شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 336103
۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳
حوزه خواهران

مدیر اجرایی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران از پایان یافتن تالیف بخش دوم فرهنگ‌نامه جامع الفبایی موضوعی فاطمی به قلم سیدحسین اسحاقی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، احمد شایانفر با بیان اینکه بخش دوم این اثر دربردارنده 10 محور و بیش از 2هزار صفحه است، افزود: محورهای عمده این بخش شامل گنجینه رفتار، خطبه‌ها، ادعیه و زیارات، فاطمه(س) از منظر دیگران، مکانت و منزلت حضرت زهرا(س)، سیمای فاطمه(س) در اشعار عربی و فارسی و جلوه‌هایی از اشعار، مدایح و مراثی می‌شود که با رویکرد تحلیلی به خطبه فدکیه، خطبه عیادت، جریان‌شناسی فدک و سقیفه با تاکید بر اصول و راهبردهای سیاسی حضرت زهرا(س) نگارش یافته است.

وی بخش اول این مجموعه که با عنوان «منظومه رفتار» پیش از این کار تالیف آن به پایان رسیده است را نیز شامل سیره و زندگی حضرت زهرا (س) برشمرد و اظهار داشت: این بخش در 4هزار صفحه در 21 محور و موضوع شامل تولد و حیات زمینی، صفات و شخصیت، آیات و روایات، مناقب و فضایل معنوی، ازدواج و سیره خانوادگی، سیره اعتقادی، اخلاقی، تربیتی، عبادی، قرآنی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و اقتصادی، اذکار و تسبیحات، وصایا و توصیه‌ها و شهادت و حیات آسمانی ساماندهی شده است. در این بخش تمرکز کامل بر سیره و رفتار فاطمی صورت گرفته و در مداخل مختلف سعی بر معاصرسازی آموزه‌ها بوده است.

مدیر اجرایی مرکز نشر هاجر ویژگی این فرهنگ‌نامه را در مقایسه با آثار مشابه در نظام‌بندی الفبایی- مدخلی، تمرکز محتوای همه مجلدات بر روی سیره و سخن فاطمه زهرا(س) و نوع نگاه و دریافت از سیره­ها و سخنان آن حضرت دانست.

وی یادآور شد: فرهنگ‌نامه فاطمی به دو شکل موضوعی و الفبایی ساماندهی شده است، برای محققان، معلمان، مدرسان، مربیان، مبلغان و آحاد مردم قابل استفاده است و برای متون آموزشی منبع قابل اعتمادی است.

شایانفر ادامه داد: در این اثر بیش از هزار منبع از مولفان تشیع و تسنن مورد بهره‌برداری قرار گرفته و در انتهای فرهنگ‌نامه به صورت تفکیکی مشخص شده است. این اثر دارای نمایه‌های متفاوتی مانند آیات، روایات، شخصیت‌ها، اشعار، ابزار و وسائل است.

8 شهریور؛ آغاز مصاحبه داوطلبان ورود به سطح چهار حوزه‌های علمیه خواهران

مدیر پذیرش و سنجش حوزه‌های علمیه خواهران گفت: مصاحبه داوطلبان ورود به نخستین دوره سطح چهار (دکتری) حوزه‌های علمیه خواهران هشتم شهریور آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام محمد احمدی با بیان اینکه مصاحبه تمام داوطلبان راه‌یافته به این مرحله در شهر قم انجام می‌گیرد، اظهار داشت: نتایج آزمون کتبی داوطلبان ورود به مقطع سطح چهار حوزه‌های علمیه خواهران، پیش از این از طریق پایگاه paziresh.whc.ir اعلام شده است.

وی منابع مصاحبه را همان منابع تعیین شده برای آزمون ذکر کرد و ادامه داد: مصاحبه مقطع سطح چهار حوزه‌های علمیه خواهران، مصاحبه‌ای علمی است.

مدیر پذیرش و سنجش حوزه‌های علمیه خواهران اظهار داشت: نخستین دوره مقطع سطح چهار حوزه‌های علمیه خواهران در پنج واحد حوزوی در سه شهر تهران، قم و اصفهان و در رشته‌ فقه و اصول با گرایش فقه خانواده و رشته تفسیر و علوم قرآنی با گرایش تفسیر تطبیقی اجرا خواهد شد.

بر اساس اعلام روابط عمومی حوزه خواهران، حجت‌الاسلام احمدی با بیان اینکه زمان تحصیل در این مقطع حداقل هشت و حداکثر 12 نیمسال تعیین شده است، تصریح کرد: دروس پایه و تخصصی به ارزش 60 واحد و رساله علمی به ارزش 20 واحد، عناوین کلی درسی مقطع سطح چهار را تشکیل می‌دهند.

شایانفر،احمدی، آغاز مصاحبه، فرهنگ‌نامه فاطمی، حوزه خواهران

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha