علی اکبر محمد زاده در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، درباره وضعیت اخلاقی جامعه فوتبالی کشور گفت: گرچه ورزش باید برابر و موازی با ارزش باشد، ولی متأسفانه این هماهنگی در حال حاضر وجود ندارد. امروزه در ورزش به ویژه در عرصه فوتبال که گردش مالی زیادی بین بازیکن و باشگاه ورزشی وجود دارد و شرایط سنی فوتبالیست ها به گونه ای است که هنوز به بلوغ شخصیتی نرسیده است، اخلاق ورزشی را در فضای نامناسبی قرار داده است.
وی با بیان این که شهرت زیاد و هواداران صدها هزار نفری، آسیب هایی را در پیش روی فوتبالیست ها قرار داده است، گفت: وظیفه ذاتی کمیته اخلاق، بر اساس قوانین و مقررات فیفا تنظیم شده است که به دنبال پیشگیری تخلف در عرصه اخلاق حرفه ای می باشد.
رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال که از مبلغان حوزه در عرصه بینالملل نیز میباشد با تأکید بر این که ما در این کمیته به دنبال مچ گیری نیستیم، تصریح کرد: فوتبالیست از خود ماست و ما او را با سرمایه بزرگ ملی تربیت کردیم که فوتبالیست حرفه ای شود و برای ما افتخار مادی و معنوی در جهان داشته باشد. ما مراقبیم که این ورزشکار به دلیل کم سن و سالی و کم تجربگی، دچار مشکل نشود یا بدخواهانی که به دنبال ضربه زدن به آنها هستند، آنها را دچار چالش نکنند.
وی خاطرنشان کرد: رسیدگی ما در مرحله نخست موجب تأدیب شخص خاطی و در ادامه درس عبرت برای دیگر ورزشکاران است تا چنین مشکلاتی مجدد دیده نشود.
*تفاوت اخلاق حرفهای با اخلاق فردی
محمد زاده با متفاوت دانستن اخلاق حرفه ای با اخلاق فردی و اجتماعی گفت: در عرصه اخلاق عام، مذهب، دین و عقیده مطرح است که انسان باید به آن اعتقاد داشته باشد، اما در اخلاق حرفه ای فوتبال، هرچند فیفا اعتقاد دارد هیچ فدراسیونی نباید نسبت به مسائل اخلاقی خود به ورزشکار اصراری داشته باشند و در هر دین و عقیده ای آزاد باشند، ولی ما در فدراسیون فوتبال ایران، با هماهنگی با فیفا، در کشورخود که دارای فرهنگ ایرانی و اسلامی است، می توانیم برخی موارد اخلاقی را بومی سازی کنیم.
وی افزود: فیفا به کشورها این اجازه را داده است که قوانین فیفا را نسبت به فرهنگ و دین خود بومی سازی کنند، ولی اصرار دارند مذهب نباید در عرصه فوتبال نقش آفرین باشد. ما نیز آیین نامه کمیته اخلاق حرفه ای فدراسیون فوتبال را مصوب نموده و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال موظف به رعایت آن گردید.
*تعریف اخلاق حرفهای
رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در تعریف اخلاق حرفه ای فوتبال گفت: اخلاق حرفه ای فوتبالیست این است که با توجه به این که این ورزشکار در عین جوان بودن و همه مشکلات، جامعه او را پذیرفته و جوانان نیز او را الگوی خود قرار داده اند؛ باید در چارچوب اخلاق حرفه ای حرکت کند و مسائل مختلف در این عرصه را رعایت نماید.
وی تذکر شفاهی و تذکر کتبی تا محرومیت کلی از صحنه های ورزشی دنیا را از جمله برخورد ها در کمیته اخلاق فدارسیون فوتبال معرفی کرد.
*مطبوعات ورزشی خط قرمزهای اخلاقی را رعایت نمیکنند
محمد زاده در ادامه یکی از مقوله هایی که جامعه متدین را نسبت به جامعه ورزشی آزرده خاطر کرده است فضای غیر اخلاقی رسانه های ورزشی معرفی و عنوان کرد: مقام معظم رهبری چندی پیش در دیدار با اهالی رسانه، اشاره فرمودند؛ در مطالب خود مراقب آبروی افراد باشید و رهبری در این جلسه، خطوط قرمز را مطرح کردند؛ ولی در عین حال، متأسفانه در عرصه مطبوعات عبور از خطوط قرمز دیده می شود.
وی عبور از خطوط قرمز در رسانه های ورزشی را وضعیت خطرناکی معرفی کرد و گفت: در آموزه های دینی ما نسبت به آبروی دیگر افراد مطالب زیادی داریم، ولی در مطبوعات دیداری، شنیداری، چاپی و مجازی ورود به عرصه های خصوصی شخصیت ها دیده می شود.
رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، وجود چنین بدرفتاری های رسانه ای را آسیبی برای ورزش و ورزشکار و مدیران این عرصه معرفی و عنوان کرد: در کمیته اخلاقی فدارسیون فوتبال نسبت به تمامی روابط عمومی ها و مسئولان رسانه های ورزشی و هیئت های فوتبال می توانیم رسیدگی کنیم، ولی خبرگزاری های خارج از سیستم ورزشی، از دست ما خارج است که دراین عرصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش آفرین است.
وی تصریح کرد: این هشدار بسیار جدی است که در صورت بی توجهی به آن، آسیب های خطرناکی در آینده مشاهده خواهیم کرد.
*جایگاه طلاب در ساختار کمیته اخلاقی فدراسیون
محمد زاده در ادامه درباره ساختار کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال گفت: در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال که خوشبختانه اعضا و حقوقدانان آن از طلاب و روحانیون هستند دو دیوان در حال فعالیت است، دیوان تحقیقات که از سه قاضی تشکیل شده و کار دادستانی فوتبال را انجام می دهد و دیوان دیگر، دیوان حکمیت است که در این دیوان، اگر دیوان تحقیقات تخلفی را محرز دانست، کیفرخواست صادر می کنند و این پرونده را به دیوان حکمیت ارجاء می دهند. دیوان حکمیت نیزدارای سه قاضی است که به امور رسیدگی می کنند.
*وظیفه کمیته اخلاقی فدراسیون فوتبال
وی فلسفه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال را رسیدگی به تمامی سوءجریانات مالی، اخلاقی و بدرفتاری ها و فسادهایی چون کلاهبرداری، شرط بندی و... دانست و گفت: در کنار این کمیته، کمیته انظباطی نیز در فدراسیون فوتبال در حال فعالیت است که این کمیته، درباره 90 دقیقه بازی و وقت اضافه فوتبال به تخلفات رسیدگی می کند، ولی کمیته اخلاق به تمامی تخلفات فوتبال از بالاترین مقام تا تمامی بازیکنان رسیدگی می کند.
رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در ادامه با ابراز خرسندی از حضور مبلغان در جمع تماشاگران مسابقات مهم گفت: چنین اقدامی تأثیرگذار است و بسیاری نسبت بر اهمیت و ضرورت این مسئله و تأثیرگذار بودن آن تأکید دارند که در این عرصه روابط عمومی و کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال می تواند حمایت های زیادی از مبلغان در این عرصه داشته باشد.
وی افزود: حضور طلاب در این عرصه، برکات زیادی دارد و بسیاری از توهین ها و بد اخلاقی ها در ورزشگاه ها را کم میکند.
انتهای پیام// 15/313
نظر شما