دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 335348
۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۹
مقدم قوچانی تهران

روحیه مدرک‌گرایی نباید در حوزه رواج یابد، با این کار قصد قربت کمتر می‌شود و مسیر خروج طلاب از حوزه فراهم می‌گردد.

 حجت‌الاسلام «سيدعلي مقدمقوچانی» استاد اخلاق حوزه علمیه نبی‌اکرم در گفت وگو با خبرگزاری حوزه با تأكيد بر اهميت علم و ضرورت علم آموزی اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام فرمودند «اول علم معرفه الجبار و آخر العلم تفويض امر اليه». سرآغاز علم، شناخت خداوند و سرانجام آن، واگذاری كارها به اوست.

استاد اخلاق حوزه علمیه نبي اكرم(ص) تهران انگيزه اصلي از ورود طلاب به حوزه هاي علميه را عشق و علاقه به علوم و عالمان ديني خواند و گفت: بنده نيز در كنار اين انگيزه اصلي، به دليل علاقه پدرم به علوم و عالمان ديني در سلك روحانيت در آمدم.

وی افزود: متأسفانه در زمان حاكميت رضاخان منحوس حوزه ها تعطيل شده و وضعيت نامناسبي داشتند؛ همچنان كه آن ملعون اقدامات ضد ديني ديگري مانند حذف حجاب و لباس روحانيت را نيز انجام داد.

حجت‌الاسلام مقدمقوچانی خاطرنشان کرد: در گذشته براي ورود به حوزه هاي علميه نياز به امتحان يا مصاحبه هايي به شكل امروزي نبود؛ و تنها شناختي نسبت به خانواده كفايت مي كرد؛ چنان كه بنده نيز به همين شكل وارد حوزه شدم.

این استاد اخلاق تصريح كرد: در زمان ما پس از اينكه طلبه شرح لمعتين را تمام مي كرد و امتحان مي داد تازه نامش براي دريافت شهريه ثبت مي شد؛ در حالي كه الآن در اين زمينه اوضاع مالي طلاب بهتر است.

وی ادامه داد: در گذشته طلاب به تدريج به دليل مشكلات مالي مجبور به ترك حوزه مي شدند چنان كه مثلاً در آغاز شروع درس بنده در حوزه 30 نفر حضور داشتند اما پس از گذشت زمان تنها دو نفر مانديم.

حجت‌الاسلام مقدمقوچانی تأكيد كرد: اين از نعمات جمهوري اسلامي است كه وضعيت طلاب علوم دینی نسبت به گذشته سامان بهتري پيدا كرده است و اين مصداق كلام امام علي(ع) است كه «اوصيكم بتقوي الله و نظم امركم».

استاد اخلاق حوزه علمیه نبي اكرم(ص) تهران افزود: در گذشته مردم و از جمله طلاب اهل قناعت بيشتري بودند چنان كه طلاب با كمترين وسايل و طعام زندگي مي گذراندند. مرحوم آيت الله حاج سيد حسين نجفي قوچاني صاحب كتب معروف سياحت شرق و سياحت غرب در این كتاب نوشته اند "نان هاي خشك را كه در كنار حجره بود خيس مي كرديم و مي خورديم و امكان تهيه غذايي غير از اين نبود".

وي با انتقاد از ترویج روحیه مدرک گرایی تصریح کرد: يكي از اموري كه امروزه در حوزه ها رايج است و مزايا و معايب خود را دارد، اعطاي مدرك تحصيلي به طلاب میباشد. چنان كه از سويي راه را براي يافتن كار و اشتغال براي طلبه هموارمي كند ولي از سوي ديگر قصد قربت كمتر شده است.

حجت‌الاسلام مقدمقوچانی در پایان گفت: در گذشته طلاب حتي الامكان ادامه تحصيل مي دادند ولي اكنون طلاب با اندك فشاري ترك تحصيل كرده و به سراغ كار مي رود.

35/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha