههبندیهای ضد ایرانی در فضای عربی رخ داد ـ رسماً از جمهوری اسلامی ایران سپاسگزاری کرد و بنرهای: "شکراً لایران" را برای نخستین بار در جای جای نوار غزه برافراشت. حماس همان حرکتی است که در سالگرد تاسیس خود، نه تنها از به رسمیت شناختن اسرائیل و مذاکرات تهوعآور صلح سخن نگفت، بلکه بار دیگر بر آزادی تمامی سرزمین های اشغالی از جمله قدس شریف، از طریق مقاومت، تاکید کرد.
* اهداف بلندمدت را فراموش نکنیم
علاوه بر این، چگونه میتوان گوش خویش را بر این همه تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب بر «بیداری اسلامی» و دمیده شدن بارقههای تمدن بزرگ اسلامی در پی این رخدادها بست و تمامی اهداف بلند مدتی را که جز در ایستادگی و اتحاد با جریانات اسلام گرای امت اسلامی محقق نمی شود به فراموشی سپرد و کسانی را دوست پنداشت که شالوده اندیشه شان را نظریات سوسیالیستی و ناسیونالیستی شکل می دهد؛ تنها به این بهانه که مواضعشان بر سر مساله سوریه چونان مواضع ماست؟ طرد جریانات اسلامگرای معتقد به مقاومت مسلحانه در برابر رژیم صهیونیستی و جایگزین کردن جایگاه ایشان با «ناصریستها» و «قومی عربیها» و «ناسیونالیست ها» اشتباهی راهبردی است که در بلندمدت ضایعه جبران ناپذیری بر وجهه جمهوری اسلامی ایران در میان امت اسلامی وارد خواهد ساخت.
بی شک مردم ستم دیده و مقاوم ایران مانند گذشته، همواره در کنار ملت مظلوم فلسطین و آرمان آن خواهند ایستاد لکن اتحادیه بین المللی امت واحده ضمن هشدار جدی نسبت به ایجاد خلل و گسست در صفوف مقاومت بواسطه چنین اقدماتی از سوی معدود رسانههای خبری، یک بار دیگر فرصت را غنیمت شمرده و ارباب رسانه را به از یاد نبردن مساله اول و اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین در بحبوحه رخدادهای منطقه، دعوت می کند؛ باشد که این نسل، شاهد آزادی قدس شریف از چنگال دشمن صهیونیستی باشد که: انهم یرونه بعیدا و نراه قریباً انشالله.
والسلام علیکم ورحمة الله و بركاته
نظر شما