آیتالله ضیاءالدین نجفی تهرانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به شخصیت علمی برجسته آیتالله عطاردی قوچانی گفت: ایشان دارای تحقیقات چشمگیر در زمینههای مختلف علمی بودند؛ بطوری که آثار ایشان برای جامعه علمی دانشگاهی حوزوی قابل استفاده میباشد.
موسس حوزه علمیه نبی اکرم(ص) تهران افزود: آقای عطاردی در دوران عمرشان تلاش مجدانه علمیه داشتند و بهترین تعریف برای ایشان این است که بگوییم عالمی محقق، فقیهی فرهیخته و دانشمندی کوشا بودند.
وی آیتالله عطاردی را اسوه حسنه بسیار ارزشمندی برای جامعه روحانیت و دانشگاهیان خواند و خاطرنشان کرد: مسئله مسند نویسی کار بسیار مشکلی است که ایشان با تلاشهای فراوان به انجام آن مبادرت میورزیدند.
آیتالله نجفی تهرانی ادامه داد: برای مسندنویسی باید مدارک سخنان مختلف را تجمیع کرد که این خود نیاز به مطالعه هزاران صفحه و صدها منبع مختلف همراه با فیشبرداری دارد. مرحوم عطاردی عمر گرانبهای خود را در این زمینه قرار داده بودند.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه آثار آیتالله عطاردی برای حوزویان بسیار ماندگار خواهد بود گفت: ایشان مسافرتهای طولانی بسیار زیادی به مراکز علمی و کتابخانههای معتبر جهان از جمله مکه، مدینه، آلمان، هند و سایر کشورهای دیگر دنیا داشتند. شخصیت آیتالله عطاردی مصداق این حدیث است که «اذا مات الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لا یسدها شیء».
وی ادامه داد: ایشان حقیقتا مصداق این حدیث نیز هستند که هر گاه عالمی بمیرد تا چهل روز آسمان برای اون گریان است. در واقع مرحوم عطاردی چنان تلاشهای پیگیری در زمینههای مختلف علمی و تحقیقاتی داشتند که آسمان برای ایشان نه چهل بلکه همیشه گریان خواهد بود.
آیتالله نجفی تهرانی در ادامه به اشاره به شخصیتهای انقلابی آیتالله عطاردی گفت: ایشان در سالهای انقلاب همواره در کنار امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، حوزههای علمیه و مراجع عظام بودهاند و در حد توان وظیفه خود را در ارتباط به مسایل انقلاب انجام میدادند.
موسس حوزه علمیه نبی اکرم(ص) تهران با اشاره به این که آیتالله عطاردی(ره) الگوی مناسبی برای جامعه روحانیت است گفت: در دیدارهایی که با ایشان داشتم از سفرهای بسیارشان برای پیدا کردن مدارک علمی مختلف برای جمعآوری مسانید اهلبیت(ع) سخن میگفتند.
وی ادامه داد: جامعه روحانیت بویژه طلاب جوان باید سبک زندگی ایشان را که بسیار دلسوزانه با یک ردا و قبا به کشورهای متعدد خارجی رفته و سختیهای سفر را تحمل میکرده است مورد مطالعه قرار دهند.
آیتالله نجفی تهرانی در پایان ضایعه درگذشت این استاد اخلاق را به محضرت حضرت بقیةالله الاعظم، مقام معظم رهبری، مراجع عظام، حوزههای علمیه، علاقمندان، شاگردان و خانواده ایشان تسلیت گفته و از درگاه الهی برای ایشان مغفرت و علو درجات را مسئلت کرد.
35/313