به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید باقری، شب گذشته در نشست تخصصی جایگاه جهان اسلام و جمهوری اسلامی ایران در تحول هندسه قدرت جهانی که از سوی انجمن مطالعات سیاسی حوزه و با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی در قم برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای قدرت نرم ایران در عرصه جهانی و کمبود عرصه نظریه و نظریه پردازی در جهان اسلام، گفت: در شرایط فعلی، با کمبود نظریه و نظریهپردازی در عرصه سیاسی و اجتماعی، نهادی و اندیشگی روبرو هستیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه سیاسی با بیان این که در عرصه نظریهپردازی سیاسی و اجتماعی و نهادی، فاصله عمدهای با تجریبات جهانی نداریم، ابراز داشت: بیشترین و اساسیترین تفاوتی که در نظریهپردازی اسلامی و جهانی وجود دارد، عرصه اندیشگی است.
وی با بیان این که با مراجعه به متون دینی که مهمترین آنها قرآن است، میتوان به عناصر قدرت نرم در حوزه اندیشگی دست یافت، ادامه داد: قرآن کریم درباره ایمان، معنویت، دانایی، علم و دادهها و اطلاعات در حوزه سیاسی و فرهنگی، آموزههای بالایی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سید باقری اضافه کرد: در حوزه اندیشگی، اصلیترین مؤلفه قدرت، از زور و ثروت به سمت علم و اطلاعات حرکت میکند؛ به این معنی که دنیای امروز دنیای علم، دانایی و اطلاعات است، قرآن کریم نیز به نقش علم و اندیشه تأکید دارد.
وی، استدلال سیاسی را از دیگر مؤلفههای مورد تأکید قرآن درعرصه قدرت معرفی کرد و گفت: قرآن به ما میآموزد که حتی تمایل و گرایش به ستمگران، ما را به نابودی میرساند.
عضو هیئت مدیره انجمن مطالعات سیاسی حوزه در تبیین دیگر مؤلفههای قدرت بر اساس قرآن، به نقش رهبری، ایمان و روحیه معنوی اشاره کرد و ادامه داد: عامل دیگر قدرت معنوی که در قرآن بر آن تأکید شده است، اتحاد و وحدت است.
این کارشناس مسائل سیاسی، قدرت هوشمند را از دیگر مؤلفههای قدرت برشمرد و بیان داشت: در این مؤلفه قدرت، نوعی انتخاب بر اساس عقلانیت و فعالیت به وجود میآورد؛ البته عقلانیت در عرصه فعالیت دارای انعطافپذیری میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین سید باقری با بیان این که برای رسیدن به قدرت معنوی در عرصه جهانی نیازمند درک توانمندیها و قابلیتهای خودی و رقیب هستیم، یادآور شد: برای موفقیت در این عرصه، نیازمند اطلاعات درست و دقیق، ارزیابی توانمندیها و بازی عقلانی بازیگرانی که قدرت هوشمند دارند، هستیم.
وی افزود: از دیگر نیازها در این عرصه انتخاب صحیح ابزارهای ممکن برای اعمال قدرت، تکمیل منطقی ظرفیت قدرت سخت و نرم، ارزیابی دقیق دستاوردهای این قدرت برای رسیدن به اهداف و رهبری هوشمند میباشد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به توجه خاص قدرتهای جهانی در استفاده از این نوع قدرت، اظهار داشت: قدرتهای جهانی امروزه به نحو کلیدی از این نوع قدرت استفاده میکنند.
وی با اشاره به ماهیت اسلام ناب و تفکر شیعه در استفاده از قدرت، تصریح کرد: عقلانیت تفکر شیعی و انعطاف فرهنگ شیعه، هماهنگی میان مردم و حکومت و نیز توانمندیهای ایران و تأثیرگذاری آن در جهان، به ما کمک میکند که در عرصه جهانی حرف برای گفتن داشته باشیم.
انتهای پیام// 15/ 313
نظر شما