خبرگزاری حوزه/ پایگاه اطلاع رسانی کتابشناسی شیعه با عنوان «الأثر» یکی از سایتهای موفق در حوزه دین و مذهب است که با ارایه مجموعه مطالب و محصولات فکری و اندیشگی ارزشمند به منظور ارتباط و تبادل اطلاعات با مراکز علمی و فرهنگی، پژوهشگران و علاقه مندان راه اندازی شده و در این مسیر تلاش کرده است بار پژوهشگری و رویکرد علمی را سرلوحه کار خویش قرار دهد.
این سایت اینترنتی از سوی موسسه کتابشناسی شیعه و با هدف شناسایی و معرفی دقیق متقن و علمی و همه جانبه میراث مکتوب شیعه و نیز پدید آورند گان آنها که بهترین معرف مکتب اهل بیت ، علیهم السلام ، هستند راه اندازی شده است.
*پایگاهی که در سال ۱۳۸۵ پدید آمد
در این پایگاه دینی، مجموعه مطالب و محصولات اندیشه و فرهنگ شیعی در قالبها و بخشهای متنوعی از جمله اخبار، مقالات، پژوهشها، و منشورات که جزء قسمتهای اصلی این سایت دینی هستند به مخاطبان عرضه می گردد.
در بخش اخبار می توان اخبار فرهنگی، تازه های کتاب و اخبار موسسه را پی گرفت.
در بخش مقالات، شخصیت شناسی، اسناد تاریخی، بایسته های پژوهشی، تجربه ها، معصومان، نقد و معرفی کتاب، نسخه شناسی و کتابشناسی و نکتها از جمله سرفصلهای این قسمت است.
در بخش پژوهشها، دانشنامه آثار شیعی، بزرگان شیعه، اجازات شیعه، امل الآمل، اعیان الشیعه، مجموعه مقالات و یادنامه ها، سرگذشتنامه ها و فهارس از جمله سرفصلهای این بخشند.
در بخش منشورات هم می توان به آثاری همچون فهرست مخطوطات آیة الله الخادمی الاصفهانی اثر سیّد محمّد حسینی لَرگانی، سرگذشت آية الله حاج ميرزا ابوالحسن انگجى (م ۱۳۵۷ ق) + گفتارى از آية الله سبحانى، سرگذشت آيةالله حاج ميرزا ابوالحسن انگجى (م ۱۳۵۷ ق)، محمّد الوانساز خوئى،الروضة البهیة فی الاجازة الشفیعیة، کتابشناسی توصیفی مکتب تفکیک اثر عباسعلی مردی و دیگر منشورات شیعی که در این حوزه گردآوری و به مخاطبان علاقمند شیعی عرضه شده اشاره نمود.
*عناوین مهم
با ورود به صفحه این سایت دینی و فکری می توان تازه هایی از نوشتارها و مقالات و سایر محصولات قلمی این سایت را در قالبهای متنوع و مختلفی که اشاره کردیم مطالعه و مشاهده نمود.
عناوینی همچون کتابشناسی توصیفی مکتب تفکیک، هادی ربانی با مقدمۀ استاد محمدرضا حکیمی، حدائق الشریعة فی تراجم علماء الشیعة یا بقایا الاطیاب فی تتمة الکنی و الالقاب، یادداشتی دربارۀ خاندان سید محمد مجاهد، سه فقیه در آیینۀ سه همایش و دو مجموعه مقالات،
فهرس مخطوطات آیة الله الخادمی الاصفهانی، فوائدی از مجمع الفوائد، کتابشناسی سلمان فارسی، کتابشناسی حضرت رقیه و دیگر مقالات پژوهش محور و عالمانه ای که می توان در بخشهای مختلف این رسانه شیعی به دست آورد.
*تبارشناسی عالمان شیعه
اما یکی از مهم ترین و موثرترین اقدامات شایان توجه مؤسّسه کتاب شناسی شیعه که در مسیر احیاء ترجمان بزرگان شیعه صورت گرفته و نقش خوبی هم در بازآفرینی و فراوری گنجینه های فکری عالم تشیع داشته است و از زمره فعالیتهای جامع و عمیق این مؤسّسه به شمار می رود، فهرست کردن و معرفی کتاب و کتابخانه هایی است که تراث شیعه محسوب میشوند.
از جمله و به عنوان نمونه ای از این اقدام ارزشمند این موسسه فعال در حوزه مبانی و معارف شیعی می توان اقدام به تدوین و نشر مخطوطات خاندان بحرالعلوم را یادآوری کرد که این مهم با استقبال بیوت و تبار علمی عالمان روشن اندیش و مبرز و فهیم شیعه همراه شد و در پی آن خانواده مرحوم آیة الله خادمی اقدام به فراهم آوردن فهرست مخطوطات کتابخانه شخصی آیة الله خادمی نمودند و با همکاری مؤسّسه کتاب شناسی شیعه این فهرست آماده گردید.
همین اتفاق درباره دیگر تبارهای علمی و خاندان فکری شیعی و بزرگان معراف مکتب حقه جعفری نیز از سوی این موسسه صورت پذیرفته و به نتایج درخور و شایسته توجهی نیز نایل آمده است.
پایگاه اطلاع رسانی «کتابشناسی شیعه» موسسه کتابشناسی شیعه به آدرس
www.al-athar.ir برای علاقمندان معارف شیعی و عالمان برجسته این مکتب حقه، قابل دسترسی است.
نظر شما