به گزارش خبرگزاری «حوزه» از یزد، دکتر علی لاریجانی، صبح امروز، در گردهمایی "پرچمداران نهضت حسینی" که با حضور ائمه جمعه، طلاب و روحانیون، در مسجد حظیره یزد، گفت: برای فرهنگ دینی باید ساز و کارهای روشنی داشت و سرافرازی ملت به دلیل حب اهل بیت(ع) است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همان طور که ما در زمینههای مختلف، گسترش ایجاد میکنیم، باید با برنامه ریزی دقیق ساز و کار تربیت افراد اسلام شناس را نیز فراهم کنیم.
وی ادامه داد: این که حوزههای علمیه دولتی نشوند، حرف کاملا صحیحی است و برای آزادی گفتار باید آنها مستقل باشند و دولتها هم باید به گسترش حوزههای علمیه کمک کنند.
دکتر لاریجانی تصریح کرد: طی سالهای اخیر ما در مجلس همواره برای توسعه زیرساخت های حوزههای علمیه بودجههای مناسبی را در نظر گرفتیم، اما اکنون به دلیل برخی مشکلات، منابع مالی کم شده که امیدواریم در سالهای آینده باز هم شاهد افزایش این بودجه باشیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه، در رابطه با شرایط ایران و نقشی که در مسائل منطقهای دارد، بیان کرد: تحریم و اقتصاد میتوانند مجزا باشند، اما بر روی هم تاثیر میگذارند و بخشی از مشاجراتی که در صحنه بین المللی داریم، بر اقتصاد تاثیر گذاشته؛ البته خیلی از مشکلات هم مدیریتی بوده و نیاز است که ساز و کار بهتری را در دستور کار قرار دهیم.
*اقتصاد ایران از وابستگی به نفت رنج می برد
وی با بیان این که وضعیت اقتصادی کشور از چند مسئله رنج میبرد، گفت: یکی از این مسائل وابستگی بودجه به نفت است. اتکاء بودجه به نفت اکنون بیش از سالهای قبل بوده که دلیل آن افزایش استخدام و نیاز بیشتر به بودجههای جاری است و منابعی برای بودجههای عمرانی باقی نمیماند.
رئیس نهاد قانونگذاری با انتقاد از پایین بودن بهرهوری در اقتصاد، گفت: اکنون بخشهای اعظم اقتصاد دولتی هستند در صورتی که اجرای سیاستهای اصل 44 به افزایش بهرهوری میانجامد.
*کلنگ زدن بدون پیش بینی بودجه!
لاریجانی تصریح کرد: مشکل دیگر این که تصور میکنیم تمام پروژههای عمرانی را باید دولت تکمیل کند؛ ما کلنگ زیاد میزنیم، اما بودجه متناسب آن را در نظر نمیگیریم که همین موضوع به فرسودگی ساختمانها میانجامد.
وی ادامه داد: اکنون 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلید زده شده، در حالی که کل بودجه عمرانی طی یک سال 20 هزار میلیارد تومان است و حداقل 30 سال زمان برای تکمیل همین پروژهها نیاز است.
*مشکل ما تحریم نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با نقش تحریم در اقتصاد کشور، گفت: قبل از تحریم هم شرایط همین بود و مشکل ما تحریم نیست، بلکه مکانیزم باید تغییر و شاهد وجود بخش خصوصی باشیم. برای تکمیل این پروژهها میتوان با ابزارهای تشویقی شاهد حضور پررنگ بخش خصوصی بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با مسائل مربوط به مذاکرات هستهای به غرب، خاطرنشان ساخت: اکنون زمان درست تصمیم گرفتن است و میتوان در بسیاری از زمینهها به توافق دست پیدا کرد، اما طرف مقابل نباید نگاه بقالی به مذاکرات داشته باشد.
*دو راه پیش روی غرب
رئیس قوه مقننه ادامه داد: غرب باید یکی از دو راه موجود را انتخاب کند؛ یا علاقمند است که ایران در چارچوب نظارتهای بین المللی، فناوری صلح آمیز هستهای را دنبال کند و دنبال ستیز با ایران نباشند، این راه هموار است با فتوای رهبر معظم انقلاب در تحریم تولید سلاح هستهای و کشتار جمعی هم برای آنها روشن است که ایران نمیتواند دنبال سلاح باشد. این فتوا ورای قانون است و حتی اگر قانون تغییر کند این فتوا تغییر نمیکند. این راه بهتر است و ما آن را تایید میکنیم که نظارتها در صحنه بینالملل انجام گیرد و ایران دانش صلح آمیز هستهای را داشته باشد و ورای آن هم نمیخواهیم برویم.
لاریجانی همچنین اظهار کرد: راه دیگر این است که ایران را پشیمان کنند و مذاکرات را با دستانداز مواجه کنند که این به نفع آنها هم نیست و ما هم از این راه استقبال نمیکنیم. اگر آنها به دنبال ایجاد فضای امن در منطقه هستند باید رفتارشان با ایران سنجیده باشد و ایران را به سمتی هل ندهند که مجبور شود رفتارش را تغییر دهد.
*پاسخ به یک سئوال
رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سئوال که فایده این که ایران تحت نظامات بینالمللی باشد، چیست؟ تصریح کرد: بارها در مجلس برای نمایندگان این سئوال پیش آمده که اگر همه نظامات بین المللی را انجام دهیم و باز هم آنها ما را تحریم کنند، فایده اش چیست؟ ما این راه را پسندیده نمیدانیم، اما کاری نکنید که ایران را به تغییر رفتار وادار کنید.
*غربی ها به دنبال فریبکاری نباشند
وی با بیان این که مذاکرات در حال پیشرفت است، اظهار کرد: این که مذاکرات تمدید شد، جزء مواردی بود که باید صورت میگرفت؛ زیرا ما نمیتوانیم چیز ناپختهای را بپذیریم، بلکه باید ابعاد موضوع از هر نظر برای طرفین روشن شود. آنها هم نباید به دنبال فریبکاری باشند؛ زیرا موضوع تا حد زیادی برای ایران روشن است و ایران این ورزیدگی را دارد که تشخیص دهد کجا باید چارچوب دقیقی برایش وضع کند. ما امیدواریم در ادامه مذاکرات مسیر روشنتر شود و مجبور باشیم راهکار نخست را اجرا کنیم.
* نگاه بقالی غرب به مذاکرات!
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که نگاهش به مذاکرات نگاه مثبتی است، اظهار کرد: فکر میکنم در خیلی از زمینهها میتوانیم به توافق دست پیدا کنیم البته آنها نباید نگاه بقالی به مذاکرات داشته باشند، زیرا این مذاکرات سنگینی است و نباید جنسش را در این ترازو قرار دهیم.
وی در ادامه به ظهور پدیده داعش در منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: شرایط منطقه ما از جنس تروریستهای داعش هنوز حالت قلیان دارد. نقشی که ایران در این زمینه داشته بسیار مسئولیت پذیرانه است. ما همیشه با جریانات تروریستی مخالف بودهایم و چه در عراق و چه در افغانستان با آن مبارزه کردهایم. در قضایای اخیر هم تنها ایران بود که جلوی این ماجرا ایستاد تا حداکثر چند بمباران اخیر کردند که تاثیر مهمی هم نداشت.
*برخی تنشهای داخلی از سر عقل نیست
لاریجانی با تاکید بر لزوم وجود همگرایی در کشور در حوزه مسائل اقتصادی، تصریح کرد: من برخی تنشهای سیاسی داخلی را از سر عقل نمیدانم، وقتی این شرایط بین المللی و این وضع اقتصادی را داریم، این سایشهای سیاسی داخلی عاقلانه نیست. انسان همیشه باید اولویتها را درنظر بگیرد. ما هم بیش از هر زمان دیگری احتیاج به رفاه در داخل داریم و نیاز داریم در درون روی مولفههای مهم برای شرایط کشور تفاهم کنیم.
انتهای پیام
نظر شما