شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت‌الاسلام علی دوست

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،گفت : طلاب و فضلا باید تلاش خود رادرراه کسب علم افزون کنند و توجه داشته باشند که هیچ گاه هیچ دانشی در هر زمینه ای به پایان نخواهد رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اهواز، حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علی دوست، در همایش جلوه هایی از سیره عملی و علمی خاتم الفقهاء و المجتهدین، شیخ اعظم انصاری، با بیان این که تکریم و تعظیم شخصیت های والایی همچون شیخ اعظم انصاری، تکریم دانش و پژوهش است، گفت: تکریم علم، فلسفه چنین نشست ها و همایش هایی است.

وی با اشاره به جایگاه شیخ اعظم انصاری در فقه شیعه تصریح کرد: شیخ اعظم انصاری در زمان خود بر قله فقاهت ایستاده بود و در فقه سیاسی او را می توان صاحب سبک دانست.

این استاد حوزه علمیه، با بیان این که در هیچ برهه ای از زمان همانند امروز برای حوزه و دانشگاه امکانات تحصیل و تلمذ علم فراهم نبوده است، گفت: بنده از همه مشکلات در عرصه تحصیلات حوزوی و دانشگاهی آگاه هستم، اما با این وجود نیز در تاریخ همانند برهه کنونی امکانات تحصیل علم فراهم نبوده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، کتاب مکاسب شیخ اعظم انصاری را از پدیده های بشری دانست و افزود: طلاب و فضلا باید تلاش خود را کسب علم افزون کنند و به این نکته توجه داشته باشند که هیچ گاه هیچ دانشی در هر زمینه ای به پایان نخواهد رسید.

وی با بیان این که روزانه سؤالات و پرسش هایی از سوی قضات دادگاه های سراسر کشور به حوزه قم ارسال می شود، اظهار داشت: طراحان این سؤالات نسبت به نبود جواب سؤالات قضایی خود در فقه اعتراض می کنند اما با کمی تأمل جواب سؤالات آن ها در منابع فقهی پیدا می شود.

*فقه شیعه همانند شمش های طلا

حجت الاسلام و المسلمین علی دوست فقه شیعه را همانند شمش های طلا دانست و افزود: برای استفاده از این شمش هاس طلا باید بر روی آن ها کار صورت گیرد تا مورد استقاده قرار گیرند.

حجت الاسلام و المسلمین علی دوست با بیان این که فقاهت شیخ اعظم انصاری بدون تغییر، پاسخگوی حوادث است، گفت: زمانی که از فقاهت صحبت می شود منظور،عملیات استنباط احکام است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان این که باید تلاش کرد تا فقه و فقاهت شیخ اعظم را بفهمیم،اظهار داشت: فقه شیخ اعظم انصاری، نماینده ی فقاهت شیعه تا زمان خود، یعنی پایان عمر شیخ است.

* تمدن اسلامی مرهون دانش فقه است

وی با بیان این که فقه از جمله دانش هایی بوده که همیشه در قله قرار گرفته و استعداد های بسیاری خرج آن شدند، گفت: تمدن اسلامی را می توان برگرفته از دانش فقه دانست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دانش را تمامی ناپذیر دانست و تصریح کرد: هیچ گاه هیچ دانشی به پایان نمی رسد و این تنها مخصوص علوم حوزوی نیست.

وی تصور این که شیخ اعظم ما را کفایت می کند نادرست دانست و افزود: این که فقه شیخ ،ما را کفایت می کند درست نیست اما می توان گفت فقاهت شیخ اعظم یعنی فرآیند استنباط احکام ما را کفایت می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود، با بیان این که باید اجتهاد در اجتهاد کرد و منابع جدید را وارد فقه کرد، گفت: اجتهاد ما نیاز به ترمیم و تکمیل دارد و فقه شیعه پاسخگوی همه مسائل است.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha