به گزارش خبرگزاری حوزه، مفتی رومانی عصر امروز(چهارشنبه) در نشست وحدت علمای جهان اسلام که در مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن مبنی بر ضرورت وحدت اسلامی، تمسک به آیات قرآن را ضروری خواند و ابراز داشت: اگر به آیات قرآن تمسک کنیم، خدای متعال قدرت بالایی به ما اعطا می کند.
وی تمسک به آیات قرآن را نیازمند اخلاص دانست و بیان داشت: اخلاص منجر به تقویت باورها و اعتقادات مان می شود.
مفتی رومانی با اشاره به تاکیدات پیامبر گرامی اسلام بر ترویج محبت و صمیمیت بین مسلمانان اظهار داشت: ما باید این صمیمیت را در رفتارهای خودمان به منصه ظهور برسانیم و اگر گام های نخست در این زمینه را برداریم، راه برای افزایش محبت و وحدت بین مسلمانان باز شده و این روحیه، روز به روز تقویت خواهد شد.
* صحنه گردان اختلاف بین مسلمانان، غیرمسلمانان هستند
وی با ابراز تاسف از برخی اختلافات بین مسلمانان در نقاط مختلف جهان گفت: با کمی دقت متوجه می شویم که صحنه گردان اختلاف میان مسلمانان، غیرمسلمانان هستند و آنها برای تفرقه در امت اسلامی برنامه دارند؛ ما نباید اجازه دهیم که دیگران برای ما برنامه ریزی کنند.
شیخ یوسف مراد ادامه داد: ما همیشه از پیامبر سخن می گوییم اما نسبت به سیره آن حضرت که بر محبت و اتحاد بین مسلمانان تاکید داشتند، بی توجهی می کنیم و علت مشکلات جامعه اسلامی، همین بی توجهی هاست.
وی با بیان اینکه او و هیات 25 نفره از روحانیون رومانی با علاقه و اشتیاق به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده اند گفت: با آمدن مان به ایران ثابت کردیم که نه تنها در مرحله گفتار که در مرحله رفتار نیز به وحدت اسلامی اعتقاد داریم و برآن پافشاری می کنیم.
مفتی رومانی به نمایش گذاشتن اخوت اسلامی در جوامع اسلامی را ضروری خواند و تاکید کرد: ما هیچگاه در مسابقه ی نزاع بین شیعه و سنی حاضر نمی شویم زیرا همه ما برادریم و باید در کنار هم باشیم نه در برابر هم.
* اقدامات مخربانه وهابیت در منطقه بالکان
وی همچنین به اقدامات مخربانه و تفرقه افکنانه وهابیت در سطح منطقه و جهان اشاره و تصریح کرد: متاسفانه آنها در منطقه بالکان نیز به تفرقه انگیزی بین مسلمانان مشغولند و در جلسات علمای بالکان که هر شش ماه یکبار برگزار می شود، این موضوع را رسیدگی و نسبت به فعالیت آنها ابراز نگرانی می کنیم.
شیخ یوسف مراد خاطر نشان کرد: علیرغم تمام اقداماتی که برای تفرقه در امت اسلامی صورت می گیرد، اگر ما مسلمانان اعم از شیعه و سنی متحد باشیم، وهابی ها هیچ کاری نمی توانند بکنند.
* نگاهی به وضعیت مسلمانان رومانی
وی در بخش دیگری از این نشست به وضعیت مسلمانان رومانی اشاره کرد و گفت: از جمعیت 21 میلیون نفری رومانی، 70 هزار نفر مسلمان حضور دارد که بیشترشان حنفی مذهب اند. اگرچه از نظر جمعیت، کم تعداد هستیم اما آنجا فضای احترام میان مسلمانان و حتی با غیرمسلمانان برقرار است و ما نحوه ی تعامل با غیرمسلمانان را از پیامبر رحمت آموخته ایم.
مفتی رومانی به پیشینه اسلام در رومانی اشاره کرد و گفت: اسلام از سوی یک مسلمان بکتاشی که علوی بود به رومانی آورده شده است و مسلمانان همواره داراری نشاط دینی در این سرزمین بوده اند و حتی در زمان حاکمیت کمونیست ها بر این کشور نیز مسلمانان رومانی فعال بوده اند.
وی ادامه داد: برخی کشورهای اروپایی محدودیت هایی را علیه مسلمانان به کار گرفته اند اما در رومانی اینگونه نیست و اذان از ماذنه ها پخش می شود و آموزش اسلامی ویژه مسلمانان در مدارس برقرار است.
نظر شما