سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
قرائتی

حوزه/ رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این که الگوهای مدیریتی حضرت زینب سلام الله علیها باید در دانشگاه ها تدریس شود گفت: باید زیربنای روضه را از نظر قرآن مستحکم کنیم که پاسخی برای وهابیت است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»؛ حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی صبح امروز در گردهمایی مداحان اهل بیت علیهم السلام که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، درباره ضروری برگزاری مجالس عزاداری و سوگواری بر اساس آیات قرآن سخن گفت.

وی در پاسخ به وهابیت که عزاداری را بدعت می دانند، تصریح کرد: نخستین کسی که روضه خواند، خداوند بود که در قرآن بیان داشته است که « بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ »؛ این در حالی است که دخترانی که زنده به گور می شدند، از فرزندان کافران بودند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور همچنین به ماجرای اصحاب اخدود در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: ما باید زیربنای روضه را از نظر قرآن مستحکم کنیم که پاسخی برای وهابیت است.

وی ادامه داد: تاریخ نیز نشان داده است که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله برای حمزه سید الشهدا و امیرالمؤمنین(ع) گریه کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این که امام حسین علیه السلام در روز عاشورا از همه چیز غیر از دین خدا دل کند، افزود: خداوند به نبی مکرم اسلام می گوید که ماجرای حضرت ابراهیم علیه السلام را برای مردم ذکر کن، پیامبری که در راه خدا از  کودک خود گذشت. در چنین شرایطی  ما باید ماجرای امام حسین علیه السلام را که از همه چیز خود گذشت، ذکر کنیم.

وی به نقش امام حسین علیه السلام در جذب قلوب به سمت خدا اشاره کرد و گفت: حرکت امام حسین علیه السلام تفسیر آیات قرآن کریم است؛ از این روست که بسیاری از افراد حتی با دین های دیگر مجذوب این امام همام می شوند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه در توصیه به مداحان اهل بیت علیهم السلام تصریح کرد: مداحان پیش از آنکه ذکر مصیبت کنند، باید به تبیین نکات قرآنی و دستورات دینی در میان مردم بپردازند و مجالس را به روایات معصومین علیهم السلام متبرک سازند.

عزاداری بهترین ابزار وحدت در جامعه

وی عزاداری امام حسین علیه السلام را بهترین ابراز برای وحدت مردم معرفی کرد و گفت: در فرصتی که در مجالس امام حسین علیه السلام وجود دارد، باید تمامی نکات دینی در اختیار مردم قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی کربلا را جلوه گاه اخلاص الهی و ولایت معرفی کرد و گفت: در واقعه کربلا بالاترین هدف، رضای الهی که حمایت از ولایت بود.

وی خاطرنشان کرد: در مجالس امام حسین علیه السلام، برای گریاندن مردم نیازی نیست هر عبارتی را بر زبان بیاوریم؛ بزرگی و کوچکی مجلس نیز نباید تأثیری بر روضه خوانی مداحان داشته باشد؛ چه بسا مجالسی کوچک مورد قبول امام حسین علیه السلام قرار گیرد و مجالس بزرگ مورد قبول واقع نشود.

الگوهای مدیریتی حضرت زینب (س)در دانشگاه ها تدریس شود

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به نقش مدیریتی حضرت زینب سلام الله علیهادر واقعه عاشورا و اسارت بعد از آن، گفت: این بانوی بزرگ اسلام کسی بود که بحرانی ترین شرایط را مدیریت کرد؛ الگوهای مدیریتی حضرت زینب سلام الله علیها باید در دانشگاه ها تدریس شود.

وی با بیان این که در عزاداری ها باید مراقب باشیم عزاداری ما برای دیگران مزاحمتی نداشته باشد، تصریح کرد: انتخاب زمان مناسب برای عزاداری و استفاده از صوت مناسب از  ایجاد مزاحمت برای دیگران جلوگیری می کند.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در پایان افزود: باید کلاس هایی برای مداحان گذاشته شود تا به این روش آموزه های ناب اسلامی در میان اقشار مختلف مردم منشتر شود و مطالبی که در منابر و هیئت های عزادرای مطرح می شود، پربارتر شود.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha