حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه»، با بیان این که در گذشته علم عمدتاً از حوزههای علمیه منتشر میشد گفت: سابقاً بسیاری از علوم مشترک بود و دانشمندان با معارف دینی آشنا میشدند و علوم را گسترش میدادند.
وی گفت: در سدههای گذشته با شروع روشهای جدید، مسیر علوم در دانشگاه و حوزههای علم متمایز شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران با بیان این که اولین ثمره وحدت حوزه و دانشگاه تبادل اندیشه در علوم انسانی است گفت: اسلام در شاخه علوم انسانی دارای نظریاتی است که با نظریههای دانشمندان غربی متفاوت است و حوزه و دانشگاه میتوانند در خصوص نظریات علوم انسانی با هم تبادل نظر داشته باشند.
وی گفت: علوم انسانی جهت دار هستند و بر اساس علوم و مکاتبی که در آن هستند شکل میگیرند و نیازمند به تعامل وسیع در این بخش هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی گفت: دانشگاهی که با حوزه پیوند خورده باشد، علمش در خدمت رفاه و ارتقا زندگی مردم و تحقق آرمانها و اندیشههای متعالی است و کرامت انسانی را پیگیری میکند.
وی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در راستای تعالی و کرامت انسانها از اهداف بلند نظام است که باید برای رسیدن این هدف مهم تمام تلاش خود را انجام دهیم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: علمی که از مسیر متعالی، ارزشها و اخلاق جدا باشد در خدمت قدرتهای استکباری و در اختیار اهداف مادی صرف قرار میگیرد و با وحدت بین این دو نهاد میتوان به علم جهت الهی داد.
وی با بیان این که رمز وحدت حوزه و دانشگاه در این است که هر یک جایگاه دیگری را به رسمیت بشناسد گفت: نقش هر کدام در جای خود نباید انکار شود تا همگرایی بین ین دو نهاد ایجاد شود.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی با اشاره به نقش نخبگان در وحدت حوزه و دانشگاه گفت: نخبگان حوزه و دانشگاه رسالت عمیقی برای رسیدن به این هدف دارند و با برگزاری کرسیهای نظریه پردازی و نشستهای علمی و تخصصی در بخش علوم انسانی میتوانند این دو نهاد را به هم نزدیک کنند.
وی با اشاره به اینکه در علوم غیر انسانی نیز نیازمند رسیدن به همگرایی در روشها و گرایشها هستیم گفت: نخبگان وظیفه دارند که با اقدامات عملی این مهم را تحقق بخشند و صرفاً به نشستهای تشریفاتی اکتفا نکنند و تلاش کنند که این تعامل ایجاد شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران ادامه داد: باید این باور در دانشگاهیان ایجاد شود که این دو نهاد در کنار هم و با پیوند با هم میتوانند مشکلات اساسی را در بخشهای علمی حل کنند.
وی با اشاره به این که علم اگر از خاستگاه ارزشی و اخلاقی خود دور شود یقیناً برای جامعه آفت ساز و مشکل ساز خواهد بود گفت: آفتهایی که دانشمندان در دنیا ایجاد کردهاند بیشتر به خاطر عدم تعامل در این دو بخش است.
انتهای پیام
نظر شما